Angela Merkel har ikke bare åpnet slusene til Tyskland for migranter fra Midtøsten og Nord-Afrika, hun har også vedtatt et grønt skifte som ødelegger Tysklands energiforsyning. To radikale grep som tyskerne ennå ikke har sett det fulle omfang av. Foto: Toby Melville/Reuters/Scanpix

I juni 2019 brukte Tyskland mer strøm enn tilgjengelig, og flere tyske medier rapporterer at Tyskland var nær ved en blackout. En blackout i Tyskland ville høyst sannsynlig spredd seg til nabolandene, fordi strømnettet har blitt integrert i Europa. Planen fra europeiske politikere for å løse denne selvpåførte floka, er å strø enda flere vindmøller ut over alt, så man kan dytte strøm hit og dit etterhvert som vinden blåser, men matematikken i planen går ikke opp. Så sent som i januar 2019 var man på randen av et sprednings- sammenbrudd.

Kriseimport fra nabolandene var nødvendig for å unngå fullstendig kollaps. Flere har rapportert det som Frankfurter Allgemeine Zeitung slår fast; at det stadig oppstår ubalanse i elektrisitetsnettet, og årsaken er den massive satsingen på sol- og vindkraft:

Når det blir kastevind, eller vindstille i Nord-Tyskland (hvor de fleste vindparker er oppført), blir variasjonene i kraftleveransene helt umulige å håndtere. Angela Merkel har satset stor på vindkraft og solceller for å erstatte kullkraften, men helt i tråd med historiske erfaringer, og som varslet av fagfolk, har ikke denne planen fungert: Tyskland er like avhengig av kull og gass som før, og nå vakler strømnettet på kanten av kollaps, slik jeg har skrevet om flere ganger, blant annet her.

I 2018 skrev Jan Herdal skrev på Oljekrisa.no:

«Tyske «NRK», ARD, sendte i slutten av januar et dystert program om tilstanden i landets kraftnett, i sin tid et av verdens mest pålitlige, og forberedte folk på ei framtid der strømavbrudd hører til dagens uorden. Ifølge ARD er det tyske nettet under daglig press, og operatørene må stadig oftere gripe inn for å unngå sammenbrudd. Strømmen forsvinner nå kortvarig og lokalt ca. 170 000 ganger årlig, eller 470 ganger daglig.»

Europa er kontinentet med størst avhengighet av energiimport i verden, og Tyskland er verdens nest største industrinasjon og er selve dynamoen til EUs økonomiske stabilitet. At den tyske energisituasjonen er ødelagt av klima-fanatisme, er derfor kritisk for hele EU. Før Merkel (som ikke er ingeniør) drømte opp det «grønne skiftet», var Tysklands energisystem stabilt og solid, basert på nasjonalt kull, atomkraft, og import av gass fra Norge og Russland.

Nå legges atomkraften ned, og kullkraftverk blir tatt ut av drift for å redde «kloden som koker», (noe som altså ikke er sant) Samtidig har Tyskland sløst bort over 1.000 milliarder euro på sol- og vindkraft, og kostnadene har skapt enormt høye strømpriser som igjen ødelegger for næringslivet og arbeiderklassen. Men hva gjør Angela Merkel?

I stedet for å innrømme at hennes politikk er en mye større katastrofe større enn usynlige klimaendringer, har Tyskland innført subsidier for overgang til elbil, og nå er det ventet en sterk økning av flåten. Samtidig øker Tysklands populasjon gjennom masseinnvandring, og det setter strømnettet under ytterligere press.

Merkels «løsning» på dette egenpåførte problemet er altså å bygge vindkraftverk i norsk natur, for norske skattebetaleres penger, så vi kan dytte stabil vannkraft til Tyskland og bli sittende med ustabil vindkraft selv. Det innebærer at Norges dønn stabile og billige energiforsyning, vil bli like ustabil som i Tyskland, strømprisene vil øke dramatisk (se også sekkeposten «nettleie» på strømregningen din, for den skjuler utgiftene til bygging av vindparker i Norge), og «roterende utkoblinger» vil bli resultatet.

Erna Solberg (som heller ikke er ingeniør) synes det er en glimrende ide fordi kloden må reddes fra plantenæringen CO2, og derfor gikk hun med på å integrere Norge tettest mulig i EUs energibyrå ACER, og legge flest mulig overføringskabler av stabil norsk vannkraft til kontinentet. Dette er nøyaktig samme politikk som har ødelagt Tysklands energiforsyning, og vil gi nøyaktig samme problemer – og du skal betale for det.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her