Illustrasjonsfoto.

En mann er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på Ensjø bingo i Oslo. To menn er foreløpig pågrepet. Politiet har aksjonert mot en bolig på Tøyen.

– Vi har sjekket ut en adresse i Herslebs gate og snakket med en mann der. Han er dimittert etter en samtale, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen andre i forbindelse med episoden, bortsatt fra to menn som ble pågrepet rett etter knivstikkingen.

– Vi holder på med avhør av disse og håper det kan tilføre etterforskningen noe, sier Gulbrandsen,

VG later til å ha spurt operasjonsleder Gulbrandsen hva slags folk det er snakk om, men det ville han ikke svare på:

«Politiet kjenner ikke til motivet for at mannen ble knivstukket og avkuttet en finger. Operasjonslederen vi heller ikke gå inn i hvilken type miljø personene tilhører.»

Fullt så tilbakeholdne var ikke politiet i 2013, da Torshov Bingo var åsted for et voldsomt oppgjør. Brukte øks, kniver og pistol i gjengoppgjør i bingohall

Politiet bekrefter at de fant et skytevåpen på stedet, men avviser at det ble avfyrt skudd. Både gjerningspersonene og ofrene blir plassert innen «sigøynermiljøet» i Oslo.

– Det er fraksjoner i sigøynermiljøet som har vært i konflikt, men vi er usikre på hvem vi er etter her, sier innsatslederen.
Samtidig med volden på Torshov, slo andre fra samme miljø til på Legevakten i Oslo.

– Det er to personer, fra samme krets, som på en sårstue på legegvakten blir angrepet av fire-fem stykker. Vi er usikre på om det er en sammenheng mellom de to epsiodene, sier Barstad.

Da VGs reporter ankom legevakten i Oslo hadde tungt bevæpnet politiet sperret av inngangen. En gruppe menn sto i høylytt diskusjon med politiet, før de ble bortvist fra stedet.

Er det den politiske korrekthetens klamme hånd som har lagt seg over Oslo politikammer?

Politiet fikk beskjed om knivstikkingen rett etter klokka 16 søndag ettermiddag.

– Da vi kom til stedet fant vi en mann med kuttskader i hånd og bein. Han er kjørt til sykehus og betegnes som alvorlig skadd. Mannen har mistet en finger og fått kuttskader i låret, sier Gulbrandsen.

Flere personer skal ha blitt observert løpende fra stedet, deriblant gjerningspersonen, og noen skal også ha benyttet sykkel.

Pågrepet

En politipatrulje på vei til stedet pågrep etter kort tid to personer som vi har fått knyttet til hendelsen. De forsøkte å gjemme seg fra patruljen, men ble oppdaget, opplyser Gulbrandsen.

– Det er mange vitner til hendelsen og vi foretar nå avhør av disse. Vi er også på stedet med mange ressurser, blant annet hundepatruljer og foretar søk i området, opplyser Gulbrandsen.

Ifølge vitneforklaringer skal en liten gruppe menn i begynnelsen av 20-årene, mellom fire og seks personer, ha kommet inn på bingoen og spurt etter en person. De hadde med seg både kjettinger og en machete, og da mannen ble lokalisert gikk de løs på ham.

Etter overfallet løp de fra stedet i forskjellige retninger.

Fant machete

Etter et grundig søk i nærområdet har vi funnet en machete som vi knytter til hendelsen, sier operasjonsleder Gulbrandsen. Det ble også funnet en kniv på stedet.

Politiet jobber nå intenst med å kartlegge om dette er en konflikt som har utviklet seg over tid, for å kunne komme nærmere en identifikasjon på de øvrige som var involvert.