Oppgitt: Jan P. Sissener. Foto: Erlend Aas / NTB.

Kommende helg har MDG digitalt landsmøte, med nye utspill om hvordan de skal redde verden. Finansmannen Jan P. Sissener er oppgitt over partiet, og kaller rett og slett MDGs politikk «galskap».

Det har ikke manglet på radikale utspill fra Miljøpartiet de grønne (MDG). Felles for forslagene er at de innebærer store kostnader og byrder for ulike grupper i samfunnet, i form av redusert levestandard, rasert samferdsel, økte skatter og avgifter og drastiske inngrep på områder som blant annet kosthold.

Svært mye skal «løses» ved å innføre forbud mot alt det MDG er imot. Det vil i praksis si veldig, veldig mange forbud.

Dette har resultert i at partiet vekker sterke følelser og engasjement.

Det inntrykket man får gjennom ulike medier er at knapt noe parti er så gjennomført upopulært utover egen (lille) velgerkrets enn nettopp MDG. Det er mildt sagt «omstridt». På Facebook eksempelvis finnes det en rekke grupper utelukkende dedikert til motstand og frustrasjon mot dette partiet.

Blant de mange som er frustrert over MDGs fremferd, er den kjente finansmannen Jan P. Sissener.

I et innlegg i Nettavisen fyrer han løs mot partiet, og fokuserer blant annet på partiets nærmest totalitære forbudslinje:

«Forbudspartiet» ville vært et passende navn på MDG, skriver han i Nettavisen,

og begrunner det slik:

Forbud mot bensin- og dieselbiler, forbud mot parkeringsplasser, forbud mot oljeindustri, forbud mot kjøttreklame eller forbud mot reklame for flyreiser.

Dette er bare noen av de mange hårreisende forslagene som har kommet fra partileder Une Bastholm og hennes disipler de siste årene.

Sissener stanser ikke der, men tar også opp partiets svært kostbare sykkelsatsning:

Og «tidenes sykkelsatsning» har gitt omtrent, og vil gi omtrent null økning i sykkelbruk de neste tredve årene i henhold til prognoser fra samferdselsdepartementet.

Ifølge Sissener kan et ytterliggående parti som MDG komme til å spille en rolle i rikspolitikken etter høsten valg:

MDG drømmer om å komme seg til regjeringsmakt etter stortingsvalget til høsten. Blir oppslutningen stor nok, kan Arbeiderpartiet bli presset til å ta med seg MDG for å få en rødgrønn flertallregjering.

Dette mener han kan ha svært uheldige følger:

… frykter jeg at galskapen kommer til syne på nasjonalt nivå.

Et slikt scenario får trolig flere enn Sissener til å miste nattesøvnen. Den ekstreme politikken MDG har klart å tre nedover Oslos befolkning, i koalisjon med et påfallende svakt Arbeiderparti og et like tafatt SV, er et skremmeskudd for velgere over hele landet.

Dette omtaler Sissener slik:

Vi trenger imidlertid ikke å se lenger enn til Oslo for å få svar på hva Arbeiderpartiet og MDG kan utrette sammen. Mer eller mindre motvillig har Raymond Johansen og hans partifeller i byrådet gått med på å føre MDG-politikk. En politikk som fint kunne blitt markedsført under slagordet: En vanskeligere hverdag for folk flest!

Han fortsetter:

Det er nesten som om MDG bevisst går inn for å provosere Oslos innbyggere, og hoster opp det ene forslaget etter det andre som de vet at mange vil reagere negativt på.

Heldigvis, eller dessverre, er det ikke så mange utenfor hovedstaden som har fått føle MDGs politikk på kroppen på denne måten – ennå.

Sissener tar for seg de skadene han mener MDG kan påføre landets økonomi:

Langt verre enn dette er MDGs manglende perspektiver på norsk næringsliv. At partiet vil avvikle all olje- og gassproduksjon er godt kjent. Det krever altså et parti som ikke har noen konkrete tanker om hva som skal erstatte inntektene fra oljeindustrien.

Han etterlyser grunnleggende kunnskap og ansvarlighet, og tar i bruk sterke ord:

Vi har riktignok hørt fromme løfter om satsing på tang og tare, men det er jo spinnvilt å tro at det er dette Norge skal leve av i fremtiden. MDG svarer heller ikke på hvilke utgifter som skal kuttes dersom ikke inntektene fra oljeindustrien skal erstattes. Og hva skal de som arbeider i oljeindustrien drive med når kranene er stengt – gå på NAV?

Sissener regner med å få enda mer av denne poltikken frem i lyset til helgen:

Allerede etter helgens landsmøte vil vi kunne se konturene av det som kan bli nasjonal politikk dersom MDG får hendene på rattet i regjering, eller som samarbeidsparti.

Avslutningsvis kommer finansmannen Sissener med følgende hjertesukk:

La oss håpe at det som er MDGs politiske utstillingsvindu i Oslo aldri blir praktisk politikk for hele landet. Det er ille nok som det er.

Les også: Siv Jensen om MDGs økonomiske politikk: «Helt crazy. De lever i en fantasiverden»

Les mer om galskapen MDG står for:

Kjøp Kents bok her!


Vi setter stor pris på ditt bidrag:  

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.