Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Under det rødgrønne byrådet er Oslo alt annet enn «byen med det store hjertet». For å få råd til satsingen på sykkelfelt, utemøbler og andre «klimavennlige» påfunn, kuttes det massivt i tilbudene til de svake.  Velgere over hele landet bør med gru se hva som kan vente i 2021, dersom de rødgrønne skulle vinne ved det valget.

I Oslo fortsetter det rødgrønne byrådet sine uforståelige prioriteringer. I stedet for å ivareta grunnleggende velferdstilbud for befolkningen, sløses pengene bort på «tiltak» de færreste forstår meningen med.

Nå er det de rusavhengige som rammes av rødgrønn økonomisk uforstand, ifølge avisen Vårt Oslo

« 25 rusavhengige uten dagtilbud etter de rødgrønnes kutt til Frelsesarmeens Jobben i Gamlebyen», skriver avisen.

Dette føyer seg inn i en rekke av flere rødgrønne kutt til nettopp Frelsesarmeeens viktige arbeid i hovedstadens utsatte og krevende miljøer. Spesielt er det prosjektet Jobben som rammes, et prosjekt som går ut på å sette rusavhengige i arbeidsaktivitet.

«I løpet av fire år med rødgrønt styre i landets hovedstad har Jobben blitt foreslått kuttet med over fire millioner kroner i forhold til hva Frelsesarmeen fikk da de borgerlige partiene styrte byen. Og de to siste årene har Rødt sikret bystyreflertall for Ap, SV og MDGs kutt, sier leder for Frelsesarmeens rusomsorg i Oslo, Frode Woldsund.

Han opplyser til Vårt Oslo at Frelsesarmeen kan bli tvunget til å legge ned hele prosjektet.

Andre eksempler på rødgrønne velferdskutt finenr man i Oslos eldreomsorg. Spesielt er det de private tilbudene som er rammet, noe som har gått utover mange eldre i hovedstaden. Gode, fungerende tilbud legges ned av «ideologiske» grunner.

Bare de aller mest naive tror at det samlede velferdstilbudet til eldre i byen blir bedre ved at seriøse, populære og veldrevne sykehjem legges ned, og alle beboere omplasseres i kommunale alternativer.

Oslopolitiker Aina Stenersen (FrP) er blant dem som har kritisert behandlingen av byens eldre helt siden de rødgrønne kom til makten i 2015.

«Eldrebyråden i Oslo har heller ingen grunn til å gå høyt ut på banen i eldreomsorgen, i Oslo har de rødgrønne kuttet 143 sykehjemsplasser, fjernet 177 enerom i tilknytning til bad og WC, og det er 102 færre rom for beboere på institusjoner. Og det har vært flere folkeaksjoner mot eldrebyråden», skrev Stenersen i en kronikk i Dagsavisen i 2017.

Til tross for at de rødgrønne hadde lovet å bruke eiendomsskatten de innførte til eldreomsorg, har det vært umulig å spore noen  bedring i denne sektoren. Tvert imot, vil mange hevde. Midlene fra eiendomdomskatten forsvinner i stor grad inn i «det store, kommunale sluket», der blant annet Lan Bergs omstridte «klimapåfunn» som utemøbler, urbant landbruk og ikke minst massive sykkelveiutbygging skal finansieres. Der ruller milliarder av offentlige kroner ut til det rene nonsens.

FrP-nestor Carl I. Hagen kaller Oslo-byrådets sykkelplaner for «drømmeri og sløsing uten grenser».

Det rødgrønne byrådet har funnet ut at de skal redde verden, intet mindre, og det skal skje med utgangspunkt i «Europas miljøhovedstad» Oslo. (Prislappen for å kjøpe seg denne etter manges syn meningsløse «tittelen» var for øvrig på rundt 100 millioner kroner. Bare ”festen” i forbindelse med det hele ble et nesten tragikomisk millionsluk).

Man må spørre seg: Hva blir neste kutt i Oslos velferd, for å finansiere rødgrønne klimafantasier og prestisjeprosjekter? Flere sektorer inne helse, eldreomsorg og skole kan bli de neste ofrene for de uansvarlige prioriteringene som finner sted.

Hvor lenge skal galskapen pågå? Byens befolkning kan i første omgang se frem til ytterligere tre og et halvt år med dette styret i byen.

Enda mindre oppløftende er det selvsagt å tenke på at dette er en sur forsmak på hva som kan skje også i resten av landet, dersom de rødgrønne inntar regjeringskontorene etter valget i 2021. Per i dag tyder meningsmålingene på at det kan bli en realitet.

En ikke utpreget prinsippfast og handlekraftig statsminister Støre med «støtte» fra utgiftsglade «klimapartier» som SV, MDG, lover ikke spesielt godt for verken de eldre eller andre svake grupper i samfunnet. Det kan fortone seg som et nokså nedslående scenario.

Mange i dette landet har en jobb å gjøre med å snakke med familie, venner og kolleger om hva som kan stå på spill ved neste valg.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


 

Document gir deg gaver hver dag. Nå ønsker vi oss en julegave fra deg!