Sporveien vasker og desinfiserer vognparken hver natt. Kollektivtrafikken kan kun kjøres med halv kapasitet og med avstandsregler inntil videre. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Oslo kommune ber alle fortsette med hjemmekontor til sommerferien. Kommune frykter en krise i kollektivtransporten dersom alle drar på jobb igjen.

– Jeg skjønner godt at mange har lyst til å komme seg tilbake på kontoret, men vi har rett og slett i ikke plass til en full gjenåpning i kollektivtransporten, sier Arild Hermstad (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo, til Dagbladet.

Han frykter en krise i hovedstadens kollektivtransport hvis folk begynner å dra på jobb igjen.

Oslo kommune har bedt alle ansatte i byrådsavdelingene om å fortsette med hjemmekontor fram til sommerferien, og Hermstad håper det øvrige arbeidslivet også gjør dette.

Oppfordringen er stikk i strid med hva NHO gikk ut med til sine medlemmer tidligere denne uka, noe som byrådsleder Raymond Johansen da reagerte kraftig på.

Helsemyndighetene uttalte nylig at rådet om hjemmekontor vil gjelde lenge og at rådene er viktigst i byene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.