Politiet på stedet etter at en mann ble påført stikkskader på Hammersborg i Oslo. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

En mann ble natt til tirsdag påført stikkskader i Oslo sentrum. En annen mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk, men erkjenner ikke straffskyld.

På tampen av julehelgen ble Oslo rammet av nok en blodig voldshendelse, denne gang i østlige deler av byens sentrum.

NTB melder om saken:

– En patrulje ble kontaktet av en person som hadde skader som var forenelig med stikkskader. Fornærmede er bevisst og blir ivaretatt av helse, skrev Oslo-politiet på Twitter like etter klokken 0.30 natt til tirsdag.

Mannen i 20-årene tok kontakt med politiet i Hammersborggata, og politiet sperret av et område ved krysset Hammersborggata-Calmeyers gate som de mener kan være åstedet.

Det tok ikke lang tid før en antall gjerningsmann var pågrepet. Like over klokken 4.30 opplyste operasjonsleder Skott at en person er pågrepet og siktet for drapsforsøk. Den pågrepne skal være en mann i 30-årene.

Anne Alræk Solem, leder for seksjon for drapsetterforskning i Oslo politidistrikt, sier til VG at mannen har alvorlige, men ikke livstruende skader. Knivstikking er uansett en blodig og svært stygg hendelse.

Politiet beskriver kriminalsakens videre gang:

– Det har vært harde og lange avhør gjennom dagen. Disse er avsluttet for dagen, men jeg har taushetsplikt om innholdet. Min klient erkjenner ikke straffskyld, skriver mannens forsvarer Halvard Helle i en tekstmelding til NTB i 18-tiden tirsdag.

Krimteknikere har undersøkt stedet, og politiet har gått gjennom området for å se om hendelsen kan ha vært fanget opp av overvåkingskameraer.

Ifølge politiet virker det som om hendelsen ikke er tilfeldig, hvilket signaliserer at de involverte kjente hverandre.

I tråd med sin informasjonsstrategi har politiet heller ikke denne gangen  delt nærmere informasjon om de involverte. Publikum henvises til ryktebørs og gjetninger for å få innsyn i hva som faktisk skjer.

Hele 2022 har i stor grad vært preget av denne typen grov vold, både i hovedstaden og en rekke andre steder i landet.

Ofte er våpen brukt, i mange tilfeller også skytevåpen. Det vitner om en opptrapping av voldsnivået tilsvarende det man ser ellers ser i vårt naboland Sverige. Document har omtalt en rekke av disse sakene:

Raymond Johansen om 22 skyteepisoder i Oslo i år: – Selvfølgelig er Oslo en trygg by

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.