Demonstrasjonsmarsj mot vindkraftutbygging i fjellheimen i Masfjorden kommune i Nordhordland. DNT, Nordhordland Turlag og Bergen og Hordaland Turlag var arrangør for denne støttemarsjen for naturen. Turen gikk i fjellområdet ved Stordalen i Matrefjella. Foto: © Helge Sunde / Samfoto/Scanpix 

I august ble redaksjonens spesialist på på klimasaker og vindkraft, invitert til et dybdeintervju om vindkraft, vindturbiner, grønt skifte og klimasaken av CG Nord Media, som holder til i det nyoppførte Mjøstårnet. Resultatet ble en videopodcast som kanskje er den eneste grundige og kritiske programmet om vindkraft som finnes på norsk, og behovet virker stort: På en måned har programmet fått over nesten 1.500 delinger, og over 97.000 visninger.

Motstanden mot vindkraft i norsk natur begynner å bli betydelig, fordi det går opp for folk at en gigantisk vindkraft-utbygging er underveis som vil rasere store områder med urørt natur. Stortinget bestemte nemlig at det skulle utvikles en nasjonal ramme for vindkraft i Norge, gjennom stortingsmeldingen om energipolitikk fra  2016, fordi vindkraft-industrien fortalte politikerne (som ikke kan noe om vindkraft) at å satse på vindkraft er en glimrende ide. Dette blir litt som som da selgerne av DAB-systemer, fortalte kunnskapsløse politikerne at å skrote FM-nettet og satse på DAB-teknologi var en glimrende ide.

Vindkraft er imidlertid en forferdelig dårlig ide både på land og på hav, og en ulykke for alle land som prøver det. Den fasiten ble tydelig allerede tidlig på 80 tallet da den første storstillte vindkraftutbyggingen ble forsøkt i USA. Siden har land som Australia, Tyskland og Sverige bekreftet resultatene: Vindkraft er avhengig av subsidier, leverer uhyggelig dyr strøm, fungerer bare ca 30% av tiden, virker destabiliserende for strømnettet. Og som ikke det var nok, har ikke vindkraft evnen til å kutte CO2-utslippene heller.

Årsaken er naturligvis at samfunnet trenger strøm hele tiden, mens vindturbinene leverer strøm helt tilfeldig når vinden blåser, og ingen kan si når eller hvor mye strøm som vil bli levert, eller når den vil leveres. Det er umulig å opprettholde et moderne, velfungerende samfunn med slik tilfeldighet, og alle løsningene som vindkraft-industrien foreslår er så langt absurde, virkningsløse, prøveprosjekter, science fiction eller rene drømmerier.

Land som satser på vindkraft må derfor i praksis bygge to parallelle kraftnett, slik du får høre om i dette programmet: Ett for vindturbiner, og ett som leverer strøm til samfunnet når vinden ikke blåser nok. Dette blir naturligvis dobbelt så dyrt, er fullstendig unødvendig, og du må betale for det gjennom høyere strømpris og den såkalte «nettleien» på strømregningen din – til glede for Tyskerne. Dette er ikke noen ansvarlig måte å forvalte et land og folks skattepenger på.

Lurer du på noe rundt vindkraft er dette programmet en lang og grundig innføring i hva, når, hvordan og hvorfor landet som er fullt dekket av vannkraft, plutselig måtte få et «grønt skifte» og astronomisk dyr vindkraft vi ikke trenger, og som raserer både natur, fugleliv, trivsel og økonomi.

Lytt og del. Og husk å abonnere med 200,- i måneden til Document.no. Det koster å grave frem sannheten, og den andre siden har endeløst med penger for å skjule sannheten. Dine penger.
Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂