www.lokalavisen.no har av og til en artikkel som heter «Politiloggen». Her kan man lese kort om utvalgte saker fra politiets logg den siste uke. Politiloggen for uke 47 viser at vold, trusler og voldtekt  ikke er uvanlig kost i Groruddalen.

Sist lørdag ble en jente av utenlandsk opprinnelse overfalt og antastet i Rødbergveien på Bjerke av to menn, også de av utenlandsk opprinnelse.

Mennene kom med rasistiske bemerkninger, og antastet kvinnen, uten at det er snakk om voldtekt. Politiet har vært på stedet og sikret seg spor og vil etterforske saken videre.

—————————————————-

I helgen ble en mann pågrepet i Ulven-området. Mannen er siktet for å ha over en periode mishandlet sine tre barn fysisk og psykisk. Politi og barnevern tok ham fra stedet, og mannen er ilagt besøksforbud overfor sin familie. Mannen erkjenner kun deler av forholdene han er siktet for.

—————————————————–

På Vestli ble det onsdag kveld begått et drapsforsøk. En person ble pågrepet i en leilighet, og er avhørt. Fornærmede ligger hardt skadet på Ullevål sykehus. Begge involverte blir beskrevet som kjente personer av politiet.

Samme kveld ble en person pågrepet for vold på Haugenstua, etter at gjerningsmannen angivelig skal ha slått fornærmede med et belte og påført personen kutt i hodet. Personen sitter nå i varetekt og er avørt, men erkjenner ikke straffeskyld.

—————————————————

Det har også vært en voldtekt og to voldtektsforsøk denne uken. Den ene voldtekten skjedde i Spireaveien på Løren, og etterforskes videre av sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt. Voldtektsforsøkene skjedde i samme område.

http://dittoslo.no/lokalavisengroruddalen/drapsforsok-voldtekt-narkotika-1.6627264

Det hender seg at den brutale virkeligheten i Oslos gater kommer tett på selv for oss som har forlatt Oslo. Lørdag morgen sjekket jeg facebook, og der kunne jeg lese at en jeg vokste opp sammen med var blitt slått ned på gata. Hendelsen fant sted i Groruddalen. Min bekjente kom hjem etter en sen kveld på byen, og stakk innom et sted for å kjøpe noe nattmat. Vel ute på gata blir han regelrett slått i bakken. Heldigvis går det relativt bra. Det er noen sår og blod, og i tillegg kommer den psykiske belastningen det er å bli utsatt for et slikt angrep. Han får hjelp av mennesker på stedet, og kommer seg til legevakt for en sjekk. Vitnene beskriver gjerningsmannen som en afrikaner. Dette er en type sak som ikke lenger har medias interesse i Oslo.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂