To menn, én i slutten av tenårene og én i starten av 20-årene, fremstilles mandag for varetektsfengsling etter et masseslagsmål i Oslo 17. mai.

Politiet har varslet at de skal be om fire uker i varetekt for hver av dem i forbindelse med slagsmålet som fant sted i bydelen St. Hanshaugen, melder TV 2.

– Det er en såkalt bevisforspillelsesfare, med tanke på at det er flere fornærmede og flere gjerningspersoner som er ukjente og ikke identifisert, sier politiadvokat Helén Møller til kanalen

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

– Det er et persongalleri på mellom 15 og 20 personer som var involvert i hendelsen. Vi jobber for å identifisere flere gjerningspersoner, sier hun.

En video publisert hos NRK viser slåssing på åpen gate. En kvinne ble slått bevisstløs i hendelsen og endte med en knekt finger, skrubbsår og sykemelding, i tillegg til den psykiske belastningen av å se kompisen bli banket opp.

Slåsskampen startet ifølge henne med en verbal krangel, før det gikk over til å bli en slåsskamp.

– Vi kan ikke ha det slik at folk blir overfalt i åpent rom uten grunn, sier politiadvokat Harald Holmsen i Oslo politidistrikt til NRK.

En kvinne ble slått bevisstløs i hendelsen, som kanalen har publisert en video av. Hun endte med en knekt finger, skrubbsår og sykemelding, i tillegg til den psykiske belastningen av å se kompisen bli banket opp.

Politiadvokat Holmsen forteller at den ene antatte gjerningspersonen ble pågrepet på stedet. Den andre ble pågrepet søndag morgen. Han sier politiet ser alvorlig på saken og at de legger mye ressurser i etterforskningen.

– Det er mennesker som er utsatt for fullstendig uprovosert vold.

Den ene mannen nekter straffskyld, mens det er uklart hvordan den andre mannen stiller seg til siktelsen.

Hendelsen føyer seg inn i rekken av bråk i forbindelse med 17. maifeiringen. I Bergen ble en mann pågrepet etter å ha slått en 63 år gammel mann bevisstløs på åpen gate.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.