Nytt

Kong Harald og dronning Sonja besøker oldtidsbyen Petra i Jordan onsdag 4. mars. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kongeparet og flere av regjeringens medlemmer er satt i hjemmekarantene etter å ha vært på utenlandsreise de siste to ukene, melder Dagbladet.

Ifølge Dagbladet gjelder karantenen både helseminister Bent Høie (H) utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og næringsminister Iselin Nybø (V).

Eriksen Søreide og Nybø var i Jordan sammen med kong Harald og dronning Sonja på et tre dagers langt statsbesøk i begynnelsen av mars. De kom hjem torsdag 5. mars og må dermed sitte i hjemmekarantene til 19. mars

Helseminister Bent Høie har vært i Wien på et møte med FNs narkotikakommisjon, og må sitte i karantene fram til mandag. Han dro i karantene etter å ha holdt pressekonferanse sammen med Erna Solberg (H) torsdag ettermiddag.

– Rett etter pressekonferansen dro jeg til departementet og hentet tingene mine, så dro jeg hjem. Jeg skal fortsatt lede arbeidet, men det blir via epost, Skype og telefon fram til karantenen min utgår klokka 20.00 mandag kveld, sier han til avisen.

Karantenen gjelder også justisminister Monica Mæland (H), utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF), og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Mæland var i Brussel 4. mars, Ulstein i India 29. februar og Rotevatn i Brussel 5. mars. Kongehuset har tidligere avlyst og utsatt alle offisielle arrangementer fram til påske.