Helse- og omsorgsminister Bent Høie dro på hytta fredag morgen. Skjerndump, NRK

Helseminister Bent Høie ble varslet om det ukontrollerte utbruddet av mutert virus i Oslo-regionen torsdag kveld, og dro til Stavanger og hytta fredag morgen.

Statsminister Erna Solberg sa lørdag til NRK at Høie dro på hytteturen tidlig fredag morgen, og at han reiste før varselet om det muterte viruset kom.

Folkehelseinstituttet bekrefter imidlertid overfor TV 2 at første varsel til regjeringen gikk torsdag kveld, og at det ble sendt en risikovurdering 1.31 natt til fredag.

– Jeg er nå oppmerksom på at de fikk varsel sent torsdag kveld. Han reiste fredag morgen. Vi andre fikk beskjed fredag morgen om mutasjonen, sier Solberg til TV 2.

Høie forklarer selv at han er bosatt i Stavanger og pendler hjem i helgene. Han sier han ikke var kjent med anbefalingen om å unngå reiser da han dro fra Oslo, men innrømmer at han ble varslet om utbruddet torsdag kveld.

Søndag kveld reiser Høie hjem igjen til Oslo.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.