Onsdag ble det kjent at MDG vil forby maskuline navn på fremtidige gater, plasser og kommunale anlegg. Saken behøver ikke behandles i bystyret og skal vedtas av byrådet i neste uke.

Byrådet i Bergen består av Ap, MDG, Venstre og KrF.

Hensikten bak forslaget er å bedre kjønnsbalansen i navngivingen av gater, plasser og kommunale anlegg. Gater, plasser og kommunale anlegg vil kun oppkalles etter kvinner i lang tid framover.

– Dette er kjempeviktig, for det er en ekstrem ubalanse i dag, sier byråd for kultur, mangfold og likestilling, Katrine Nødtvedt (MDG), til Bergens Tidende, som først omtalte saken onsdag.

Forslaget har møtt sterk kritikk. Stortingsrepresentant og bergenser Peter Frølich (H) sier byrådets politikk er «tåpelig», og at forslaget faller inn i en ny bevegelse av identitetspolitikk, hvor ulike befolkningsgrupper skal stilles opp mot hverandre.

– Da kaller man opp gater og torg etter dem som er forbilder. Uavhengig av hvilken hudfarge eller hvilket kjønn de har. Dette evinnelige jaget etter å plassere folk i bås etter identitetspolitiske markører er en uting, sier Frølich til Nettavisen.

Han tror folk er «drittlei» av slike politiske debatter og mener at forslaget bygger på et «oppkonstruert problem» som det ikke er noen grunn til å bruke tid og krefter på.

 

MDG vil forby at gater oppkalles etter menn: Forslaget kalles «tåpelig»

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Benytt sjansen til å kjøpe Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.