Partileder Siv Jensen (FrP). Foto: Berit Roald / NTB.

MDG prøver nå å stenge byene for bensin- og dieselbiler. Mange er oppgitt over dette påfunnet, og FrP-leder Siv Jensen vil ta et oppgjør med det hun kaller «galskap» fra MDG.

Nå går MDG inn for å stenge store deler av Oslo for normal biltrafikk i løpet av kort tid. Her skal det da bli forbudt å kjøre den typen biler de aller fleste eier, nemlig bensin- og dieseldrevne kjøretøy.

Dette er planer MDG kan få gjennomført til tross for at de har en minimal del av befolkningen i ryggen. Nylige meningsmålinger har gitt partiet en oppslutning så lavt som 1, 8 prosent på landsbasis.

I Oslo klarer de å presse gjennom sine påfunn ved hjelp av kynisk politisk hestehandel i Oslo Rådhus, med påfallende veike byrådspartnere i Arbeiderpartiet og SV diltende etter. Ap blir rett og slett overkjørt av MDG, og fremstår som politisk kastrerte i disse sakene.

Slikt skaper naturlig nok grobunn for voksende politikerforakt og raseri i byen. For det er antagelig svært få velgere i tradisjonelle Ap-bydeler som Groruddalen og Søndre Nordstrand, som stemte for en denne typen bilfiendtlig politikk. De dolkes i ryggen av partiet sitt, og kan snart oppleve at de ikke får lov å bruke bilen sin.

Document omtalte nylig MDGs planer:

– Målet er å utrede alternativene slik at dette kan implementeres i løpet av 2026 i ring 2, og i ring 1 innen utgangen av neste år, sa miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) til VG søndag morgen.

Aftenposten har snakket med FrP-leder Siv Jensen om utviklingen. Ifølge avisen har Frp analysert «hva MDG har gjennomført, tatt til orde for eller planlagt, for å vise hvor bilfiendtlig partiet faktisk er».

– Vi har prøvd å sette denne galskapen i system, sier Frps Siv Jensen om partiets konsekvensanalyse av MDGs klimatiltak.

Hun legger til:

– MDG kan meget godt komme på vippen og bruke disse tingene som en brekkstang mot Ap og Sp. Vi må se på hva de faktisk driver med, sier Frp-leder Siv Jensen.

Aftenposten skriver at Jensen tror tilsvarende ideer kan bli innført også i andre byer rundt om i landet.

– Dette har de tenkt å rulle ut i alle landets byer. De går til kamp mot bilen. Tilsynelatende liker de ikke bensin- og dieseldrevne biler og gjør livet surt for eierne, sier Jensen.

Målet om forbud mot fossilbiler i hele Oslo provoserer Jensen mest:

– Det er hårreisende. Det er politikk for eliten. Kun de som har råd til å kjøpe seg ny elbil, skal få lov til å kjøre rundt i Oslo. De som ikke har råd, og det er ganske mange, skal altså ikke få lov til å komme seg rundt i egen bil, sier Jensen.

Hun hevder at barnefamilier flykter fra Oslo på grunn av parkeringspolitikken til byrådet, og viser til offentlig statistikk:

I en forskningsrapport fra NIBR har 2305 barnefamilier på flyttefot svart hvorfor de ønsket å flytte. For lite plass er bare én grunn til å forlate byen. For halvparten av utflyttere fra indre by var manglende parkering en tung flyttegrunn.

MDGs leder Une Bastholm er uenig, og mener ifølge Aftenposten At «Siv Jensen skyver barnefamiliene foran seg i kampen mot grønn byutvikling og misbruker statistikk i kjent Frp-stil».

– Grunnen til at barnefamilier flytter ut av Oslo, er ikke først og fremst mangel på parkeringsplasser, men at de ønsker seg tryggere skoleveier og et trygt bomiljø, sier hun.

Den typen forbud mot bilkjøring som MDG presser på for å få innført, krever imidlertid godkjenning fra regjeringen. Trolig forventer mange Høyre-velgere at Erna Solberg sørger nå for at noe slikt ikke kommer lenger enn til MDGs fantasiverden.

Det vil være oppsiktsvekkende om en Høyre-statsminister tillater at befolkningen utsettes for slike radikaliserte inngrep i tilværelsen.

Boken som bare blir mer og mer aktuell: 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Denne bør du lese: 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.