Byråd for MDG i Bergen, Katrine Nødtvedt (til venstre i bildet). Foto: MDG.

Så er MDG på banen med enda flere forslag til forbud. Nå skal det forbys å gi gater navn etter menn. – Jeg er drittlei av sånt som dette, sier politisk motstander.

MDG markerer seg som «forbudspartiet» fremfor noen i norsk politikk. Det meste skal løses ved å forby alt MDG er imot, og det er faktisk svært, svært mye, viser det seg.

Nå kommer et forslag som etter manges mening overgår det meste av merkelige ideer fra denne ytterliggående utveksten i norsk politikk.

Nettavisen omtaler det nyeste forbudsforslaget fra det såkalte Miljøpartiet De Grønne i Bergen:

Byrådet i Bergen vil neste uke vedta at ingen nye gater, plasser eller kommunale anlegg skal oppkalles etter menn før kjønnsbalansen er betydelig endret.

Ifølge byråd for kultur, mangfold og likestilling, Katrine Nødtvedt (MDG), er det omtrent 90 prosent av gatene som er oppkalt etter menn, mens kun 10 prosent av gatene er oppkalt etter kvinner.

Nettavisen fortsetter, og siterer MDG-byråd Nødtvedt:

– For at jenter og gutter skal kunne ha de samme drømmene og føle at de kan oppnå det samme, er dette viktig, sier Nødtvedt til Bergens Tidende, som først omtalte forslaget.

Det er ikke mange andre enn den indre krets i MDG som støtter et slikt påfunn. Kritikken er sterk, ifølge Nettavisen:

Stortingsrepresentant og bergenser Peter Frølich (H) mener byrådets politikk er «tåpelig», og at det faller inn i en ny bevegelse av identitetspolitikk, hvor ulike befolkningsgrupper skal stilles opp mot hverandre.

– Da kaller man opp gater og torg etter dem som er forbilder. Uavhengig av hvilken hudfarge eller hvilket kjønn de har. Dette evinnelige jaget etter å plassere folk i bås etter identitetspolitiske markører er en uting, sier Frølich til Nettavisen.

Han mener det hele er et «oppkonstruert problem» som det ikke er noen grunn til å bruke tid og krefter på:

– Det er ingen bergensere som går og kjenner på dette som noe problem i hverdagen. Likevel skal man konstruere motsetninger og problemer for å skape et bilde av en slags kvinnefiendtlighet i byen.

Frølich tar i bruk sterke ord om utspillet fra sine motstandere i MDG:

– Dette er politiske debatter jeg tror folk er drittlei av, sier han.

Akkurat det synspunktet deles av et massivt flertall i Nettavisens leserundersøkelse om spørsmålet, hele 97 prosent er negative til MDGs utspill.

Nødtvedt og MDG har så langt ikke kommet med konkrete forslag til kvinnenavn hun mener ville egne seg til å oppkalle gater etter, men Greta Thunbergs gate og Lan Bergs plass er muligens nærliggende for partiet.

MDGs stadige utspill later uansett ikke til å fungere som noen stor velgermagnet. Partiet ligger for tiden og vaker rundt sperregrensen i norsk politikk, og ser ut til å forbli der.

Mange mener MDG minner mer og mer om et fritidstilbud til «unge, sinte» skolejenter enn et reelt politisk parti. Dette siste påfunnet svekker neppe et slikt inntrykk.

Les også: Nytt spinnvilt MDG-forslag: Vil ha «personlige flykvoter»

Les mer om hvorfor MDG er «helt på jordet»:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!


 Bok verdt å lese: 

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.