Det flytende russiske atomkraftverket Akademik Lomonosov ble tauet langs norskekysten våren 2018. Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Akkurat som Tyskland er paddeflate Polen velsignet med store kullforekomster, og over 80 prosent av strømmen kommer fra kullkraft, noe som er omtrent samme rate som Kina. Polen produserer faktisk mer strøm fra kull enn alle andre EU-land til sammen, og Bełchatów kraftverk er Europas største kullkraftverk, med en installert produksjonskapasitet på 5 053 MW, og årsproduksjonen er 25–28 TWh. Dette tilsvarer omtrent 20 % av Polens kraftproduksjon, og kraftverket er verdens syvende største. De største seks ligger i Kina, og det åttende største ligger i Tyskland.

Polen: Fattigere, men mer streetsmart

Polen er notorisk skeptisk til det meste av innfallspolitikk som kommer fra EU, og det gjelder også klimahysteriet og vindkraft-manien. Man trenger over 1200 av de største vindmøllene for å matche kapasiteten bare på Bełchatów-kraftverket, og selv da vil disse levere strøm bare når det blåser akkurat passe, noe som skjer omtrent 1/3 av tiden. 2/3 av tiden må samfunnet få strøm fra andre kraftverk, og dermed vil kostnadene for strøm eksplodere. Vestlige samfunn er helt avhengige av billig, stabil strøm som kan produseres når samfunnet trenger strømmen. Derfor er vindkraft et blindspor. 

30 år etter Murens fall er Polen fortsatt fattigere enn vestlige land, men er økonomisk i siget. Polen er drevet av realpolitikere som ikke tar noe bullshit fra EU og Tyskland, og innser at de kan få bistand fra EU for å avslutte kullkraften: Myndighetene sier nå at Polen ønsker å fase ut kullkraft og i stedet investere tungt i atomkraft. Totalt skal det bygges seks nye atomkraftverk, og USA har nylig signert en avtale som lover å gi både finansiering og teknologi. Dette er vinn-vinn for Polen. 

Kullkraft forurenser ikke som før. Problemet er CO2 og klimahysteriet 

Når man hører ordet «kullkraft», ser mange for seg svart røyk fra skorsteiner og kullstøv over hele landskapet. Men moderne kullkraftverk forurenser ikke sånn lenger. De produserer ren, billig, stabil strøm på etterspørsel, men kullforbruket er enormt, gruvedriften skaper store sår i landskapet, og logistikken for å få frem kullet til kraftstasjonene er kostbart. Det største problemet med kullkraft er imidlertid langt mer tidsriktig:

Kullkraftverk slipper ut store mengder harmløs, usynlig CO2, som angivelig skaper en klimakrise ingen kan se, og angivelig vil det koke kloden vår i fremtiden – ifølge krystallkuleforskere og magiske dommedagspolitikere som kan spå om fremtiden. Derfor har EU innledet en politikk som med overlegg skaper energimangel i EU, og strømpriser som er blant verdens høyeste.

Klimahysteriet og vindkraft-katastrofen er faktisk i ferd med destabilisere hele Europas kraftforsyning, og derfor planlegger også franske myndigheter å bygge seks nye atomkraftverk. Her skiller Frankrike seg ut, fordi omtrent 80 % av strømmen kommer nettopp fra atomkraftverk. Tyskland har på sin side satset over 1000 milliarder euro på vindkraft, og er omtrent like avhengige av kull- og gasskraft som før. Nå har den tyske vindkraftindustrien kollapset, og både resultatene, kostnadene og protestene skremmer EU-politikere.

En ny vår for atomkraft? 

Det vi ser konturene av, er at myndighetene i EU-land begynner å distansere seg fra vindkraft som løsning på den fiktive klimakrisen, og heller omfavner atomkraft. Dette setter grønne politikere i en umulig skvis, siden miljøvernere har kjempet innbitt mot atomkraft siden 60-tallet, men nå må de altså bestemme seg for hva som er verst: Atomavfall eller plantenæringen CO2? Så latterlig er klimahysteriet.

Derfor vil ikke «de grønne» kreftene i samfunnet gi slipp på drømmen om et samfunn bygget på sol- og vindkraft, og det passer naturligvis sol- og vindkraft-oligarkene perfekt. Men denne «løsningen» kommer aldri til å virke, noe satsingen i Tyskland beviser. Så hva med Norge? Bør vi også satse på kjernekraft? Nei, hvorfor skal vi dét?

Norske energi-aktører sprer en myte om at Norge har energimangel, og at vi må spare på strømmen, bygge om hele energiforsyningen vår og forberede oss på høyere strømpriser. Dette er en tilsnikelse og løgn: Vi har vært selvforsynt med vannkraft i hundre år og kan fortsette å være selvforsynt med vannkraft til Dovre faller og Norge blir paddeflatt uten regn. Den angivelige «strømmangelen» er et virus fra EU som skyldes at kunnskapsløse globalister har erstattet nasjonal energipolitikk med EUs dysfunskjonelle klimapolitikk.

Norge trenger hverken vindkraft eller atomkraft. Det vi trenger, er politikere med litt mer virkelighetsforståelse, nasjonalfølelse og ansvar for eget land og egne borgere. Som Polen.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.