Stengte parkeringsplasser ved Hammeren i Maridalen, Oslo. Foto: Document.

Reaksjonene har vært sterke etter at MDG i Oslo fjernet p-plasser ved et populært utfartssted i Maridalen. – Nesten så jeg ikke tror det, sier Eirik Lae Solberg (H). Folk protesterer ved å henge opp plakater.

Document har tidligere omtalt at MDG plutselig fjernet et antall p-plasser ved det populære utfartsstedet Hammeren i Maridalen (se under).

Men historien får nå nye kapitler, etter at både politikere og turfolk har engasjert seg i det de mener er det rene vanvidd.

Her ved Hammeren er det stor trafikk av turgåere og friluftselskere hele året, og ikke minst nå i skisesongen.

Saken er ekstra spesiell, ved at det her først ble brukt kommunale penger på å anlegge flere nye p-plasser, nettopp for å gjøre det enklere for folk å parkere her og gå på tur. Det opprinnelige antallet plasser ble ansett for lite i forhold til behovet.

Men så slo kommunen og MDG-byråd Sirin Stav retrett, og besluttet å fjerne de nylig anlagte plassene.

– Etaten har orientert byrådsavdelingen om at det i forbindelse med tiltak for bedre trafikksikkerhet og fremkommelighet for kollektivtransport dessverre ble etablert flere parkeringsplasser. Det skulle ikke skjedd, og de ekstra plassene vil avvikles fra og med denne uken, sier byråden for miljø og samferdsel, uttalte Sirin Hellvin Stav (MDG).

Hun forklarer videre at byrådet ønsker å redusere biltrafikken, hvilket fremstår som en generell hovedoppgave for MDG.

Midt i en hektisk ski- og tursesong i marka kom det så brått opp betongblokker som sperret de P-plassene folk benytter seg av. Her skulle det bli slutt på turaktivitetene, ja. Man får sykle eller ta buss, er MDGs mantra.

Dette skaper reaksjoner. Mange er åpenbart lei av hvordan MDG, med det rødgrønne byrådet på slep, gjør sitt ytterste for å sabotere og forsure Oslo-innbyggernes hverdag.

Friluftsfolk er rasende. Ved de oppsatte betongblokkene er det satt opp et protestskilt som klart sier fra hva publikum mener om MDGs fremferd i byen.

Dette ekstremistiske minipartiet fremstår mer og mer i utakt med den befolkningen de gjennom politisk hestehandel har fått en posisjon til å kunne styre over:

Folk reagerer med sinne, og ber MDG skamme seg. Foto: Document.

Også Høyre-politiker og partiets byrådskandidat Eirik Lae Solberg er mildt sagt oppgitt over hvordan MDG holder på.

Til Avisa Oslo sier han at det som foregår knapt er til å fatte:

– Nesten så jeg ikke tror det, sier Lae Solberg

Parkeringsplassene som kom og forsvant i Maridalen engasjerer. Oslo Høyre med Eirik Lae Solberg i spissen krever at betongklossene fjernes og at parkeringsplassene åpnes for turgåerne, skriver avisa Oslo.

– Det er en sløsing med innbyggernes penger som jeg ikke trodde var mulig, sier Lae Solberg.

Nå vil Høyre kreve at betongklossene fjernes:

– Slik at innbyggerne får glede av pengene som er brukt. Oslo-folk setter ofte pris på å ta seg en tur i marka. Akkurat nå er det strålende skiforhold og det er jo ikke et problem at folk kjører ut i Maridalen for å ta seg en skitur. Denne saken oppsummerer mye av det som er galt med styringen av byen, mener Høyre og Lae Solberg.

– Vi tar dette opp i møtet i bystyrets miljø- og samferdselsutvalg som er i dag, onsdag. Så får vi håpe på at byråden tar til fornuft, og at plassene søkes om hos Statsforvalteren, og at de kan åpnes for turgåere i Maridalen så raskt som mulig. Vi kommer også til å spørre byråden om hva hele denne historien har kostet så langt, sier Høyre-politikeren.

Det er få måneder igjen til valget der byens velgere får anledning til å kaste dette ut dette rødgrønne byrådet, med MDG i spissen.

Document følger saken videre.

Les også:

Stenger parkeringsplasser i Maridalen: – Vi ønsker å redusere biltrafikken, sier byråd Stav (MDG)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.