Politi på Furuset etter meldinger om knivstikking. i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB

Mandagen bød på to stygge knivstikkinger på Furuset i Oslo, pluss en slåsskamp på Tveita like ved. Politiet leter fortsatt etter én eller flere gjerningspersoner.

Det ble en dramatisk kveld på Oslos østkant denne mandagen, ifølge NTB-Fredrik Moen Gabrielsen, Tor Martin Kvernhaugen & Lise Åserud.

Innsatsleder Svein Arild Jørundland bekreftet like før klokken 19 mandag kveld overfor NTB at de to knivofrene på Furuset begge var i kritisk tilstand.

– Det siste jeg har på status på disse er at tilstanden per nå skal være kritisk. Det er snakk om to unge menn, sa han.

Han opplyste også at politiet har sikret seg videomateriale i forbindelse med hendelsen.

– Det er godt med overvåking i området. Det er materiale politiet har sikret seg og som vi nå går igjennom, sa Jørundland.

Separate voldshendelser

Det var klokken 16.42 mandag ettermiddag at Oslo-politiet fikk melding om en knivstikking på Furuset T-banestasjon, som ligger i samme bygg som Furuset senter.

Dette er et område med høy innvandrerandel, og som ofte har vært i medienes søkelys i forbindelse med gjengvirksomhet og ulike typer voldshendelser.

Etter den første knivstikkingen mandag ble ung mann ble kjørt til sykehus med det som ble beskrevet som alvorlige stikkskader, og politiet stanset en T-banevogn som nylig hadde forlatt stasjonen. Den fikk  kjøre videre etter at politiet hadde søkt gjennom den uten å finne en gjerningsperson.

– Mens vi jobbet med den saken fikk vi enda en melding om en ny knivstikking klokka 17.10 på en privatadresse i nærheten, sa Jørundland under et pressemøte mandag kveld.

Fornærmede her var også en ung mann, som ble kjørt til sykehus med det som først ble betegnet som alvorlige skader.

Ingen pågripelser

Ingen er så langt pågrepet for voldshendelsene, og politiet er på de to åstedene med store styrker, opplyste operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB mandag kveld. Dette var to separate hendelser, men politiet mener det er en forbindelse:

– Den innledende etterforskningen tyder på at de to skadde har en tilknytning til hverandre og at de to sakene har en sammenheng, men nøyaktig på hvilken måte er noe etterforskningen vil forsøke å belyse, sa han.

Han ville ikke gå nærmere inn på hvorvidt politiet har kontroll på gjerningsvåpen. Han la til at politiet ønsker å finne ut om det er flere involverte i saken, og at det gjennomføres blant annet vitneavhør.

T-banetrafikken går som normalt selv om området rundt Furuset T-banestasjon er sperret av. Ifølge politiet er det ikke indikasjoner på at det er fare for andre personer i området.

Ingen sammenheng med Tveita-slåsskamp

I forkant av de to knivstikkingene ble det meldt om en slåsskamp ved Tveita senter, som kun ligger noen få T-banestopp unna Furuset.

Politiet undersøkte om denne slåsskampen kunne ha en sammenheng med de to knivhendelsene, men opplyser mandag kveld at de ikke har funnet noen sammenheng og at de ser på dette som to separate saker.

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.