Kommentar

Labrofossen finner vi i Numedalslågen ved Kongsberg. Den har en fallhøyde på 41 meter og er utbygd til produksjon av vannkraft i Skollenborg kraftverk. Slik vannkraft er det Statkraft, som er heleid av den norske stat, nå har solgt på forskudd til Tyskland. Maleri av Johan Christian Clausen Dahl (1788–1857). Olje på lerret, 51 x 66 cm, National Gallery, London.

 

Statkraft og den tyske bilgiganten Daimler har inngått en kraftkjøpsavtale for Daimlers produksjonsanlegg og kontorer, så disse utelukkende kan drives av «grønn strøm» døgnet rundt. Kraften skal komme fra en flåte med 24 vindparker i Tyskland, og solkraft fra Schornhof-komplekset i Sør-Tyskland – men siden disse er lunefulle og tilfeldige, er stabiliteten i kraftforsyningen først og fremst garantert av norsk vannkraft.

Avtalen med Daimler bygger på produktet «Pure Statkraft PPA», (Power Purchase Agreement) hvor norske Statkraft lokker europeiske industrigiganter til å undertegne langsiktige strømavtaler, med norsk vannkraft og overføringskabler som «batteri»,  når sol- og vindkraft svikter eller varierer så mye at det ikke er mulig å opprettholde energiforsyningen og dermed produksjonen.

Tre år med planlegging skal gjøre norsk vannkraft til Europas redning

Planene for en slik «CO2-nøytral energiforsyningsplan» ble først testet ut i 2018, og i januar 2021 ble det inngått en intensjonsavtale som nå altså er undertegnet. Kunngjøringen fra Daimler er det siste trinnet, og viser hvordan europeisk industri skal «avkarbonisere» virksomheten – ikke fordi det er mangel på energireserver i Tyskland, men fordi Merkel har forbudt bruken av billig fossil energi gjennom sin innfallspolitikk ved navn «Energiewende».

Sammenslutningen av vindkraftaktører og -investorer i Europa, WindEurope, fremhever at «ved å kombinere vind, sol og vann viser Daimler og Statkraft at fornybar energi kan levere stabil og pålitelig kraft til industrien, i dette tilfellet en sentral del av Europas produksjonsbase».  Statkraft har altså mandat fra norske politikere til å selge ut så mye norsk vannkraft de bare vil gjennom langtidskontrakter, for å redde tysk industri – fordi tyske politikere har ødelagt Tysklands og EUs egen energiforsyning. Patrick Koch, leder for Statkrafts tyske avdeling, uttaler til recharchenews.com:

– Å generere grønn kraft nøyaktig når det er behov for kraften, er en stor utfordring, spesielt hvis ustabil produksjon fra vind og sol skal integreres. Derfor suppleres den grønne kraftpakken med strøm fra fleksible, norske vannkraftverk. Et slikt grønt kraftkonsept på denne skalaen er hittil unikt i Tyskland. Vi er stolte av å kunne tilby industriselskaper behovsbaserte løsninger som gjør det mulig for dem å redusere CO2-utslipp på en bærekraftig måte og oppnå sine fastsatte klimamål.

Daimler er verdens åttende største bilprodusent og eier bl.a. Mercedes og luksusmerket Maybach. Konsernet gir naturligvis blaffen i klimaet, og ønsker heller ikke denne ekstremt kostbare energiplanen. Akkurat som alle andre i tysk bilindustri, er de pålagt et «grønt skifte», basert på Angela Merkels innfall om å erstatte kull- og gasskraft med sol- og vindkraft, og starte en overgang til batteribiler.

Et samfunnseksperiment basert på krystallkuleforskning, drømmeøkonomi og fantasiteknologi

Problemet er at dette er selvbedrag. Det er fysisk, matematisk og økonomisk umulig å erstatte stabil fossil energi med sol- og vindkraft. Fabrikker og samfunnet trenger billig strøm og energi etter behov, men sol og vind leverer små mengder kostbar strøm bare når solen skinner og vinden blåser akkurat passe. Dette vil igjen skape energimangel som gjør at samfunnet må innrettes mot å fungere bare når det er strøm tilgjengelig – akkurat som i u-land eller i middelalderen. Dette er noe kraftbransjen har visst hele tiden, men de ønsket å utnytte muligheten for rask profitt, derfor fortsetter sirkuset.

Schornhof solpark nær Ingolstadt i Bayern har kostet 60 millioner euro (ca. 600 millioner NOK) å bygge. Foto: Alessandro Pierpaoli / Shutterstock.

Først nå begynner problemene å gå opp for lamslåtte borgere, fordi subsidierte medier hele tiden har villedet dem. På toppen av dette har den tyske vindkraft-industrien kollapset, som følge av folkelige protester og nye miljølover, og den tyske riksrevisjonen har for andre gang gitt «Energiewende» stryk for økonomistyring, manglende resultater og påpekt at skattebetalerne ikke får noe igjen for de voldsomme kostnadene.

Alt dette bryr imidlertid ikke rundlurte grønne politikere seg om, for vedtaket om et «grønt skifte» har fanget dem i ei hengemyr av makt, penger og prestisje. Det er umulig å innrømme hvor dumme de har vært. Klimahysteriet er «too big to fail», og derfor «grønt skifte» gjennomføres uansett hva det koster, uansett om det skaper energimangel eller fattigdom, og uansett om det er basert på teknologi som ikke finnes – og denne esel-staheten setter Daimler-ledelsen i en umulig situasjon: Flagge ut, legge ned eller finne en desperat energiløsning de kan presentere som et gledelig fremskritt.

Blåruss har stjålet vannkraften fra nordmenn og solgt tyvegodset til EU

Løsningen kommer altså fra Norge, hvor Statkraft har fått norske politikeres velsignelse til å ta norsk vannkraft til odel og eie og selge den som et produkt til hvem som helst i Europa, til høyest mulig pris. Og siden Statkraft forplikter seg til å levere vannkrafta når den måtte trenges over flere tiår, vil det uunngåelig oppstå kraftmangel i Norge, med ekstremt høye strømpriser som resultat.

Og derfor bygger norske politikere 10.000 vindmøller i norsk natur: Tyskerne skal få vannkraften vår, og i retur skal vi få tyske vindmøller som ikke fungerer. Forutsetningen for at folket skulle godta noe så sprøtt, er at alle lever i angst for en angivelig «klimakrise» som vindturbiner skal kurere. Dette tror folk på, fordi subsidierte medier er på kapitalkreftenes side og pumper ut ensrettet klimapropaganda 24/7.

Et perfekt eksempel på det nye energiregimet i Europa

Statkraft inngikk Daimler-avtalen i mars 2021 med kraftgruppen Enovos (alle klima-selskapene har sånne tullenavn). Enovos sitter på strømforsyningskontrakten med Daimler – og dette er et perfekt symbol på det nye «grønne» energimarkedet i Europa. Enovos har nemlig kontorer i den suverene lilleputtstaten Luxembourg, som ikke har noen energikilder selv, siden skatteparadiset er på størrelse med Oslo.

Likevel skal Enovos håndtere hele energikontrakten til Daimler, inkludert fysisk levering, balansering av kraftforsyningen, fakturering, kraftnett-organisering, forbruksprognoser og sikring, for å matche 100 % ren energiproduksjon for Daimler. (Det blir litt som da Island skulle bli verdens bank-hovedstad.) Alle blir rike – unntatt du som får høyere strømpris, ødelagt natur og høyere pris på biler.

Alle skatter, avgifter og kostnader politikerne pålegger næringslivet, ender nemlig du opp med å betale i form av høyere priser. Derfor ønsker stadig flere å trekke Norge ut av både EØS og ACER-galskapen og overlate EU til sin egen energi-skjebne. De har skapt problemene selv, og får løse dem selv.

En fantastisk avtale, ifølge PR-maskineriet 

WindEurope-sjefen Giles Dickson er imidlertid kjempepositiv og uttaler:

– Dette er en fantastisk avtale. Daimler får ren energi. Europas største industri tar et stort skritt fremover for å redusere utslippene. 24 vindparker får en ny kunde og kan fortsette å kjøre uten offentlig støtte. Vinden kombineres med sol og vann for å gi stabil kraft døgnet rundt. Og Europa får en perfekt modell for hvor billig og pålitelig fornybar energi kan avkarbonisere økonomien. (REVE)

At dette hverken er billig, nødvendig eller perfekt, er likegyldig, for Dickson vet at ingen medier vil kritisere et «fremtidsrettet klimatiltak», noe vi etter hvert vil få se mye mer av. Dette er fremtiden!

At norsk vannkraft tilhører DEG,  og er nordmenns soleklare arverett, blåser både Statkraft, blårussen og norske politikere fullstendig i: Grønt skifte og klimahysteriet er nemlig en pengemølle som er løselig basert på energisvindelen rundt Enron-skandalen i 2001, og pengemølla fungerer sånn:

En gigantisk pengemølle som maler deg tom for penger

Klimahysteriet innebærer å avslutte bruken av fossil energi, som igjen skaper energimangel, som igjen skaper ekstreme energipriser, som igjen skaper en enorm pengestrøm, som igjen skaper mulighet for subsidierte og kostbare sol- og vindkraftanlegg, som igjen skaper behov for strømlagring, som igjen skaper nye store inntektsmuligheter for vannkraftselgere, og siden vannkraften er begrenset, skaper det igjen muligheter for CO2-lagringssvindel, batterifabrikksvindel og hydrogenproduksjonssvindel. Sånn går det rundt og rundt i en stadig raskere økonomisk dødsdans – med formål å gjøre været bedre i år 2100 ved å fjerne bittelitt harmløs plantenæring fra atmosfæren. You can‘t make this shit up.

Men du betaler og godtar det, for NRK og resten av de subsidierte mediene forteller deg at alt dette handler om miljøet, og om å redde naturen. Dessuten går jorden under hvis du protesterer. Derfor er det bare i Document.no du kan lese sannheten om klimahysteriet. Abonner i dag, så vi kan avsløre enda mer!