Equinors Dudgeon Offshore Wind Farm vindmølleanlegg utenfor England har fått så mye i inntekter og subsidier at eierne – inkludert Equinor – i 2018 kunne ta ut utbytte på til sammen 7 milliarder kroner, mer enn verdien av selskapet. Foto: Jan Arne Vold / Equinor / NTB Scanpix

Stavanger Aftenblad (bak betalingsmur) har tatt en gjennomgang av resultatene for de tre havvindanleggene Sheringham Shoal, Dudgeon og Hywind.  Konklusjonen er at vindkraft til havs er en ren gullgruve og det er jo nettopp derfor Equinor går «all inn» for å piske opp mer klimakrise-hysteri, og selge inn Equinor som et «grønn» nøkkelfaktor for å få kontroll over jordens lunefulle klima som om det er mulig. Redaksjonen hører latteren fra de kyniske turbokapitalistene i Equinor helt hit, for nå har de vært en tur i banken.

Resultatet viser at Sheringham Shoal omsatte for 1,8 milliarder kroner, med en driftsmargin på 59 prosent og resultat etter skatt på 673 millioner kroner. Dudgeon omsatte for 2,7 milliarder kroner, med en driftsmargin på 63 prosent og overskudd på hele 1 milliard kroner. Hywind omsatte for 315 millioner kroner, noterte driftsmargin på 32 prosent og et overskudd etter skatt på 106 millioner kroner. Eierne av Dudgeon kunne ta ut samlet utbytte på hele 7 milliarder kroner, ifølge Stavanger Aftenblad.

Det er bare en ett lite problem med jubeltallene:

Subsidier utgjør en betydelig andel av inntektene, og sørger for hele overskuddet. Vindturbiner høster ikke vinden og omgjør den til grønn strøm for samfunnet. De høster offentlige subsidier og omgjør dem til grønn cash for eierne.

Overfor NTB lurer Anders Bjartnes i Energi og Klima på om «de britiske skattebetalerne er i overkant rause med subsidier for å bygge opp havvindsatsingen til Equinor og andre selskap.»

Men det er jo ikke skattebetalerne som er rause. Det er dumme, lettlurte,  klimahysteriske, og muligens korrupte politikere som er det, mens folket i realiteten blir svindlet av vindkraftindustrien – som har høstet subsidier siden 1980-tallet og aldri vil klare seg uten.

Vindkraft er rett og slett svindel, slik Dr John Etherington dokumenterte i sin bok «The Wind Farm Scam» fra 2009. Så norske politikere skal aldri få hevde de ikke kjente fakta og tallene. De ble advart, men kanskje de bare leser feil aviser? Det fritar ikke for skyld, og Document.no skal stemple de ansvarlige for ettertiden. Ingen skal få åle seg ut av denne skandalen.

Investeringer fordrer en risiko. Dette var en multimilliardsatsing uten risiko. 

Analytiker Tom Harries i Bloomberg mener imidlertid at tallene er gode også fordi de gjenspeiler at det er lite vedlikehold de første årene av driften. Han påpeker at Equinor tok en risiko, satset på havvind før det ble populært og dyrt, og får nå betalt.

Det er en omskrivning fra Bakvendtland, for havvind har alltid vært vanvittig dyrt, uten å levere mer strøm enn landvind. Equinor har i realiteten aldri tatt noen som helst risiko. De har sponset klimapropagandaen, og infiltrert det politiske bakrommet så de var garantert overskudd gjennom latterlig høye subsidier og forkjøpsrett. Det fantes ingen risiko.

Det er derfor Equinor, som er verdensledende på å bore dype hull i sjøbunnen, satset på vindkraft (som selskapet kunne ingenting om), i stedet for å gå i bresjen for geothermisk energiproduskjon gjennom å bore dype hull i bakken. Dette har Norges Miljøvernforbund anbefalt i årevis, og de er eneste miljøvernorganisasjon som har vært mot vindkraft hele tiden. Støtt dem!

Vindmøller var imidlertid i vinden, og det var lettere for vindkraft-baronene å lure inkompetente politikere til å subsidiere vindkraft, i stedet for forsking på andre energikilder. Miljøvern var aldri motivasjonen. Lettvint profitt var motivasjonen.

Equinor har ikke tenkt å si sannheten om vindkraft, eller stoppe «satsingen». 

Talsperson Eskil Eriksen i Equinor ville ikke kommentere tallene til Stavanger Aftenblad, men selskapet bekrefter at de tre vindanleggene er selvstendige og individuelle aksjeselskap, som leverer fullstendige regnskap. Til Nationen sier Eriksen at Equinor vil gjøre betydelige investeringer i havvindprosjekter i årene fremover.

– Empire Wind og Dogger Bank er begge store, industrielle prosjekter som vil kunne forsyne til sammen fem millioner husstander med fornybar energi. Vår brutto andel av investeringene i disse prosjektene vil være opp mot 80 milliarder kroner i perioden fram mot 2026, sier Eriksen. (NTB)

At vindkraft kan forsyne fem millioner husstander med fornybar energi er snedig nødløgn. Når det ikke blåser sånn akkurat passe, kan gigantinvesteringen forsyne akkurat null 0 husstander med strøm. Det må ekte kraftverk gjøre, som må stå standby for å «balansere strømforsyningen» – som tidligere aldri hadde dette problemet. Politikerne ødelegger strømforsyningen med vindkraft, og det å drifte dobbelt så mange kraftverk, i to separate kraftforsyninger, blir naturligvis dobbelt så dyrt for samfunnet. Og dertil totalt unødvendig.

Sannheten er at Norge ikke trenger vindkraft eller flere overføringskabler. Vi har kraftoverskudd, og «det grønne skiftet» skjedde for 100 år siden. Satsingen gavner ikke Norge, men er drevet frem av EU, utenlandske interesser, grådige kapitalister og kunnskapsløse, inkompetente politikere, som burde satt seg inn i hva de vedtar, før de vedtar det. Jeg var bare en telefon unna. Det var Oddekalv også.

Sannheten er at vindturbiner aldri vil kunne lønne seg, ettersom disse enorme og kostbare tungindustri-maskinene fort blir utslitt, og kun produserer produktet sitt ca 30% av tiden. Ingen annen industri i verden er så ineffektiv og kostnadskrevende.

Sannheten er at ingen vet når vinden blåser, og derfor kan vindkraft aldri erstatte ekte kraftverk. Vindparker har heller ingen klimaeffekt, og skaper energifattigdom og strømmangel. Det er derfor vindkraftbyggingen har kollapset i Tyskland, og det er derfor vindkraft-industrien er så aktiv i Norge. Her er det fortsatt penger å melke.

Men sannheten om vindkraft gir ledelsen i Equinor blanke f… i. De er på jakt etter endeløst med offentlige milliarder, så på torsdag skal Equinor legge frem planene sine fremover, inkludert fornybardirektør Pål Eitrheims mål for havvind.

Det blir nok som alltid store mål og visjoner, mye klimasludder og grønn pynt, og store dollartegn i øynene. Imens er Andmyran solgt til tysk selskap, og Kina, Japan, India og Afrika satser på kullkraft, så det finnes ikke noe «grønt skifte» der ute i verden. Alt der tvangstanker og selvbedrag. Venstresiden klimabløff, har blitt turbokpitalistenes beste inntektskilde.

Og du skal betale for galskapen, i bytte for ødelagt natur og strømforsyning. Spre sannheten.

Les også: Dyrere nettleie: Regningen for det «grønne skiftet» kommer nå

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.