Betongklossene som nå er fjernet. Foto: Document

Oslo-byrådet har fjernet betongklosser det forrige, rødgrønne byrådet satte opp for å sperre en P-plass i marka. –En molbohistorie fra kommunen, sier den nye byrådslederen fra Høyre.

Oslos innbyggere har nå fått et nokså håndfast signal om at «MDG-tiden» i byen er over. Det forrige, rødgrønne byrådet, med MDGs samferdselsbyråd Sirin Stav, satte for et års tid siden opp en rekke betongklosser på P-plassen ved Hammern i Maridalen.

Dette er et populært utfartssted for mange Oslo-beboere, og her har folk i årtier kunnet parkere for å gå på tur.

Men ekstremistpartiet MDG førte som kjent en hvileløs «krig» mot bilen, og gjorde sitt beste for å skape problemer for alle som brukte bil, også på tur til marka.

Dermed sperret MDG-byrådet like godt av en rekke P-plasser ved Hammern i Maridalen, ved å sette opp 19 store betongklosser der bilene skulle stå.

I høst ble imidlertid dette byrået sparket ut av velgerne. Og noe av det første det nye, borgerlige byrådet gjør, er å fjerne disse betongklossene.

Allerede da klossene ble satt opp, var Høyres nåværende byrådsleder, Eirik Lae Solberg, ute og kalte det hele meningsløst. Se artikkel under.

Nå har han bevist at han mente hva han sa.

Alle klossene er borte, folk kan igjen parkere på hele plassen ved Hammeren og dermed er et nokså markant «symbol» på MDGs kontroversielle og stadig mer upopulære politikk fjernet.

Nordre Aker Budstikke skriver om saken.

– Det føles veldig bra. Det var en molbohistorie fra Oslo kommune. Man blokkerte opparbeidede parkeringsplasser og gjorde det vanskeligere for folk å komme ut i marka, sier byrådsleder Eirik Lae Solberg (H).

Han mener dette er en handling i tråd med hva beboerne i byen ønsker:

– Det er en symbolsk handling i tillegg til en praktisk handling. Det viser at det nå føres en politikk som tar hensyn til innbyggernes hverdag. Vi har ikke tiltak som ikke har miljøeffekt, men bare gjør livet vanskeligere for innbyggerne, svarer han.

At betongklossene fjernes, skyldes et samarbeid mellom byrådspartiene Høyre og Venstre og Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

Gruppeleder for FrP i bystyret, Magnus Birkelund, og bystyrerepresentant og tidligere lokalpolitiker i Høyre, Erik Kreyberg Normann, var også med i Maridalen da klossene ble tatt bort:

– Jeg er glad for at Fremskrittspartiet har fått gjennomslag for å fjerne MDGs ideologiske betongklosser. Det er med på åpne marka for enda flere oslofolk, sier Birkelund.

FrPs Birkelund er opptatt av å sikre at Oslos innbyggerne kan bruke det transportmiddelet som passer dem best, og mener det innebærer å omgjøre en del MDG-påfunn:

– Det har vært viktig for Fremskrittspartiet å reversere MDG-politikken vi har sett over mange år. De har gjort livet veldig mye vanskeligere for mange som er avhengig av bilen i hverdagen, sier han.

–En gledens dag

Normann har vært engasjert i saken siden betongklossene ble satt opp i mars i fjor. Han var da leder i Nordre Aker Høyre og partiets gruppeleder i bydelsutvalget.

– Det er en gledens dag, fastslår han.

– Hammeren er et veldig ettertraktet utgangspunkt for turer i marka. Å begrense parkeringsplassene her er veldig uheldig. Nå får vi vel 30 prosent flere plasser. Det har vært etterlengtet, og dette er vi derfor svært fornøyde med, tilføyer Normann.

Mange Oslo-beboere venter nå trolig på at også flere omdiskuterte monumenter over MDG, Ap og SVs styre i byens skal fjernes. Det er nok å ta av i så måte.

Les også: 

MDG får gjennomgå for fjerning av p-plasser ved utfartssted: – Skam dere

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.