Jo mere vi er sammen … Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (tv), byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen og miljøbyråd Lan Marie Berg (th) under MDG landsmøte i Oslo søndag.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nå har de «grønne» ekstremistene i MDG virkelig fått vann på mølla i landets hovedstad: Neste trekk er å stenge ytterligere 50 gater for biltrafikk. Dette skal baseres på «ønsker» fra lokale beboere.

Det er Nettavisen som kan bringe det «glade (gale..) budskap» om MDGs planer for videre nedbygging av normal infrastruktur og samferdsel i Oslo.

Det er allerede brukt enorme summer på å anlegge sykkelfelter på kryss og tvers av byen, sykkelfelter som for en stor del ligger mer eller mindre ubrukte. Det var merkelig ikke foretatt noen behovsanalyser på forhånd, som kunne avdekket at disse feltene var helt unødvendige. Vi snakker om en form for vanskjøtsel av offentlige midler man knapt har sett maken til i norsk politikk.

I tillegg er en rekke av Oslos gater stengt for biltrafikk, med det resultat av det er blitt svært vanskelig for beboere, nyttetrafikk, turister, gjester, håndverkere og andre å komme frem i Oslo med bil. Trafikken står og stamper, folk bruker lengre tid fra A til B. For samferdselspolitikere er normalt målet å skape flyt i trafikken. I Oslo er utrolig nok målet det motsatte.

Et byråd som saboterer byen

Med MDG i førersetet har landets hovedstad faktisk et byråd som gjør sitt beste (verste) for å gi innbyggerne en stadig mer komplisert hverdag.

MDGs byrådspartnere SV og ikke minst Raymond Johansens Arbeiderparti sitter handlingslammet og bivåner den hensynsløse fremferden. De later som om de synes dette er strålende tiltak, enda de vet at det rammer deres egne velgere, nemlig vanlige oslofolk rundt omkring i bydelene. Det er ikke uten grunn at AP nærmest er i fritt fall i Oslo. Mange lojale AP-velgere føler seg forrådt av sitt parti, og ikke minst av den nåværende byrådslederen.

For det står ingen samlet by bak og jubler for MDGs mange tiltak. Denne politikken er tvert imot svært omstridt og splittende, og skaper dårlig stemning og høy temperatur blant innbyggerne. Protestene mot den samferdselspolitikken som føres, har vært mange – og blir stadig mer hørbare. Lokalmiljøer sier klart fra hva de mener om vanviddet.

Arroganse uten sidestykke

Men dette affiserer ikke maktmenneskene i MDG. Der råder en form for arroganse og besserwisser-preget holdning man heldigvis sjelden ser maken til. Oppildnet av noen gode meningsmålinger og heiarop fra sin menighet, har MDG nå enda flere rabiate samferdselstiltak på trappene.

De strør om seg med floskler om at dette skal føre til «trivelige byrom» og «yrende byliv» osv. Men det underliggende hovedmotivet er hele tiden den nærmest religiøse og fullstendig irrasjonelle forestillingen om at disse «tiltakene» i Oslo på mystisk vis skal bidra til å «redde verden» fra en innbilt katastrofe.

Det hele kan høres ut som noe fra en lett naiv tegneserie beregnet på små barn. Men det dreier seg faktisk om offisiell politikk for et parti i ansvarlige posisjoner. Har politikken noensinne vært så banal som nå?

 «Byen tilbake til menneskene»

Det er på denne bakgrunnen at MDG-byråd Hanna Marcussen forkynner at partiet planlegger nye og enda mer radikale tiltak i landets hovedstad. Dette skal angivelig baseres på ønsker fra lokalmiljøene.

«Innbyggerne kan selv ta initiativ hvis de ønsker at gata deres en periode skal være noe annet enn bare en bilvei», sier byråd for byutvikling, Hanna Marcussen (MDG) til Dagbladet.

I praksis vil det trolig innebære at en håndfull krakilske MDG-sympatisører sender mail til sine venner i byrådet, og dermed er den «folkelige forankringen» på plass. Det var visstnok på den måten at den sentrale ferdselsåren Løkkeveien i sentrum/vest av Oslo ble stengt, til frustrasjon for alle andre enn en klikk høyrøstede, lokale aktivister.

«Ordningen skal fungere slik at innbyggere kan søke om å få stenge gata for biltrafikk i en periode, så vil kommunen bistå med gatemøbler, lekeapparater og beplantning slik nabolaget selv ønsker det», sier Marcussen til Nettavisen.

Flere utemøbler på gang, altså. De tidligere utplasserte møblene er i stor grad kjørt på diverse søppelfyllinger og lagre, etter at store beløp var kastet bort på dette. MDG har intet lært.

«Det vi gjør nå er å ta byen tilbake til menneskene», supplerer byråd Marcussen, og forsterker inntrykket av at Norge har fått sin egen utgave av den livsfjerne Amish-sekten fra USA.

Bare vent. Turen kommer til resten av Norge.

Rundt omkring i landet sitter det mange og flirer oppgitt over det som skjer i hovedstaden. Men samtidig engasjerer de seg ikke noe videre. For dette angår jo ikke dem. Det er ikke de som får alle de tullete sykkelfeltene, de stengte gatene, de raserte parkeringsplassene og haugevis med utemøbler og malplassert skrot i sine lokalmiljøer.

Men her bør man ikke sove. For dette sekteriske ekstremistpartiet har sine avleggere over hele landet. Oslo i dag – Tromsø, Hamar, Haugesund og Fredrikstad i morgen.

Galskap smitter.

 

Kjøp T-skjorten «kronisk norsk» fra Document her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂