Politiet ved en tidligere utrykning til en knivstikking i Furuset-området. 
Foto: Heiko Junge / NTB

Politiet har fått melding om en knivstikking på Furuset T-banestasjon, nordøst i Oslo. Skadeomfanget beskrives som alvorlig. I tillegg har de nå kommet med nyhet om enda en knivstikking, også på Furuset.

Politiet undersøker nå om det er sammenheng. Tilstanden er kritisk for begge.

Det opplyser innsatsleder Svein Arild Jørundland til NTB like før klokken 19 mandag kveld.

– Det siste jeg har på status på disse er at tilstanden per nå skal være kritisk, sier han.

NTB meldte om saken mandag ettermiddag, og det dreier seg om nok en knivstikking i Oslo. Denne gangen skal det være av det mer alvorlige slaget:

– Vi er på Furuset T-bane sammen med ambulansen etter melding om knivstikking på stedet. Skadeomfanget er foreløpig uklart, men det fremstår alvorlig, tvitrer Oslo-politiet ved 17-tiden mandag.

Politiet undersøkte en T-banevogn som kjørte fra stedet like etter voldshendelsen, men denne fikk kort tid etterpå kjøre videre fra Lindeberg videre mot Oslo sentrum. Politiet er ved Furuset senter med store ressurser.

Det er foreløpig ikke meldt om noen pågripelser. Under en time senere kom politiet med varsel om nok en knivstikking på Furuset.

Document har forsøkt å foreta en opptelling av slike hendelser i senere tid, men er enda ikke i mål. Og samtidig kommer det stadig nye i rekken.

I går ble det meldt om en tilsvarende hendelse på Stovner, ikke så langt unna Furuset. Tidligere i dag var Bergen åsted for et tilfelle av knivstikking, Document omtalte begge sakene.

Både politiet og de store mediene er særdeles sparsomme med oppfølgende informasjon i etterkant av slike hendelser, nærmere opplysninger om de involverte kommer svært sjelden offentligheten for øre.

Furuset er et av Oslo og Norges mest såkalt flerkulturelle områder, og har gjentatte ganger vært i mediebildet i forbindelse med grove voldshendelser:

Les også: 

Person knivstukket på Furuset i Groruddalen, to pågrepet

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.