Sakset/Fra hofta

«Urbant landbruk» er ett av mange påfunn MDG vil tre nedover hodene på Oslos innbyggere. Det skal være bra for biene, bestemor og barna!
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I Oslo har MDG de siste fire årene klart å presse igjennom det ene radikale tiltaket etter et andre. Arbeiderpartiet har sittet handlingslammet og vært med på ferden. Men nå er det visst mer enn nok, til og med for AP. De ber MDG om å «besinne seg».

Det er Dagsavisen som kan melde om at enighets-idyllen i det rødgrønne byrådet slår sprekker.

I Oslo Arbeiderparti er man i ferd med å bli lei av MDGs stadig mer radikale og til dels ekstreme «tiltak». Nå gjelder det konkret nye forslag fra MDGs  bydelspolitikere flere steder i Oslo om å om å stenge for å stenge viktige deler av byen for normal trafikk.

Mange vil antagelig si det er på tide at AP reagerer. Ikke minst blant «vanlige» AP- velgere, i for eksempel Groruddalen, skal det være utbredt frustrasjon over uforståelige og plagsomme påfunn fra  det rødgrønne byrådet. AP-velgere opplever å «piskes» av sine egne.

Misnøye 

Det er ikke uten grunn at protestpartiet Folkeaksjonen mot bompenger har god oppslutning blant annet i Groruddalen, og i stor grad fra tradisjonelle AP-velgere.

Misnøyen retter seg mot tiltak som nedlegging av hundrevis og atter hundrevis av p-plasser, opprettelse av tilsynelatende helt meningsløse og unødvendige sykkelfelter så å si «overalt» osv.

I tillegg reagerer både AP-velgere og svært mange andre på hvordan byrådet sløser bort millioner av kroner på symboltiltak de hevder skal ha noe å si for «klima & miljø». Det være seg urbant landbruk, merkelige utemøbler, svinedyre (og nærmest ubrukte) sykkelgarasjer, kampanjer mot kjøtt, massiv (enorm!) pengebruk ved å kjøpe tittelen «Europas miljøhovedstad» m.m.

Ikke lenger «nisser på lasset» for MDG?

Det har vært lett å få inntrykket av at Oslo i praksis er styrt av MDG, med Arbeiderpartiet og SV som mer eller mindre passive og usynlige «nisser på lasset». De to sistnevnte partiet har måttet bli med på all verden av underlige (og kostbare) påfunn, for å komme MDG i møte. Det har vært måten å sikre et fortsatt rødgrønt byråd på.

Det som nå får ledelsen i Oslo Arbeiderparti til å steile, er ifølge Dagsavisen de «visjoner» MDGs nyvalgte ledere i en del bydelsutvalg nylig har luftet.

«I bydelene St. Hanshaugen, Sagene, Gamle Oslo og Grünerløkka har MDG nå sikret seg lederen i bydelsutvalget (BU) og kommer med det til å styre Oslo sentrum i årene framover. I den siste sentrumsbydelen, Frogner, er Høyre største parti og sitter med BU-lederen, men de har inngått et valgteknisk samarbeid med MDG slik at de også der får en hånd på rattet.

«Folk kommer til å merke enda mer av den grønne politikken de neste fire årene, som friskere luft, tryggere veier, grønnere parker og mer liv i parkene, sier nyvalgt BU-leder i bydel St. Hanshaugen, Ingrid R. Fjellberg til Dagsavisen.»

Oslos innbygger kan altså vente seg enda mer «grønn politikk» i form av hemningsløs pengebruk på tøvete tiltak. Samtidig vil det da nødvendigvis bli enda mindre penger til å løse viktige oppgaver innen helse, eldreomsorg, skole, vedlikehold, rusomsorg, idrett osv.

Uløste oppgaver står i kø, men MDG prioriterer sykkelfelt og utekontorer.

«Det er tydelig at folk har likt den utviklingen vi har satt i gang», sier Ingrid R. Fjellberg.»

Med «folk» siktes det her trolig til de som stemte MDG ved kommunevalget. De øvrige «teller ikke» med blant de innbyggerne MDG ser grunn til å ta hensyn til.

Arroganse som lukter ille

MDG er et parti som ikke ser ut til å bry seg om andre enn egne velgere. De har en innbitt tro på at de selv har rett, og at de har et slags «hellig oppdrag» som går ut på å redde verden fra en påstått klimakrise. Det er en politisk arroganse det lukter ille av.

Denne krisen er det svært mange som verken ser, merker noe til eller tror noe på. De føler seg overkjørt og fremmedgjort av politikken som føres.

Heldigvis for resten av byens og landets befolkning ser det altså ut som om Arbeiderpartiet ønsker å sette ned foten for noe av dette MDG-vanviddet.

Det er leder for Oslo Arbeiderparti og gruppeleder for AP på rådhuset, Frode Jacobsen, som sier tydelig ifra i Dagsavisen. Han vil ikke ha noe av at lokale MDG-politikere rundt om i bydelene kjører på med sine egne ideer om blant annet å stenge gater og plasser for all biltrafikk.

«…dette er så store spørsmål at jeg vil si at man må besinne seg litt. Det er ikke bare å stenge rundkjøringa på Bislett i morgen», sier Jacobsen.

Jacobsen legger til:

«Trafikkregulering i Oslo sentrum er ikke spørsmål som avgjøres verken av bydelsutvalgene eller utvalgslederne», sier han.

Muligens begynner man i Arbeiderpartiet å innse farene ved å bli identifisert med den stadig mer ekstreme MDG-politikken. Det kan være en sikker vei til å miste nye tusener av velgere. Akkurat det er det siste AP nå trenger.

Spørsmålet er om AP sentralt tar ballen videre, og vet å sette klare grenser overfor MDG i god tid før neste stortingsvalg.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også