Organisasjonen Motvind gir ikke opp kampen mot de omstridte vindmøllene på Vardafjellet i Sandnes. Nå går de rettens vei.

Det er en langvarig strid om vindkraftanlegget på Vardafjellet som nå dras for domstolen.

Motvind krever at konsesjonsvedtaket og senere vedtak om detaljplaner knyttet til byggingen av Vardafjell Vindpark kjennes ugyldig. En 67 sider lang stevning ble innlevert fredag, der både utbygger og Olje- og energidepartementet er saksøkt.

Toppet seg

Striden om vindkraftverket har rast i flere år og toppet seg i fjor høst. Da klaget Sandnes kommune på konsesjonsvedtaket og hevdet at utbyggingen bryter med både forvaltningsloven, energiloven og naturmangfoldsloven.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) sa den gang til NTB at utbyggingen ikke skjer i henhold til den konsesjonen som ble gitt i 2014. Blant annet vil de planlagte turbinene bli langt høyere og mer støyende, og det er gjort en rekke endringer i miljø-, transport- og arbeidsplanen (MTA).

Likevel fortsatte anleggsarbeidet, noe som fikk blant andre KS til å reagere kraftig i oktober i fjor, og kreve at oljeministeren satte foten ned og stanset arbeidet til klagen var behandlet.

Departementer har imidlertid avvist å behandle saken.

– Uriktig grunnlag

Motvind, som representeres av advokat John Christian Elden, vil derfor prøve saken for domstolen. De viser til at det gjennom prosessen har kommet fram bevis på at konsekvensene av utbyggingen er langt mer skadelige for berørte naboer enn det konsesjonen bygger på.

– Søksmålet og grunnlaget for kravet om ugyldighet bygger derfor på at med den kunnskapen man har i dag, så er konsesjonen bygget på uriktig grunnlag og således ugyldig, heter det i stevningen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.