Den nå blokkerte sykkelveien på Ankerbrua i Oslo sentrum. Foto: Faksimile fra Facebook. 

Først bruker det rødgrønne Oslo-byrådet milliardbeløp på sykkelveier. Så ødelegges de samme sykkelveiene med steinmasser, for å skape noe de kaller «byliv».

Mange sliter med å bli klok på hva det rødgrønne byrådet i Oslo, og i særdeleshet MDG, holder på med. Milliarder og atter milliarder av fellesskapets penger øses ut til de mest merkelige og uforståelige påfunn.

Ikke minst har den såkalte sykkelsatsningen blitt et nærmest historisk milliardsluk. Over hele byen lages det kostbare sykkelveier, selv om ingen opinion har bedt om dette, og selv om de ferdige veiene i stor grad ligger ubrukte det aller meste av tiden. Ufattelige 13 milliarder kroner skal brukes på dette.

Sykkelveiene ligger rundt om i hele Oslo som rødmalte monumenter over politisk dårskap og inkompetanse.

Denne oppsiktsvekkende ukloke pengebruken foregår samtidig med at det hoper seg opp med uløste oppgaver innen helse, skole, psykiatri, rusomsorg og generelt vedlikehold av offentlige veier og bygninger i hovedstaden. Kampen for sykkelveiene (eller i praksis: kampen mot bilen) må gå først, uansett.

Selv om det har vært en lang, lang rekke med slike påfunn som sykkelveier, sykkelveier der det allerede ER sykkelveier, sykkelhotell, utemøbler, gatemaling osv.,  noe Document flere ganger har omtalt (se blant annet sak under), ser det nå faktisk ut til at MDG har klart å overgå seg selv i uansvarlig og tankeløs omgang med offentlige midler.

Mange vil kalle det seneste påfunnet for en skandale og det rene toskeskap.

FrP-lokalpolitiker Bjørn Revil omtaler det på sin Facebook-side. Han tror knapt hva han ser:

Byrådet skal bruke 13 milliarder på røde sykkelfelter.

Så fyller man igjen feltene med steinfyllinger som dette for å skape såkalt «byliv» ved å blokkere trafikken over Ankerbrua.

Var ikke de rådyre sykkelfeltene så viktige likevel?

Prisen for disse fyllingene samt noen andre tilsvarende tiltak er på flere millioner kroner, penger som noen har jobbet for og som kunne blitt brukt til noe nyttig i stedet, skriver Revil.

Og mens MDG holder på å sløse bort samfunnets midler på denne måten, sitter byrådsleder Raymond Johansen (Ap) passivt og ser på fra Oslo Rådhus. Han fremstår fullstendig maktesløs og politisk kastrert.

Likevel virker byrådslederen forundret og fornærmet over at alle meningsmålinger tyder på at befolkningen ønsker å gi ham sparken ved valget i høst. Oslo-folk har fått nok.

Det tredje partiet i Oslo-byrådet, SV, har knapt noen sett eller hørt noe til de 8 årene de har vært i byrådet, bortsett fra at de har ordføreren i byen, Marianne Borgen. Hun har primært markert seg ved å klippe over en snor og smile bredt i ny og ne.

De blokkerte sykkelfeltene i Oslo sentrum er ennå ikke kommentert fra den ansvarlige MDG-byråd Sirin Stav. Hun er formodentlig opptatt med å fantasere om nye pengesluk-prosjekter som kan igangsettes før hun mister jobben i høst.

Les også:

Knusende angrep på rødgrønt sykkel­prosjekt i Oslo: – En fiasko

Bestill fra Document :

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.