Klima-og miljøminister Espen Barth-Eide (Ap) under et intervju i departementet i Oslo den 19. oktober 2021. Foto: Annika Byrde / NTB.

Støres nye klima- og miljøminister, Espen Barth Eide, er det perfekte marerittet for de som håpet at regjeringen ville bli mer fakta- og virkelighetsorientert etter valget, og bry seg mer om miljøvern enn klimahysteri. Tvert om er Barth Eide like dedikert til klimamålet og Paris-avtalen som Erna Solberg, og han sier vi ikke vil komme oss unna energikrisen uten mer vindkraft. Problemet er at det er satsingen på vindkraft og klimapolitikk som skaper energikrisen.

Den ferske klima- og miljøministeren vil dra hele landet gjennom en totalt unødvendig «elektrifisering» og en «grønn omstilling» gjennom såkalte fornybare kilder, som første og eneste land i verden. Dette er Norgeshistoriens nest største og dyreste samfunnseksperiment etter masseinnvandringen og innføringen av «flerkultur», og jada: Også dette samfunnseksperimentet SKAL gjennomføres, uansett hva det koster, og uansett om det fungerer eller ikke.

– Vi skal bygge ut mer energi. Vann, sol og vind. I den rekkefølgen, sier Espen Barth Eide til E24.

Med panikk og hastverk som styringsmodell

Faktum er at Norge aldri vil ha behov for nye energikilder. Vi har vannkraft nok til Dovre faller, hvis vi slutter å sløse den bort på Europa. Den nye ministeren er imidlertid en turbo-globalist som opptrer på vegne av Europa. Han har ingen interesse av hverken å diskutere, tenke eller observere foreløpige fiaskoer og resultater av «grønt skifte» fra andre land. Akkurat som Solberg-regjeringen har Støre-regjeringen hastverk og panikk som sin viktigste styringsmodell, og ingen tid å miste. Hva kan possibly gå galt?

Som stedfortreder for MdG er altså regjeringen dedikert til å kutte 55 prosent klimagasser innen 2030 på norsk territorium, noe som innebærer 7 prosent i året – et fantasitall man kunne le av hvis det ikke var så alvorlig. Nå er det nemlig slutt på å kjøpe seg fri med kvotehandel. Dette var Stoltenberg-regjeringens hovedløsning, men er nå forbundet med så mye svindel, korrupsjon og hvitvasking at norske politikere ikke lenger tør å snakke om det.

Store planer uten fundament

Målet til den nye regjeringen som velgerne ønsket seg, er å elektrifisere sokkelen med havvind, forby salg av bensin- og dieselbiler, gi subsidier til mer elektrisk transport, og øke energiproduksjonen i olje- og gasslandet vårt med mer sol- og vindkraft for å kunne omstille kraftkrevende industri. Norge skal også satse på grønn skipsfart, elektrisk transport og hydrogen.

Alt dette skal gjennomføres på offentlige subsidier basert på grønn planøkonomi og «karbonbudsjettering», og det gjenspeiler Støres løfte om å «leve av å redde klimaet» og telle klimautslipp like mye som kroner og øre. Med andre ord en totalitær tilnærming til et fiktivt problem, som er ekstremt profitabel for maktstrukturen rundt de «grønne» kapitalkreftene.

Norske velgere forstår ikke hva dette innebærer, og har ingen anelse om katastrofen norske politikere er i ferd med å påføre dem og næringslivet, for strømregningen din er bare et sendebud. E24 våger seg frempå med et forsiktig spørsmål om det grønne skiftet kommer til å koste folk flest dyrt? Barth Eide er en politisk broiler som bekrefter det med sukker på, ut fra falske forutsetninger.

– Ja, absolutt. Selvfølgelig. Det grønne skiftet kommer med byrder og goder. Tingene som er knyttet til utslipp vil etter hvert bli dyrere. Men da er det viktig å huske på at det er en avgift vi helst ikke vil ha, fordi vi helst ikke vil ha utslipp … En grønn finansministers våte drøm er jo å våkne en dag og oppleve at det ikke kommer noen penger, fordi utslippene har tatt slutt.

Dette tilsynelatende «visjonære» utsagnet forutsetter:

1: At sol- og vindkraft faktisk kan erstatte fossil energi, noe som i praksis er umulig.

2: At «fornybart» etterhvert vil klare seg uten subsidier, og produsere strøm og energi som er så rimelig at samfunnet kan gå tilbake til normalen, noe som i praksis er umulig

3: At et hyperkostbart og energisløsende system med batterier og hydrogen kan bli den nye energibæreren, noe som i praksis er umulig.

3: At «grønt skifte» faktisk vil lykkes over hele kloden, og at alle andre land stopper å bruke billig kullkraft, for heller å betale Norge for våre geniale løsninger innen transport, hydrogen og karbonlagring. Det er ikke bare utopisk, det er også i praksis umulig.

Å gjennomføre politikk uten evaluering av resultater, er vanvidd.

Det finnes ingen andre ærlige måter å karakterisere Barth Eides politiske prosjekt på, enn vanvidd. Rent, uforfalsket, manisk, ensporet, hysterisk, tanketom galskap, uten fnugg av sikkerhetshensyn eller forsiktighet. Hvorfor? Fordi ingen av resultatene rundt «grønt skifte» har lykkes så langt, og ingen andre store land og riker er med på dette sirkuset.

Barth Eide ignorerer fakta, og vil spille poker med hele samfunnet ved å gå all in på noe som utelukkende er spådommer om fremtiden. Spådommer om vær og klima, spådommer om hva andre land vil gjøre, spådommer om Science Fiction-løsninger som vil virke, og spådommer om at det vil lønne seg.

Men hva hvis politikken basert på spådommer feiler? Hva da? Vil Barth Eide ta ansvaret? Gå i fengsel? Leve i eksil på St. Helena som straff for å ødelegge sitt eget samfunn? For feile vil det. Ingenting ved Merkels Energiewende fungerer som planlagt. Strømregningen din og mangelen på kull og gass er beviset. Alle som kan noe om teknologi, matte, økonomi og realfag, vet at «grønn omstilling» er vanvidd. Equinor-ledelsen ikke minst. Men de sier ikke nei takk til subdsidiene og liksom-industrien det skaper.

Kina bygger kullkraft så fort de kan. Barth Eide tror Kina vil oppfylle Paris-avtalen

Den nye regjeringen vil heller melde inn nye tiltak på det kommende klimatoppmøtet, for klimahysteriet er en pissekonkurranse blant globalisteliten. De kappes hele tiden om å sette nye «hårete mål» frakoblet virkeligheten. Og Barth Eide avslører sin egen kortslutning gjennom å sette sin lit til at Kina vil følge Norges eksempel, og ødelegge sin egen energiforsyning og matvareproduksjon med energimangel. Dette har ingen rot i virkelighetens verden.

Norge styres altså av en manisk minister som som tror på julenissen, og jobber for MdGs ekstremisme, akkurat som Erna Solberg. Man kan jo håpe at resten av Stortinget vil sette en stopper for galskapen til mindretallsregjeringen, men dessverre stemte 95 prosent av velgerne for mer klimahysteri, så her er det bare å forvente høyere kostnader. Ingenting kan stoppe klimahysteriet de neste fire år, aller minst kostnader som rammer folket.

Riktignok er Norge eneste land i Europa med endeløst med oljepenger å sløse bort, men de er forbeholdt storkapitalen, utlendinger, EU og FN. Nordmenn vil bare få noen smuler som kompensasjon. Energikrisen er nemlig skapt av globalistisk klimapolitikk, og rammer ikke bare strømregningen din. Den rammer alt næringsliv:

Når matbutikken din får høyere strømregning, så gjett hvem som må betale den også? Du har ingen ide om hvor galt dette vil gå.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.