Tina Bru under Høyres landsmøte på Gardermoen i april 2018. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Valgkomiteen i Høyre har innstilt Olje- og energiminister Tina Bru (33) til å overta vervet som ny 2. nestleder i Høyre etter Helseminister Bent Høie.

Det var Stavanger Aftenblad (bak mur) som først brakte nyheten.

Både Bru og Høie representerer Rogaland på Stortinget, selv om de nå begge har fått plass i den nye regjeringen Solberg.

Dette betyr ikke at hun er formelt valgt, men Erna Solbergs utpekte stjerneskudd er blitt viet mye tillit over tid. Alt tilsier at valget på landsmøtet derfor blir en ren formalitet, skriver Aftenbladet.

Hele Høyre-ledelsen inklusive statsminister Erna Solberg er på valg når landsmøtet går av stabelen 27. til 29. mars. Både Solberg og nyutnevnt finansminister Jan Tore Sanner, som er 1. nestleder, har begge ønsket gjenvalg, mens helse- og omsorgsminister Høie har takket nei. (NTB)

Tina Bru har markert seg som en ivrig forkjemper for en elektrifisering av virksomhetene på den norske kontinentalsokkelen, og utnevnelsen av henne som ny Olje- og energiminister ble godt mottatt av miljøbevegelsene i Norge.

Begeistringen utenfor disse rekkene var ikke like stor.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.