Oslo FrPs Aina Stenersen aksjonerte mot nye bomstasjoner på Østre Aker i Oslo juni 2019. Nå vil Stenersen og partiet få slutt på ordningen med beboerparkering, etter byrådets forslag om stor økning i prisen. Foto: Lise Åserud / NTB

Frp i Oslo reagerer sterkt på Oslo-byrådets ønske om at beboerparkering skal koste 5400 kroner. – Vi programfester å fjerne ordningen med beboerparkering, skriver Oslo Frp i en pressemelding fredag:

I budsjettet for 2021 øker byrådet beboerparkeringen for konvensjonell bil med 50 prosent til  5400 kroner i året. Beboerparkeringen har økt fra 300 koner, som var prisen da ordningen med beboerparkering var et prøveprosjekt, til nå 5400 kroner på få år. Dette reagerer FrP i Oslo sterkt på, og har i bystyreperioden fra 2019- 2023 programfestet å fjerne ordningen med beboerparkering.

Oslo Frp begrunner beslutningen slik:

  • Beboerparkering skaper ikke en eneste ny parkeringsplass, parkering blir vanskeligere, dyrere og dyrere, og man er ikke engang sikret en plass til tross for betaling, sier Aina Stenersen, leder av Helse- og sosialutvalget i Oslo kommune.
  • Den langsiktige løsningen er i sentrale områder i Oslo å bygge nye parkeringshus under gater, parker, og plasser slik man har gjort i Kristiansand og i andre byer, og en fjerning av beboerparkering, sier Stenersen
  • Ordningen med beboerparkering må avvikles fra 2021. Beboerparkering rammer familier og personer som i all hovedsak bor i blokker, og som har aller minst fra før. 5400 tilsvarer for mange et månedsbudsjett på mat, og det er helt uholdbar budsjettering av byrådet, sier Stenersen.Bestill Kent Andersens store klimabok her!