Bymiljøetaten la til rette for flere parkeringsplasser ved Hammeren i Maridalen, fordi mange bruker dette som utgangspunkt for turer året rundt.

Da Statsforvalteren ikke godkjente utvidelsen av parkeringsplasser tidlig i februar, fordi Maridalen også er et landskapsvernområde, svarte Bymiljøetaten med at det var helt nødvendig med disse ekstra parkeringsplassene ved Marka i Maridalen, og økte antallet til 55 plasser fra tidligere 41.

Men i mars dukket det opp et brev fra Bymiljøetaten til Bydel Nordre Aker om at parkeringsplassen ved Hammeren skal reverseres, skriver Avisa Oslo.

«Til orientering vedlegges vedtak for midlertidig skiltregulering for Hammeren utfartsparkering, som ligger i Maridalsveien mellom Gamle Maridalsvei og Nordmarkveien. Grunnlaget for vedtaket er å innføre en midlertidig regulering i påvente av permanent forskrift som skal på en tre ukers høring», skriver etaten i brevet.

Byrådet i Oslo vil stenge flere gater for biltrafikk

Som en følge av dette skal parkeringsskilt flyttes, og det settes inn betongblokker på grusplassen, hvor det er regulert parkering forbudt for å hindre feilparkering.

Det har kommet frem at det er byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel som har bedt om at parkeringsplassene fjernes igjen.

– Etaten har orientert byrådsavdelingen om at det i forbindelse med tiltak for bedre trafikksikkerhet og fremkommelighet for kollektivtransport dessverre ble etablert flere parkeringsplasser. Det skulle ikke skjedd, og de ekstra plassene vil avvikles fra og med denne uken, sier byråden for miljø og samferdsel, Sirin Hellvin Stav (MDG).

Hun understreker at dette er ett av virkemidlene for å få ned biltrafikken.

– Byrådet jobber aktivt med å gjøre det enklere og tryggere for folk å gå, sykle og reise med kollektivtransport, samtidig som vi ønsker å redusere biltrafikken. Parkeringsrestriksjoner og omdisponering av areal til myke trafikanter er et av virkemidlene for å få til dette, og det er dermed ikke ønskelig å øke parkeringstilgangen for bil, avslutter MDG-byråden.


Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.