Dalende popularitet i Oslo-bydeler: Lan Marie Berg (MDG). Foto: Heiko Junge / NTB.

På Lambertseter i Oslo har mange fått mer enn nok av MDGs «sykkelpolitikk». Nå hugges det friske, flotte trær til fordel for sykkelveier knapt noen ser poenget med. Motstanden mot MDG blir stadig mer merkbar.

MDG og miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Bergs politikk i Oslo blir stadig mer upopulær. I det ene lokalmiljøet etter det andre raser beboerne mot det man opplever som arroganse og overkjøring.

Document har tidligere omtalt flere slike saker der beboere protesterer mot MDGs påfunn, blant annet på Sagene i Oslo.

Nå gjentar situasjonen seg i nok en stor bydel, denne gangen Lambertseter i Oslo sør-øst. Her ofres både friske trær og massevis av parkeringsplasser for at MDGs Lan Marie Berg skal få realisert sin «visjon» om at det byen mest av alt trenger, er sykkelveier nær sagt overalt.

Nettavisen har omtalt saken:

En rekke store trær er denne uka felt på Lambertseter i Oslo, for gi plass til byggingen av nye sykkelveier. Men byrådets hogst fører nå til kraftige reaksjoner i lokalmiljøet.

Avisen presiserer hva det handler om:

Totalt 22 eldre trær er felt i gata Langbølgen, og tilbake ligger tømmerstokker og sagflis til minne om de grønne trærne. Noen av dem var over 50 år gamle.

En av dem som reagerer på tre-massakren, er lederen i bydelsutvalget på Nordstrand, Knut Falchenberg (H).

– Et trist syn, sier han til Nettavisen, etter å ha sett det natur-skadeverket som nå er utrettet av det angivelig «grønne» MDG.

I denne saken har MDG som vanlig støtte av sine partnere i byrådet, Arbeiderpartiet og SV.

Falchenberg er ikke alene om å reagere. Han beretter til Nettavisen at mange i lokalmiljøet er opprørt:

– Trærne er en del av lokalmiljøet og har stått der i lang tid. Det er mange av de eldre som bor der og har vokst opp på Lambertseter som nå mister noe av sin identitet, sier han.

Nettavisen skriver at Falchenberg mener det ikke er behov for de planlagte sykkelveiene, og at folk i lokalmiljøet ikke har bedt om de rødmalte sykkelfeltene.

Han har også tatt opp dette i et innlegg på Facebook:

–  Tipper de er lykkelige i nabolaget på Lambertseter som har vokst opp med disse trærne. Nå skal de få sykkelsti i stedet. Som ingen har bedt om. Det er visst det som kalles grønn miljøpolitikk: Rød asfalt fortrenger grønne lunger», skriver Falchenberg i et innlegg på Facebook.

Ikke minst er Falchenberg oppgitt over denne måten å sløse bort offentlige penger på:

–  I tillegg er det vanvittig dyrt, 127 millioner kroner. Hadde vi fått ti prosent av de pengene til vår bydel, så kunne vi løst ungdomsklubber, kulturarenaer og helsesøstre, en masse ting som er mye viktigere for lokalbefolkningen enn en sykkelvei som man ikke ønsker seg, sier han.

Han får ifølge Nettavisen støtte av bystyrepolitiker Camilla Wilhelmsen (FrP), som karakteriserer hogsten som en rasering av området.

– Det er en skam at Ap, SV og MDG turer frem på denne måten i bydelene. For disse tre partier trumfer tydeligvis sykkelveier alt. Trær er viktig både for miljøet sin del og for beboernes opplevelse av sine nærmiljø. I stedet for en hyggelig trerekke får de nå en rød sykkelvei, sier Wilhelmsen til Nettavisen.

Hun raser særlig mot miljø- og samferdselsbyråden fra MDG, som har ansvaret for prosjektet, og hun mener saken viser hvor viktig det er å la nærmiljøet bestemme hvor det skal bygges sykkelveier.

Ansvarlig byråd Lan Marie Berg (MDG) har et annet syn på dette:

– Oslo skal bli en sykkelby hvor alle føler seg trygge. Byrådet har mangedoblet sykkelveiutbyggingen og har planer om å bygge veldig mye sykkelvei i årene som kommer. Langbølgen inngår i det planlagte sykkelveinettet, og strekningen er en del av en sammenhengende sykkeltrasé mellom Karlsrud, Sæter og Skullerud, sier Berg til Nettavisen.

Hele denne smått bisarre ideen synes å være er klekket ut av MDG-politikere i Oslo rådhus, med den stadig mer omstridte Lan Marie Berg i spissen. Det er langt fra noe som minner om lokaldemokrati, eller demokrati i det hele tatt.

Det er rett og slett ikke så rart at motstanden mot dette partiet blir mer og mer synlig. Selv sindige nordmenn kan få nok av tullete politiker-påfunn.

Fra høsten av «rømmer» Lan Marie Berg fra Oslo-poltikken og håper å få seg et sete på Stortinget i stedet. Det er trolig begrenset hvor mange innbyggere rundt om i hovedstaden som vil savne henne og hennes ideer.

Det var Nordstrands Blad som først omtalte trefellingen.

Har du ennå ikke lest den?

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Ny bok: 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi setter stor pris på ditt bidrag: 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.