Vindmøller i Eigersund kommune i Rogaland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

ZDF er den offentlige kringkasteren i Tyskland, og tilsvarer omtrent vårt NRK. Kanalen er også like klima-fundamental som NRK, hvor ingen balanse eller tvil rundt klima og det grønne skifte lenger er tillatt å publisere eller slippe til. Nylig publiserte ZDF en film om vindkraftkollapsen i Tyskland, og den er interessant av flere grunner.

Denne filmen er naturligvis helt verdiløs når det kommer til fakta rundt vindkraft. Den tar ikke tak i de massive problemene vindkraft skaper i strømforsyningen, for økonomien og naturen, eller det faktum at en energikilde som ble utkonkurrert av stabil energi for 300 år siden, umulig kan være fremtidens energikilde.

Men filmen er severdig fordi den bekrefter hvordan politikken i Tyskland nå vender seg mot vindkraftutbygging, fordi protestene ble for store. Den nye «1000 meter fra bolighus»-regelen gjør at det nesten ikke finnes noen steder å plassere vindturbiner lenger. Dessuten er fasiten for Merkels vanvittige energieksperiment klar forlengst: Det virker ikke.

Vindturbiner kan aldri erstatte ekte kraftstasjoner

Vindkraft representerer ikke noe «grønt skifte». Og det kunne enhver ærlig elektroingeniør fortalt politikerne – men de ville heller høre på eventyr fra kapitalkrefter og grønne gærninger uten teknologisk kompetanse. Det spiller nemlig ingen rolle hvor mange vindturbiner man bygger: Møllevingene skaper ikke vind når samfunnet trenger energi. Åpenbart.

Denne filmen bekrefter også den totale kollapsen i vindkraftindustrien i Tyskland: 40.000 jobber er tapt. Og enda mer interessant: Filmen bekrefter et skifte i energipolitikken, hvor Tyskland har gitt opp å bli selvforsynt på energi gjennom et «grønt skifte».

Nå snakker man heller om at  sol- og vindparker må bygges i utlandet, slik jeg skrev om i 2018, så strømmen kan importeres. Eller «fornybare» energikilder (med møllevinger som ikke kan resirkuleres) skal produsere blå eller grønn hydrogen i utlandet, som så skal importeres. Dette er klimahysterikernes nyeste eventyr-halmstrå

Industrikjempen Tyskland har alltid vært energi-sårbar, og har bare en stor energikilde, nemlig kull. Indeed: Hele EU er såvidt jeg erindrer det eneste kontinentet i verden som er avhengig av energiimport. Den overmodige drømmen om «grønt skifte» skulle rette på dette problemet. Nå ser vi at Tyskland bygger nye kullkraftverk (selv om kullkraft vedtatt avviklet innen 2038) og snart åpner den nye Nord Stream 2 gassledningen fra Russland.

Klimahysteriet skapet et helt forkvaklet syn på miljø- og naturvern

Sist men ikke minst gir filmen et dypdykk i den skrekkelige formen for «naturvern» som klimahysteriet skaper.  I denne filmen innrømmes det at vindturbiner ødelegger landskapet, og at man må hugge skogen. Men det må til, for hvis vi ikke gjør det, vil klimaendringene ødelegge enda mer. En 30 år gammel resirkulert «sannhet»  som er fullstendig uten vitenskapelig fundament.

Norske naturvernorganisasjoner og protestbevegelser mot vindkraft sliter med å ta inn over seg at klimasaken er selve forutsetningen og fundamentet for oppføringen av vindkraft i norsk natur. De ønsker fortsatt «klimatiltak», selv om de innser at vindkraft er svindel. Dette er bare å forstå halve problemet, og da klarer man heller ikke stoppe det.

Klimasaken har tatt helt over, og er en dødelig trussel mot samfunnsøkonomien, privatøkonomien, kraftforsyningen, naturen, og miljøvernet. Les om slaget om Haramsøya og bli forferdet. Tror man på klimahysteriet, så har man satt seg selv sjakkmatt overfor klima-industrien og vindkraft-svindlerne, som nå vil ut på havet og høste enda mer offentlige penger.

Bare Document.no gir deg oversikten og sammenhengene, så du forstår hva som egentlig foregår. Ikke vær gratispassasjer: Betal for sannheten, hver måned.

 
Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.