Politiet har rykket ut på tre knivstikkinger i Oslo natt til søndag. Ingen var pågrepet ved 02-tiden.

– Vi ser ingen sammenheng mellom hendelsene, men konstaterer at det har vært tre knivstikkinger på kort tid. Det er selvsagt svært alvorlig, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til VG.

Det gikk slag i slag:

23.48: En mann i 40-årene ble knivstukket i ryggen i Oslo gate i Gamlebyen. Mannen ble fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang.

– Vi har ikke funnet noen kniv, og en eller flere gjerningsmenn er på rømmen. Krimvakta er på vei og vi har en patrulje på sykehuset som skal prøve å få snakket med ham. Så langt har vi lite opplysninger, sier Engeseth.

00.04: Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) får melding om knivstikking ved Haarklous plass på Torshov.

– Vi rykket ut forholdsvis raskt til en leilighet med tre personer. To av disse hadde kuttskader. De får behandling av ambulanse på stedet og blir trolig kjørt til legevakten, sier operasjonslederen.

Politiet leter etter en mulig gjerningsmann som ble sett løpende fra stedet i retning Nordkapps gate og Sæveruds plass. Han er beskrevet som mørk i huden og var iført en mørk jakke, skriver NTB.

01.14: Den siste knivstikkingen skjedde ved Christian Kroghs gate på Grønland.

– En mann er knivstukket i skulderen og får behandling av ambulanse. Fem mistenkte gjerningsmenn skal ha blitt sett løpende i retning Hausmanns gate, men vi har ikke mye å gå etter. Politipatruljer søker i området, sier Engeseth til VG.

VG beskriver ikke de mistenkte. Det gjør derimot NTB:

«Gjerningsmennene beskrives som mørke i huden og i 18-årsalderen.»

Til VG sier operasjonslederen:

– Det er fint vi har en del patruljer å ta av, for det har vært mye å gjøre.

I tillegg til de tre hendelsene, pågrep politiet sent lørdag kveld en mann for å ha truet folk med kniv på Ensjø.

En mann i 40-årene truet forbipasserende med stikkvåpen i Lensmann Hiorths allé på Ensjø. Bevæpnet politi pågrep mannen.

– Vi fikk inn flere meldinger om en person som viftet og slo rundt seg med en kniv og som var aggressiv mot forbipasserende. Vi hadde en patrulje ikke langt unna, og da patruljen ankom oppfattet de ham som såpass truende at de trakk våpen, sier operasjonsleder Christian Krohn Engseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen etterkom ikke pålegget fra politiet, men de fikk til slutt kontroll på ham.

– Vi fikk blant annet melding om at han holdt en kniv opp mot halsen på en tilfeldig forbipasserende, sier Engseth.

 

VG: Tre knivstikkinger på to timer i Oslo