Nytt

Vindturbiner i Midtfjellet vindpark i Fitjar kommune sett fra Tjernagel i Sveio kommune ca. 30 km. unna. Sveio 1. april, 2020. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix

Norges Miljøvernforbund krever at konsesjonssystemet for vindkraft legges ut på bred offentlig høring før regjeringen legger dette fram i stortingsmelding.

Norges Miljøvernforbund (NMF) krever at regjeringen utsetter stortingsmeldingen til neste vår og at en høring i forkant løper til høsten 2020.

Regjeringens fornyede konsesjonssystem for vindkraftutbygging legges etter planen fram før sommeren, men innspillsmøtet 11. mars ble avlyst på grunn av koronasituasjonen.

– Slik situasjonen er nå, så er det kun noen få organisasjoner, utbyggere, en utenlandsk turbinprodusent, samt den danske ambassaden som har kunnet få komme med innspill til det norske konsesjonssystemet, i det som synes som en desperat hastverksprosess, skriver NMF i et brev til Olje- og energidepartementet.

Statssekretær Tony Christian Tiller (H) i Olje- og energidepartementet mener at regjeringen har lagt til rette for bred involvering i arbeidet med den varslede stortingsmeldingen om forbedringer i konsesjonssystemet for vindkraft.

– Det er ikke riktig som det blir hevdet fra Norges Miljøvernforbund at kun et fåtall organisasjoner har fått gi innspill. Tvert imot har vi hatt tre digitale innspillsmøter med en lang rekke organisasjoner, kommunale- og fylkeskommunale myndigheter, utbyggere og interesseorganisasjoner, sier han til NTB.

– Miljøvernforbundet hadde sågar et eget møte med statsråden der de hadde anledning til å ta opp hva de måtte ønske. Når regjeringens arbeid er ferdig, sendes meldingen til Stortinget der det blir høring og en ny mulighet til å komme med innspill, sier han videre.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Les også

Les også