Lan Marie Berg (MDG). Foto: Ola Vatn / NTB

Jo mer salt, jo gladere vi blir! Hittil i vinter er det brukt ufattelige 11.213 tonn med veisalt i hovedstaden. Det er også brukt 23.289 tonn med saltlake. Dette er svært kostbart, og det utgjør en stor miljøbelastning. I tillegg er det fullstendig unødvendig.

I Oslo står uløste samfunnsoppgaver i kø etter over fem år med rødgrønt styre.  Den eneste sektoren som åpenbart har nok å rutte med, er underlig nok Lan Marie Bergs (MDG) såkalte miljø- og samferdselsetat.

Et av mange eksempler på dette er veisaltingen over hele byen. Bruken av salt er nå helt massiv og uforståelig, og overgår alt man har vært i nærheten av tidligere.

Nettavisen har omtalt saken:

Bare så langt i årets vinter, har det blitt brukt 11.213 tonn med veisalt i hovedstaden, viser tall Nettavisen har fått av Bymiljøetaten. I tillegg er det brukt 23.289 tonn med saltlake, der salt er blandet med vann.

Tallene viser også at saltbruken har økt kraftig i perioden det rødgrønne byrådet har styrt byen. Vinteren 2016/2017, året da byrådet overtok, ble det brukt 9480 tonn salt, mens det i 2018/2019 ble brukt 26.303 tonn. Det vil si nesten en tredobling på tre år, skriver Nettavisen.

Gater, veier og fortau over hele byen er nå mer eller mindre ikledd et gråhvitt, klebrig belegg. Ikke av rim, snø og is som man kunne forvente på denne tiden av året. Men av størknet salt.

Ikke er det snø, ikke er det rim, ikke er det is. 

Tidligere vedtak om dette blir fullstendig ignorert av et egenrådig MDG:

De siste årene har saltbruken nærmest eksplodert i Oslo, og det selv om et enstemmig bystyre i 2012 vedtok å fase veisalt helt ut, skriver Nettavisen.

Dette er det mange som reagerer på, både blant byens beboere og politikere fra andre partier. Det er rett og slett vanskelig å se poenget med saltbruken, og både biler og sykler påføres store belastninger i form av metall som ruster.

Målet for de rødgrønne er åpenbart å fjerne alt av snø, is og annet som kan minne om at det faktisk er vinter her i landet. Den absurde «logikken» er at dette skal gi byens beboere en uimotståelig trang til å sykle hele året. På den måten skal man redde verden fra en påstått og fullstendig innbilt «klimakrise».

Det lyder som «politikk» hentet fra ete naivt gruppearbeid i barneskolen. Men det er faktisk dette MDG og deres rødgrønne etterdiltere i Ap og SV nå styrer Norges hovedstad etter.

Blant dem som er oppgitt over dette, er bystyrepolitiker Camilla Wilhelmsen (Frp). Hun krever ifølge Nettavisen drastiske kutt i saltbruken i Oslo.

– Saltbruken burde utfases, fordi det er såpass skadelig for miljøet, biler og dyr, sier Wilhelmsen.

Hun legger til:

– Jeg må si jeg er forundret, fordi dette er en MDG-byråd som burde vært opptatt av miljøet. Dette er skadelig for trær, vekster og drikkevannet vårt, sier hun.

Ifølge Nettavisen reagerer også Naturvernforbundet:

– Saltbruken bør minimeres. Salt er skadelig for blant annet vassdrag og vegetasjon, sier fagsjef Holger Schlaupitz i Naturvernforbundet til Nettavisen.

En som ikke er det spor bekymret, er den ansvarlige for det hele, nemlig Lan Marie Berg (MDG). Hun bryr seg som vanlig ikke om hva andre mener. Her gjengis et par av hennes kommentarer:

–Det er bare tull at det saltes unødig i Oslo. Frp har flere ganger påstått det, men fagfolkene i kommunen har avvist dette gang på gang.

–  Vi kan ikke be folk om å holde seg innendørs fordi kommunen ikke er villig til å salte, sier Berg til Nettavisen.

Hun forklarer ikke til hvor hun har det fra at folk vil «holde seg innendørs» om det skulle brukes mindre salt i Oslo.

Også i denne forbindelse må man spørre seg hvor MDGs byrådspartnere i Arbeiderpartiet og SV befinner seg. Når skal de våge å slå i bordet og si stopp? Tror byrådsleder Raymond Johansen dette er i tråd med Ap-velgernes ønsker?

Det vanstyret som finner sted i Oslo, bør være et varsel for velgere i resten av landet. Fra høstens valg vil trolig Lan Berg (MDG) sitte på Stortinget. Skal hun og hennes parti få bedrive samme utpressing og få gjennomført tilsvarende ekstrem-påfunn over hele Norge?

Når man ser den veike ettergivenheten Arbeiderpartiet viser overfor MDG i Oslo, er det liten tvil om at faren er reell.

Har du ennå ikke lest den?

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.