Demonstrasjonsmarsj mot vindkraftutbygging i fjellheimen i Masfjorden kommune i Nordhordland. DNT, Nordhordland Turlag og Bergen og Hordaland Turlag var arrangør for denne støttemarsjen for naturen. Turen gikk i fjellområdet ved Stordalen i Matrefjella. Foto: © Helge Sunde / Samfoto

Olje- og energiminister Tina Bru (H) vil likevel ikke love en dato for når regjeringens fornyede konsesjonssystemet for vindkraftutbygging er klart.

I fjor høst måtte arbeidet med nasjonal ramme for vindkraft på land utsettes mens regjeringen varslet en gjennomgang av hele konsesjonsprosessen. Behandlingen av nye konsesjoner ble også stanset.

Nå varsler Bru at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) trolig kan starte behandlingen av 11 nye vindkraftkonsesjoner til sommeren, skriver Aftenposten.

– Regjeringen vil ha avsluttet sitt arbeid med dette før sommeren. Dersom saken krever lovendring og dermed stortingsbehandling, kan det ta litt lengre tid før vi har ferdig de nye konsesjonskravene, og vi gjenopptar behandlingen av konsesjonene, sier Bru til avisen.

Regjeringen har tidligere varslet at kravene til konsesjonene blir skjerpet, blant annet ved strengere praksis for forlengelse av byggefrister og ved at fylkeskommunene skal konsulteres i vindkraftsaker.

 

Kjøp T-skjorten her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.