Nå kappes globalistiske politikere om å være overrasket og bekymret over de ekstreme strømprisene de selv har skapt gjennom sitt klimahysteri og sin EU-logring. Den nye regjeringen varsler høyere bostøtte til noen ytterst få – noe som er et symbolsk plaster på et systemisk problem som rammer alle. Du må nemlig ikke bare betale din egen strømregning. Du betaler også strømregningen for hele næringslivet. La meg forklare:

Forretninger sender alltid regningen videre

Det er lett å rive seg i håret over en mangedobling av strømregningen du får i postkassen. Men det ligger et større problem på lur: Strømregningen til matbutikken din pleide å ligge på 10.000 kroner i måneden. Nå ligger den på 40.000 kr i måneden. Gjett hvem som betaler den regningen? Butikkeieren må nemlig velge mellom å gå underskudd, si opp noen eller gjøre som de fleste andre: heve prisene. Derfor betaler du strømregningen til matbutikken.

Som om ikke dét er nok: Matbutikken din kjøper inn varer fra grossister og leverandører, men også de har fått firedoblet strømregning som må dekkes inn et sted. Kanskje noen får sparken i nedskjæringer, men mesteparten plusses på prisene fra grossist til butikk. Gjett hvem som betaler den strømregningen? Det er deg, også i dét tilfellet.

Men grossistene kjøper inn varene fra produsentene. Også de har firedoblet strømregning takket være Erna og Støres klimahysteri og anti-nasjonale politikk. Hvem tror du betaler den strømregningen? Nei, det er ikke produsentene, grossistene eller matbutikken. Det er du.

Produsentene, så som bønder, fabrikker og de med agentur, kjøper også inn råvarer og produksjonsmidler. Men de som lager råvarer og produksjonsmidler, bruker stadig dyrere diesel, lamper må lyse og maskiner gå rundt. Det gir høyere strømregning og større kostnader. Det er ikke råvareleverandørene, produsentene, grossistene eller matbutikken som betaler de kostnadene. Du må pent betale for dét også.

I tillegg betaler du strømregningen til bensinstasjonen, forsikringsselskapet, kjøpesenteret, bilverkstedet, rørleggeren, tannlegen og alle andre næringsdrivende – for ikke å glemme strømleverandøren din, som lover deg lave priser og forutsigelig hverdag med smilemenn og vennlig hilsen. De er et helt unødvendig mellomledd som bare fordyrer strømmen enda mer, men betalt skal de ha.

Derfor blir alt dyrere: mat, materialer, melk, maling, merkevarer og maskiner. Alt er laget og distribuert av energi som pleide å være billig.

Et lynkurs i økonomi, som Løvebakken aldri har fått med seg

Dette lynkurset i økonomi har åpenbart ingen på Stortinget gjennomgått før de ofret energiprisene til EU, klimaguden og kapitalkreftene, men kanskje det får deg til å forstå rekkevidden av hva politikerne har stelt i stand: Man tuller ikke med energitilgangen i et moderne land, for grådigheten vil ta over, ringvirkningene vil bli eksponentielle, og resultatene løper ut av kontroll fortere enn du klarer å si «fattigdom».

Konkurser, nedskjæringer og fattigdom vil bli resultatet av denne politikken. Det er uunngåelig, for faste lave priser på en overflod av energi er selve fundamentet for moderne samfunn. Det er derfor vindmøller og muskelkraft ble utkonkurrert over natten i 1720, da den industrielle revolusjon startet. De var ikke et vindmirakel.

Enron-skandalen i 2001 viste med all tydelighet hvor farlig det er å overlate energiforsyningen til blårussen. Men klimaindustrien og vindkraftbransjen tok det som inspirasjon, ikke som en advarsel – og 30 år gamle statsråder har altfor lite erfaring og historisk ballast til å være vaksinert mot resirkulert svindel, PR-agenter og lobbyister med store visjoner og avanserte powerpoints.

Inkompetente politikere, med panikk som styringsmodell

Stortinget og regjeringen har ingen kontroll over galskapen de selv har initiert. De forstår åpenbart ingenting av energiproduksjon eller samfunnsansvar, og kan ingenting om teknologi. Likevel føler de seg kompetente til å initiere historiens største teknologiske energieksperiment basert på utopier, fanatisme, drømmer, science fiction og Mikke-Mus økonomi, og sinnssvak MDG-religion. Og verst av alt: Det haster! Her er det ikke tid til å tenke sikkerhet eller være forsiktig. Jorden må reddes, ellers går den under! Panikk har blitt deres styringsmodell. Tygg på den!

De ekstreme strømprisene i Norge er en lenge planlagt katastrofe som har ligget latent helt siden EU-liberalistene i FrP gikk i bresjen for å gjøre strøm til en vanlig handelsvare, med fri flyt over landegrenser, og vindkraft som fremtidens inntektskilde. Den tanken resulterte i verdens mest liberale energilov i 1991.

Siden da har advarslene haglet, mens blårussen har konspirert for å tjene mer penger, med velsignelse fra politikerne: Kvotehandel, smartmålere, overføringskabler, nettleie, vindmøller, solpaneler, varmepumper, batterifabrikker og hydrogenstasjoner har strømmet på, men alt hadde vært dønn unødvendig hvis vi hadde beholdt vettet og det gamle systemet.

Energiforsyningen fungerte perfekt før globalistene ødela den

Regjeringens liksom-tiltak har ingen som helst effekt. Det er kamuflasje og pynt, for å skjule eget ansvar og handlingslammelse – for med regjeringens vedtatte klimapolitikk, EU-politikk og globalisme som basis, er det ikke mulig å gjøre noe med energiprisene. Det finnes bare én måte å løse «strømkrisen» permanent på i vannkraftlandet Norge, til glede for flertallet og borgerne, og det er å vedta å avvikle 30 år med dysfunksjonell politikk, og vedta følgende:

«Strøm er en samfunnskritisk vare som er altfor viktig til å forvaltes av private. Vannkraften vår skal nasjonaliseres, forbeholdes og prioriteres brukere i Norge, og strømmen skal koste 40 øre pr kWh.» Vips, så var alle nasjonale problemer løst – og hvorfor ikke? EUs selvpåførte energiproblemer er ikke våre problemer.  Dette kalles «nasjonal energipolitikk» – i skarp motsetning til dagens globalisme og klimapolitikk.

Vannkraftlandet Norge vil aldri ha behov for noe annet enn vannkraft, som vi allerede har et stort overskudd av, og vi har mye mer å gå på. Vi trenger ikke vindmøller, solkraft, atomkraft, thoriumkraft eller gasskraft. Vi trenger ikke gå i bresjen for batterier, hydrogen, elektrifisering og CCS. Vi hadde et grønt skifte for hundre år siden, og vil alltid være grønnere enn noen annen nasjon i verden, uansett. Faktum. Pust i en pose og la CO2 klarne hjernen.

Nei, vi «må» ikke dele strømmen! 

Vi kunne altså droppet samfunnseksperimentene og klart oss mye bedre, under én viktig forutsetning: at Stortinget sluttet å sløse bort kraften vår på idiotiske klimatiltak og unødvendig «elektrifisering», samt å redde EU fra EUs selvpåførte energimangel. Siden det ikke finnes noen klimakrise, er det ingen grunn til å hurtig-elektrifisere samfunnet. Og det finnes ingen energimangel i Europa: Hele kontinentet hviler på nesten endeløst med kull som det uansett ikke finnes noen energierstatning for i dag. Klimahysterikere tror på sine egne eventyr, og har hastverk for noe som faktisk ikke haster.

Hele energikrisen i Norge og EU hviler på oppkonstruerte problemer, skapt av politikere med klimapanikk, for å stoppe en katastrofe som aldri inntreffer, og kurere et problem som ikke finnes, med teknologi som er laget av fri fantasi, frakoblet økonomi og matematikk.

Vi har ingenting som kan erstatte fossil energi i år 2021. Kanskje vi finner en ny løsning i fremtiden, om 50 eller 100 år, men den løsningen er ikke ustabil og ultrakostbar sol- og vindkraft. Panikk, hastverk, selvbedrag og svindel er hvert fall ikke løsningen.

Støres klimaregjering har ingen løsninger. De er problemet. Og problemet er mye større enn strømregningen din.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.