Bilde fra Facebook.

De nye sykkelveiene i Oslo er mildt sagt omstridte. Nå hevder en MDG-tilhenger at de er veldig «populære», og fulle av syklister. Problemet er at få andre ser disse syklistene.

Det nyeste, kontroversielle sykkelveiprosjektet i regi av det rødgrønne Oslo-byrådet, ligger i Gyldenløves gate, vest i byen. Her har lokalmiljøet reist seg i massive protester mot påfunnet, som har ført til at et stort antall hardt tiltrengte parkeringsplasser er fjernet.

Knapt noen andre enn ihuga MDG-supportere har støttet prosjektet. Disse bor i all hovedsak andre steder, og bruker ikke veien uansett. Det er lett å støtte drastiske tiltak som ikke rammer en selv.

Men det rødgrønne byrådet har aldri brydd seg nevneverdig om hva folket mener om deres mange utspill. De vet best, om det meste, og trenger ingen innspill fra andre.

I denne tradisjonen har de overkjørt det ene lokalmiljøet etter det andre i Oslo, og innført både sykkelveier og andre, kostbare  tiltak knapt noen ser behov for.  For mange innbyggere er dette selve definisjonen på vanstyre og politisk inkompetanse.

Sykkelveien i Gyldenløves gate er bygget uten de behovsanalyser og brukerundersøkelser som normalt ligger til grunn for alle store investeringer, både for privatpersoner, bedrifter og andre, mer seriøse politikere. Beboere i området opplever at sykkelveien er lite brukt, i likhet med en rekke andre slike veier rundt om i byen. Det er rett og slett intet behov.

Men så dukker det opp en «grønn» aktivist (kan kaller seg selv fri hasj-tilhenger) som vil «bevise» at den nye veien er svært populær blant syklistene. Han postet en melding på Twitter om at han «sjelden har sett så mange syklister utenom rushtiden» som her.

Han legger til at han har observert «en far og sønn som kom syklende». De benyttet seg også av de splitter nye benkene som MDG har fått plassert her. En fullkommen, grønn idyll, med andre ord.

Den opprinnelige Twitterposten viser ikke akkurat mengder av brukere på den nye sykkelveien.  

Dette lett komiske innlegget blir kommentert på Facebook i gruppen «OSLO FOR ALLE! Informasjonskontor for levende byliv»:

«Hallusinasjoner på beste vest: Børge A. Roum melder om stort trøkk av (usynlige) syklister i sykkelfeltet», skriver en.

Her et lite utvalg av andre, i alt er det i skrivende stund ca. 25 likelydende innlegg som bestrider Roums påstander:

«Dette er sprøyt,  jeg både går og biler der daglig og ser svært få syklister, men en og annen el-sparkesykkel, og de er vel ikke målgruppen her».

«Jeg kjører Gyldenløvesgate flere ganger i uken – og gaten ligger øde  Det er langt mellom syklistene – nesten færre enn før».

«Det er nesten utrolig, vi som går der daglig ser ikke mange».

En innsender oppsummerer det hele slik (noe forkortet):

«Denne byen har de grønne ødelagt, de er en skam…».

Aktivist Roum har fått med seg at hans Twitter-innlegg er omtalt på Facebook. Han kommenterer med en ny melding, der det hele beskrives som «hat». For MDG-sympatisører er som kjent all motbør det samme som «hat» og «hets».

Roum har tydeligvis vært på stedet igjen, i håp om å underbygge sin «forskning» ytterligere. Han rapporterer detaljert om hver eneste syklist han oppdager. Mens han sitter og koser seg i solen, ser han blant annet disse:

I stad var det to små barn på sykkel her, og nå kom det søren meg en flokk på tre barn, litt eldre, men fremdeles små, syklende et godt stykke foran de voksne de var med. Fyttigrisen, det er ingenting som gjør meg så glad som å se små barn som sykler!

I tillegg lykkes han med å få tatt et bilde av en gruppe andre syklister.

Dermed anser han sin påstand om «tett sykkeltrafikk» for grundig dokumentert, dette er nok en strålende suksess i regi av MDG i Oslo.

Det spiller ingen rolle hva de som bor og ferdes i området måtte mene om saken, det er uansett bare «hat».

Kjøp Halvor Foslis bok her!


Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.