Ifølge Aftenposten skal to fly fra London lande på Gardermoen mandag ettermiddag, mens to fly fra Aberdeen er ventet til Bergen og hit til Stavanger lufthavn Sola.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Regjeringen stanser innreise fra Storbritannia for å hindre spredning av den nye virusvarianten. Ett fly er allerede innstilt.

Helseminister Bent Høie (H) møter mandag formiddag pressen for å informere om tiltak i forbindelse virusvarianten fra Storbritannia.

Varianten står i fare for å spre seg til Norge, og Høie har varslet at strenge tiltak kan komme raskt. Våre naboland har innført innreiseforbud fra Storbritannia. Nå gjør Norge det samme.

Viruset er oppdaget i flere land, blant annet Danmark, Nederland og Italia.

I Skandinavia er det nå bare Norge som holder grensene åpne. Ifølge Aftenposten skal to fly fra London lande på Gardermoen mandag ettermiddag, mens to fly fra Aberdeen er ventet til Bergen og Stavanger. Flyet til Bergen med ankomst 10.45 er imidlertid allerede innstilt, viser oversikten til Avinor.

– I løpet av formiddagen vil det bli vurdert om vi ytterligere skjerper de kravene som ble innført i går, inkludert at en stopper flyginger, sa Bent Høie til NRK tidlig mandag morgen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.