Oslos byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG) løser ut den første bysykkelen for sesongen på Oslo S ved Østbanehallen den 4. april 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Oslo har store utfordringer på en rekke områder. Oppgavene står i kø innen blant annet helse, eldreomsorg, skole, integrering, ungdomstilbud, kriminalitet, rus, boligmangel og psykiatri. Det store tilsiget av innvandrere til byen er i seg selv en kilde til mye av det byen har å stri med.

I tillegg til alt dette kommer et galopperende vedlikeholds-etterslep knyttet til vedlikehold av offentlige bygg, eiendommer og funksjoner, ikke minst innen vann/kloakk, idrett, skolebygninger osv.

Hodeløse prioriteringer

For et ansvarlig og seriøst byråd ville det vært naturlig å prioritere hardt blant alle de viktigste oppgavene, og prøve å gjøre det beste ut av de midlene man har til rådighet. For 2019 er det snakk om et budsjett på 73 milliarder kroner, og for den summen kan man tross alt utrette mye.

Men seriøst og ansvarlig er neppe begreper som beskriver nåværende, rødgrønne byråd i landets hovedstad.

Det er uklart hva byrådsleder Raymond Johansen (AP) og hans finansbyråd Robert Steen (AP) har tenkt i forbindelse med byens økonomiske utfordringer. SVs bidrag i byrådet gjennom fire år har heller ikke vært enkelt å få øye på.

I praksis tyder mye på at ekstremistpartiet MDG, med 5,4 % av velgerne i ryggen, har hatt tilnærmet frie hender i den offentlige pengebingen.

Resultatet er at store, viktige oppgaver har blitt systematisk nedprioritert, på det ene feltet etter det andre. Ett eksempel ble illustrert i en artikkel i Aftenposten torsdag 8. august.

Her vises det til hvordan idrettshaller rundt om i Oslo har akutt mangel på det mest nødvendige vedlikehold. Til og med lyspærer mangler, og kommunen tar seg ikke råd til å skifte dem ut.

«Idrettsavdelingen i Bymiljøetaten (BYM) har et underskudd på nærmere 30 millioner kroner. Nå er det full stans i vedlikeholdet av 165 kommunale idrettsanlegg i hele hovedstaden. I verste fall kan det bety stenging,» skriver Aftenposten.

Når selv det rødgrønne byrådets trofaste allierte Aftenposten omsider skriver om dette, etter flere års velvillig taushet, kan man ta for gitt at situasjonen er dramatisk.

Barn, ungdom og foreldre er dermed blant de mange grupper som blir ofre for byrådets overtydelige mangel på kompetanse til å styre byen. Allerede midt på sommeren er kassen til vedlikehold tom, fordi det rødgrønne byrådet har andre ting de brenner av pengene på.

Sentralt i byrådets prioriteringer finner vi blant annet den hyppig omtalte «sykkelsatsingen», påfunn som «utemøbler» og kunstinstallasjoner, og kåringen av Oslo et til «Miljøhovedstad. Bare feiringen av Miljøbyen er ventet å ha en pris på pluss/minus hundre millioner. Hvor mye ville det kostet med de lyspærene i idrettshallene, tro?

MDGs fullkomne sykkelfiasko

Nettavisen ”Ja til bilen» skrev tidligere i sommer om resultatene av byrådets «sykkelsatsing»:

«Byrådets sykkeltellere har registrert en million passeringer i juni. Våre beregninger viser at antall unike syklister i samme periode trolig utgjør 13.000 per dag i snitt. Byrådets mål er at 125.000 jobbreiser skal skje på et sykkelsete.»

Resultatene er med andre ord direkte pinlige. Vi snakker om en total fiasko. Det er ikke blitt nevneverdig mer sykling. De svinedyre sykkelfeltene ligger så godt som tomme og ubrukte, hele døgnet, året rundt. Det offentlige sykkelverkstedet og sykkelgarasjen i Oslo sentrum er blitt en vits.

Det eneste «sykkelsatsingen» har medført, under «ledelse» av MDGs samferdselsbyråd Lan M. N. Berg, er en enorm sløsing av penger som skulle vært brukt til andre formål. Hun burde kanskje slutte å glise, og i stedet be barn og ungdom i Oslo om unnskyldning?

Snart er det kommunevalg. Velgere over hele Norge, ikke bare i Oslo, bør antagelig merke seg at det å stemme på Arbeiderpartiet eller SV, fort kan bidra til en økonomi styrt av MDGs «visjoner».

Konsekvensene ser man blant annet i Oslos idrettshaller.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.