Aina Stenersen. Foto: Lise Åserud/Scanpix

Oslo Frp krever tiltak mot det de kaller lovløse tilstander i Oslo.

– Oslo er ikke en trygg by lenger for mange av våre unge, og det reagerer vi sterkt på, sier Aina Stenersen, leder for Helse- og sosialutvalget i Oslo kommune, og medlem av politiutvalget i Oslo bystyre.

Derfor foreslår partiet at byrådet øker antall vektere langs T-banestasjoner utenfor sentrum og ber om mer synlig politi i byen.

Stenersen tar videre til orde for strengere institusjonsplasser for ungdomskriminelle, og økte konsekvenser overfor foreldre til unge gjengangere.

Flere tilfeller

Det har vært flere ran av personer i Oslo den siste tiden. Senest fredag kveld ble en gutt i midten av tenårene truet med kniv og ranet på Ullern. Heller ikke i denne saken er noen pågrepet.

– Jeg har inntrykk av at det har blusset opp. Det har vært flere ran av personer på kort tid. Det kan være de samme gjerningspersonene og etterforskningen vil se på om det er sammenheng, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.