Helse- og omsorgsminister Bent Høie har kalt inn kollektiv- og transportselskaper til et møte torsdag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix

Myndighetene kan komme med en anbefaling om munnbindbruk på kollektivtransport fredag, ifølge NRK. Torsdag møter helseministeren kollektivtransportselskapene.

Aktører NRK har snakket med, har inntrykk av at det kommer en anbefaling om bruk av munnbind i kollektivtrafikken, men ikke et påbud. Ifølge NRK vil myndighetene mest sannsynlig komme med anbefalingen på regjeringens pressekonferanse fredag.

– Hvis vi kommer til at det blir riktig å anbefale munnbind i enkelte situasjoner i Norge, vil ikke dette kunne erstatte de generelle kravene om å holde minst en meters avstand, vaske hendene ofte og være hjemme hvis du er syk, skriver Høie i en e-post til NRK.

Både NRK og Dagens Næringsliv skriver at Helse- og omsorgsdepartementet har innkalt til et møte med flere aktører torsdag ettermiddag.

I en e-post som Dagens Næringsliv har fått tilgang til, går det fram at den politiske ledelsen i Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Samferdselsdepartementet skal være representert.

Helseminister Bent Høie (H) leder møtet, der de ti største kommunene, NHO, fylkeskommunene, Kollektivtrafikkforeningen, Jernbanedirektoratet og Virke også er til stede

Ifølge NRK starter møtet kl. 17.

Hvordan man videre skal opprettholde smitteverntiltak på kollektivreiser, samt drøfting av innretningen på eksisterende tiltak, står på agendaen. Det gjør også hjemmekontor.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sa onsdag til TV 2 at det om kort tid vil komme nye råd for blant annet munnbind og reiser med kollektivtransport.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.