Innenriks

Linn Theres Pettersen (30) endte opp forslått med hjernerystelse etter at hun ble angrepet og banket opp av ukjent guttegjeng på vei hjem fra byen. Linn Theres Pettersen, kjæresten Marius Rostad (29) og en kompis var på vei hjem fra Trondheim sentrum, natt til søndag da angrepet skjedde.

– Vi la merke til dem, og de slang en kommentar til oss om vi hadde noe imot at de sto og sølte da de spiste kebab. Jeg sa at det ikke plagde meg, men før jeg visste ordet av det hadde den ene slått til meg midt i nesa, forteller Pettersen.

Linn Theres beskriver hendelsen på Facebook

-Jeg ble i natt slått ned av en gjeng på Bakke bru og frastjålet veske med mobil, kort, nøkler, kamera m.m.

Tirsdag anmeldte Linn Theres hendelsen som hun beskriver som blind, og uprovosert vold fra en guttegjeng hun aldri tidligere har sett.

– Jeg fikk til sammen tre slag av den ene mannen. Han slo meg i hodet, og heldigvis fikk vennene mine avverget et videre angrep. Midt under angrepet mistet jeg veska på bakken, og nå er den også borte, sier en tydelig preget Pettersen.

Politiet ankom stedet, men valgte å ikke bry seg. Politiet valgte å ikke lytte til offeret som nylig var blitt angrepet og slått flere ganger i hodet.

– Vi fikk bare beskjed om å bryte det opp, og gå hjem. Jeg prøvde å forklare at jeg hadde blitt angrepet og slått helt plutselig, men jeg følte jeg ikke ble hørt, selv om både kjæresten og kompisen min bekreftet det. Politiet på stedet sjekket at guttegjengen ikke hadde veska mi, men så vidt jeg så, tok de ingen navn. Noen andre må ha tatt veska mens det sto på, jeg var mer opptatt av å beskytte meg selv. Men det virket som om politiet ikke trodde på forklaringen min, sier Pettersen.

Dersom dette stemmer, må man dessverre konstatere at politiet i Trondheim har abdisert som ordensmakt. Hva skjer med et politi som ikke sikrer seg navn og annen personalia fra en gjeng som har slått en kvinne til hjernerystelse?

Seksjonsleder på Sentrum politistasjon Anders Sunde-Eidem, bekrefter at politiet nå har mottatt en anmeldelse på saken. Og etter at hendelsen er anmeldt og er blitt en mediesak, har også politiet våknet. Politiet søker nå vitner til angrepet på Linn Theres

-Vi har fått anmeldelsen og har startet etterforskningen av saken. Saken ble i første omgang registrert som en ordensforstyrrelse, men nå jobber vi ut fra at det dreier seg om en legemsfornærmelse, sier Sunde-Eidem.

Hva om politiet hadde hørt på offeret og tatt henne på alvor i første omgang? Da hadde de hatt guttegjengen. Nå er disse voldsmennene i stedet på frifot på ubestemt tid.

Dersom politiet lot gjerningsmennene gå uten å sikre seg identiteten deres, er det en skandale.

Linn Theres tror saken vil bli henlagt. Og det er et annet tankekors, for det er virkelig til ettertanke at uskyldige mennesker som utsettes for blind vold antar at sakene henlegges.

Det tragiske denne gangen er at politiet hadde alle muligheter til å ta gjerningsmennene, men valgte å ikke bry seg.