Igjen har det skjedd en alvorlig knivstikking på Oslo S, også denne gang er en 17-åring alvorlig såret, også denne gang skjedde det midt i kveldsrushet.

Flere personer ble sett løpende fra stedet etter hendelsen.

Politiet fikk melding om voldshendelsen klokken 18.33. Halvannen time senere er ingen pågrepet i saken.

– Flere personer ble sett løpende fra stedet, og vi søker etter dem med de ressursene vi har tilgjengelige, forteller operasjonsleder Bjarne Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

17-åringen ble stukket i låret og er sendt til sykehus i ambulanse. Tilstanden er alvorlig, ifølge politiet, som nå ber om tips i saken.

– Vi ønsker tips om hendelsen og gjerningspersoner. Ta kontakt med politiet på tipsmottaket til politiet.no , er oppfordringen.

Dette er den tredje knivstikkingen på Oslo S denne uken. Onsdag ble to 17-åringer stukket ned, og den ene av dem ble alvorlig skadd.

Alvorlighetsgrad, hyppighet, sted og tidspunkt tilsier at publikum får vite hvem og hva som har skjedd. Det virker som politiet og vekterne har mistet kontrollen på et av de viktigste trafikknutepunktene i landet.

Torsdag kom to 17-åringer opp fra parkeringsanlegget og den en blødde kraftig og var dekket av blod. En meget skremmende opplevelse for de reisende. Politiet er som vanlig sparsom med opplysningene. En mistenkt ble pågrepet.

Denne gang er flere personer sett løpende fra stedet. Hvorfor går ikke politiet ut med etterlysninger og bilder fra overvåkningskameraene?

Dette er betimelige spørsmål.

Mann i tyveårene fengslet i to uker for knivstikking av to 17-åringer

Mannen i 20-årene som er siktet for drapsforsøk og vold etter at to 17-åringer ble knivstukket på Oslo S onsdag, er varetektsfengslet i to uker.

Fengslingen er i tråd med politiets begjæring. Begge ukene er med brev- og besøksforbud,

– Min klient aksepterte én ukes fengsling, men har godtatt kjennelsen. Han har forståelse for at politiet trenger tid til å etterforske, sier mannens forsvarer, advokat Bendik Falch-Koslung til Avisa Oslo.

Mannen hevder han handlet i nødverge. Forsvareren sier til NTB at hans klient ble angrepet i parkeringskjelleren ved Oslo S, og måtte forsvare seg.

– Min klient mener han ble angrepet av flere personer, og at han handlet i selvforsvar. Han erkjenner derfor ikke straffskyld, sier han.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 18.02 onsdag. To 17 år gamle gutter var påført stikkskader, og den ene av guttene er alvorlig skadd. Et par timer senere meldte politiet at en mann var pågrepet i saken. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.