Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo. Foto: Hanna Johre / NTB

Krigen mot bilen fortsetter i Oslo. Nå vil det rødgrønne byrådet betale penger for å få bedrifter til å fjerne P-plasser på bedriftenes egen grunn. –Tullete bruk av kommunens penger, sier FrP.

MDG og det rødgrønne Oslo-byrådet trapper stadig opp sin krigspregede kampanje mot bilen og mot de mange Oslo-beboere som bruker bil for å få hverdagen til å gå opp.

Tusenvis av P-plasser er fjernet, gater og veier er stengt, og milliarder er brukt på sykkelveier knapt noen har bedt om og svært få benytter. Ikke minst rammes næringslivet hardt.

Avisa Oslo omtaler en ny ide som er satt ut i livet i regi av den såkalte Klimaetaten i Oslo kommune. Saken ble først omtalt i Nettavisen:

Nå kan parkeringsplassen din bli byttet ut med et pingpongbord, skriver avisen, og fortsetter:

(Nettavisen:) Visste du at du kan få vrakpant for parkeringsplassen din? Det kan du i Oslo nå, om du har en bedrift og ønsker å fjerne parkeringsplassene.

– Det er en tilskuddsordning der vi gir tilskudd til private bedrifter som ønsker å bytte ut parkeringsplassen sin med noe annet permanent, sier Bergljot Tjønn i Klimaetaten i Oslo kommune til Nettavisen.

Så langt har ikke ideen tatt helt av. Kun fem plasser er fjernet:

Siden ordningen ble innført i fjor vår, har imidlertid kommunen bare fått inn søknader om å fjerne sju parkeringsplasser, og det er gitt støtte til fem plasser.

Totalt er det så langt blitt utbetalt 33.896 kroner for omgjøring av de fem plassene, hos to bedrifter.

Den ansatte i Klimaetaten gjør rede for hvilke livsviktige formål de fjernede P-plassene i stedet kan brukes til:

– Det kan være et lunsjområde, et pingpongbord eller det kan være tiltak som tilrettelegger for aktiv jobbreising, som for eksempel sykkelparkering, forteller hun.

– Vi gjør ikke en vurdering av hvor godt tiltaket er, sier Tjønn.

Det kan med andre ord være absolutt hva som helst, bare det resulterer i at byens innbyggere får en P-plass mindre til rådighet.

Det hele handler om det «store målet», nemlig å redde jorda fra en påstått klimakrise som det er økende grunn til å betrakte som et rent fantasifoster. Det hele fremstår som et slags kall av religiøst format:

Målet med ordningen er rett og slett å få ned biltrafikken, og dermed utslippene, opplyses det.

Ikke uventet får et slikt påfunn oppgitte reaksjoner fra byens mer voksne politikere, som mener landets hovedstad har viktigere oppgaver å bruke penger på.

FrP mener det er grenser for hva byrådet skal bruke kommunens midler til.

– Jeg mener at dette rett og slett er tullete bruk av skattepengene våre. Folk som ønsker å sette opp en basketkurv på parkeringsplassen sin, får etter min mening betale for det selv, sier Camilla Wilhelmsen, FrPs gruppeleder i Oslo bystyre, til Nettavisen.

Byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG), forsvarer ideen:

– Ordningen er en fin måte å utløse tiltak som kommer både de ansatte og bedriftene til gode, men også resten av byen – gjennom reduserte utslipp og biltrafikk, sier hun.

Mens kulda ligger tung over landet, er Stav og hennes stab av klimaaktivister trolig i full gang med å klekke ut nye, «fine måter» å motvirke «den globale oppvarmingen» på.

Det eneste de oppnår, er å sløse bort store pengebeløp, og samtidig forsure livet for innbyggerne.

Les også:

MDG vil øke bompengene i Oslo kraftig: – Er for billig å kjøre bil

 

Perfekt julegave, ny bok fra Document forlag, bestill den nå:

 

Mer aktuell enn noensinne, bestill den til jul: 

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.