Det er travle kvelder for politiet i Oslo, med det ene ranet etter det andre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nok en gang skjer det. En mann i starten av 20-årene ble natt til lørdag ranet med en machete i Oslo. Ingen er så langt pågrepet. Det er ran nr. to med kniv/machete i Oslo fredag kveld/natt til lørdag.

Det er NTB som melder om denne hendelsen som fant sted i Rolf Hofmos gate i Ensjø.

Politiet ble varslet av et vitne som så ranet, og rykket ut til stedet der de kom i kontakt med fornærmede. Han ble fraranet en bærepose med en flaske sprit og en flaske øl.

Patruljer søker i området etter gjerningspersonen som er beskrevet som 180 centimeter høy og av mulig somalisk opprinnelse. Han var iført en sort joggebukse og hettegenser.

Det har vært flere ran av personer i Oslo den siste tiden. Senest fredag kveld ble en gutt i midten av tenårene truet med kniv og ranet på Ullern. Document omtalte også det ranet.  Ingen er pågrepet i den saken.

Det har i de siste vært så mange slike saker i Oslo at det minner mer og mer om en ren ransbølge. Fellestrekk ved ugjerningene er bruk av våpen, at ofrene er unge menn/gutter og at ranerne er unge menn av utenlandsk opprinnelse.

Politiet sier følgende om disse sakene som nå kommer på rad og rekke i hovedstaden:

– Jeg har inntrykk av at det har blusset opp. Det har vært flere ran av personer på kort tid. Det kan være de samme gjerningspersonene og etterforskningen vil se på om det er sammenheng, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er ikke kjent at det har vært pågripelser etter noen av disse ranene.
Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.