En ung mann ble skadd da flere tenåringer barket sammen på Furuset i Oslo tirsdag kveld. Dagen før ble en annen ung mann knivstukket samme sted.

– En mann er kjørt til legevakt, men han er ikke alvorlig skadd, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt etter tirsdagens voldsepisode.

En politipatrulje var i området etter mandagens voldshendelse der en ung mann ble knivstukket. Fire personer ble pågrepet etter knivstikkingen, men to av dem ble senere løslatt. Gulbrandsen sier til NTB at det er naturlig for politiet å sjekke om det er noen sammenheng mellom de to hendelsene.

Fengsling

– Vi driver og undersøker om det kan være noen sammenheng. Etter mandagens hendelse var vi fokusert på dette området og hadde en enhet på stedet idet vi fikk meldingen. Men til tross for at politiet var i området, så barket de sammen, sier Gulbrandsen.

– Hvis det viser seg å være en sammenheng, vil det være naturlig å se om man skal gjøre noen ekstra tiltak, for eksempel framstille noen for fengsling, sier Gulbrandsen.

Det er ikke kjent om politiet allerede har besluttet å framstille de to pågrepne etter mandagens knivstikking for varetektsfengsling. De to er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

Unge menn og gutter

Som mandag var det også tirsdag kveld svært mange unge menn og gutter i alderen 15–20 år i området ved Furuset bibliotek og aktivitetssenter, like ved Furuset senter. Det var en omfattende jobb for politiet å få snakket med og avhørt de forskjellige vitnene, og få kontroll på dem.

Ingen var sent tirsdag kveld pågrepet etter slåssingen, men flere politipatruljer var fortsatt i området som et forebyggende tiltak.

– Det er ikke pågrepet noen per nå, men vi har samlet opplysninger fra mange vitner, og sikret spor på åstedet. Politiet vil etterforske saken, opplyste Gulbrandsen rundt en time etter tumultene.

Flere knivstikk

Den unge mannen som ble kjørt til sykehus mandag, var tirsdag utenfor livsfare. Mannen ble knivstukket flere ganger.

Det er ikke kjent om de to siktede har erkjent straffskyld eller de faktiske forhold.

Oslo-politiet vil foreløpig verken bekrefte eller avkrefte om de involverte tilhører et kjent gjengmiljø, men bekreftet at alle de involverte i mandagens knivstikking er kjent fra politiet fra før.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» her.