Kommentar

Gaillon, Frankrike 6 desember. Foto: Philippe Wojazer/Reuters/Scanpix

På energibransjens digitale kanal enerwe.no pågår det en helt ukjent debatt mellom norske ingeniører og det norsk-tyske handelskammer – av alle ting. Og hvorfor skulle noe såpass smalt ha interesse for våre lesere? Fordi ingeniørene har vært så uforskammet å påpeke at Angela Merkels «energiwende» er mislykket, og det mener Tor Kristian Haldorsen ved handelskammeret er «unyansert og misvisende». Ingen skal nemlig få ødelegge den grønne pengegaloppen som er så gigantisk og altomfattende at du bør bruke ti minutter her, for å forstå hva som egentlig foregår. 

Enerwe.no er full av nyheter om alt fra podcaster til kortnytt om gassrørledninger. Avisen er, som de fleste andre i energisektoren, pussig nok også helt ukritisk til alt som har med klima og grønne skifter å gjøre. Årsaken er at hele den norske kraftindustrien, som før var ganske grå, traust og forutsigelige greier, nå har blitt et grenseløst og endeløst Klondyke for private investorer: Ta f.eks. Agder Energi som nå samler sin satsing på bedriftsmarkedet under en ny felles merkevare for Norden og Tyskland som skal hete «Entelios». Den skal ha 120 ansatte og omsette for 7,8 milliarder kroner ved å sende ustabil vindmøllekraft hit og dit gjennom nye norske overføringskabler. Erna har åpnet en gullgruve, og det er dine penger som skal hentes ut.

Ingeniører kritiserer det nye energisystemet som ble klekket ut av teknologiske analfabeter

Så hvem er de tre kritiske herrene det norsk-tyske Handelskammeret diskuterer teknologi med? Oddvar Lundseng er senioringeniør. Dr.Ing. Hans Konrad Johnsen har vært forskningssjef. Og Stein Storlie Bergsmark er fysiker som tidligere ledet studieprogrammene i fornybar energi ved Universitetet i Agder. I sitt tilsvar til Haldorsen ved Handelskammeret sier de følgende:

I Tyskland er strømprisen til vanlige forbrukere i dag på ca. 30 eurocent, dvs i overkant av 3 kr/kWh. Dette er Europas nest høyeste strømpris. Da spiller det liten rolle hvor konkurransedyktig sol- og vindkraft er når strømprisen til egne forbrukere er nesten det dobbelte av strømprisen i nabolandet Frankrike. Årsaken ligger i at man må bygge og drifte to parallelle kraftsystemer hvor totalutbytte ikke er større enn det de konvensjonelle kraftverkene kunne ha levert alene.

Det er verd å merke seg at «Det Grønne Skiftet» ikke en teknologisk revolusjon klekket ut av ingeniører ved universiteter, eller teknologiske bedrifter med spesialkompetanse innenfor energiforsyning. Nei, det er klekket ut av politikere uten fnugg av teknisk kompetanse, men med desto større visjoner for hvordan verden skal komme seg bort fra bruken av billig og effektiv fossil energi, som jo dessverre forurenser. De så på en vindmølle og tenkte «Aha – hvis vi bygger mange nok av disse, trenger vi ikke lenger kullkraft. Jammen er jeg visjonær og fremtidsrettet!»  Og vips, så var det vedtatt og gjennomført, for hvem kan stå imot moralister som vil ha vekk forurensing? Tenk på barna! BARNA!

En grønn revolusjon basert på utopi, kunnskapsløshet og faktaresistens

Problemet er altså at kunnskapsløse politikere har vedtatt en teknologisk revolusjon som det ikke finnes noen teknologisk løsning på: Vindmøller fungerer bare når det blåser sånn passe, og det gjør det ganske sjelden. Så hvor skal Europa få strøm fra når det ikke blåser, eller blåser for mye? Svaret er fossilkraft. Derfor går ikke CO2-utslippene ned i Tyskland.

Dette var et 100% forutsigelig problem, som det ble advart om høyt og tydelig av folk som har greie på teknologi. (Du vet, ingeniører, teknologer, og denslags riffraff) Men vent: Når alle problemene hopet seg opp og ble tydelige, hvorfor ble ikke det falske «grønne skiftet» stoppet og skrinlagt? Vel, det var tre sterke grunner til det, som bare gjør seg mer og mer gjeldende: Klimahysteri, prestisje og penger.

Tyske politikere har bruk over 500 milliarder euro (eller mye mer) på å bygge et helt ny og unødvendig kraftforsyning som ikke virker og gir vanvittig dyr strøm, parallellt med kraftforsyningen de allerede hadde, som virket helt fint og ga billig strøm. Og de gjorde det for å redde jordkloden fra en trussel som i verste fall er ren fiksjon, og uten sjanse til å oppnå noe som helst siden Kina og den tredje verden bygger kullkraftverk så fort de kan. Hver eneste euro er sløst bort helt forgjeves.

Tyske politikere vet at Energiwende ikke virker

Og det er ikke det at tyske politikere ikke er kjent med katastrofen de selv har skapt. Da tidligere økonominister og viseforbundskansler Sigmar Gabriel besøkte solar-firmaet SMA i Kassel 17. april 2014, uttalte han følgende:

«Die Wahrheit ist, dass die Energiewende kurz vor dem Scheitern steht. Die Wahrheit ist, dass wir auf allen Feldern die Komplexität der Energiewende unterschåtzt haben. Für die meisten anderen Länder in Europa sind wir sowieso Bekloppte.»

Eller for å si det på norsk:

«Sannheten er at Energiewende er i ferd med å mislykkes. Sannheten er at vi på alle felt har undervurdert kompleksiteten i Energiewende. For de fleste andre land i Europa anses vi derfor som mindre begavet.»

Så, når Kent Andersen indignert kommer i skade for å hevde at klimahysteriske politikere fremstår som uopplyste og mindre begavet, så er det et direkte sitat fra en tysk toppolitiker – de som Erna Solberg frivillig har alliert seg med i stedet for å høre på fornuft.

To år etterpå, den 22. november 2016, stoppet den samme viktige maktpolitikeren Sigmar Gabriel, all videre vindkraftutbygging i Nord-Tyskland. Årsaken var at ingeniører som har greie på kraftsystemer satte ned foten: Det tyske kraftnettet tålte ikke mer av de vanvittige effekttoppene som sol- og vindkraften genererte i mye vind. Den destabiliserte tyske kraftforsyningen var i ferd med å bryte sammen, og folk som sitter pengelens og fryser i mørket bytter fort ut sine fuzzy grønne globalistfølelser med fakler og forbannelser. Look to France og de gule vestene.

Pressen vet også at Energiwende ikke virker 

Den 28. september 2018 skrev Die Welt: «Tyskland er i ferd med å miste kontrollen med Energiewende» Den 10.10.2018 skrev samme avis: «Die Energiewende er et grovt eksempel på ubrukelig politikk», og viser til den tyske Riksrevisjonens rapport som advarer om at Tyskland risikerer permanent tap av kontroll over Die Energiwende. Riksrevisjonen anklaget også regjeringen for en katastrofal feilforvaltning av Die Energiewende, og konkluderte med at «ressursbruken er uten sidestykke». Akk ja. Det er ikke ufarlige ting lekepolitikere leker seg med heller:

Tilgangen på billig energi, fra et strømnett som er stabilt og til å stole på, er en hovedfaktor for at våre moderne vestlige samfunn fungerer, og det ligger til grunn for vår rikdom og levestandard. Denne viktige forutsetningen er i ferd med å forvitre fullstendig med Die Energiewende, og dette er nå godt dokumentert. Ikke minst gjennom Australias innføring av «Grønt Skifte» basert på vindmøller i 2005, for også der er resultatene nøyaktig det samme som i Tyskland: Det er vanvittig kostbart, helt unødvendig, og det virker ikke.

Fasiten fra Tyskland, Danmark, Sverige og Australia gir til sammen en krystallklar fasit til politikerne: Vindmøller er farlig og ødeleggende politikk. Men gjett hva? Nå skal Merkels bestevenninne Erna Solberg innføre det her i Norge. Genialt!

Norges billige, sikre energiforsyning skal raseres med vindmøller – for å redde Tyskland

Tyskland har altså Europas nest høyeste strømpris nå. Det undergraver de jublende forsikringene om at sol- og vindkraft er konkurransedyktig, for det er bare sant hvis man innfører vanvittige CO2 avgifter på all annen kraft, og bruker alle disse pengene på å finansiere byggingen og driftingen av to parallelle kraftsystemer.

Vindmøllesatsingen i Norge er i praksis altså å bygge et komplett ny strømforsyning i Norge, som allerede har en 100% utbygd, stabil og nedbetalt strømforsyning som gir oss billig og grønn strøm.  Og i motsetning til i Tyskland og Australia er ikke planen å fjerne den gamle strømforsyning som forurenser. (Noe som altså ha vist seg umulig i Tyskland og Australia) Nei: Planen er å beholde vannkraftsystemet vårt, og bruke det til å redde Tyskland fra deres egen idiotpolitikk, og sende vår rene vannkraft dit når det ikke blåser i Tyskland. Så kan heller nordmenn sitte pengelens i mørket og kulda.

I stedet for å ta fakta og fasiten inn over seg, og skrinlegge politikk som beviselig ikke virker, har de anti-teknologiske politikerne altså bestemt seg å «go large».  Angela Merkel store tabbe, skal reddes ved å ekspandere tabben til hele Europa, så den blir gigantisk. For da kommer det vel til å virke? Nei sier ingeniørene, men hva vet vel de om teknologi som ikke Erna Solberg vet?

Europas viktigste nyord som ingen aviser vil skrive om: Energifattidom

Over hele Europa eksploderer energipriser på grunn av klimahysteri og det grønne skiftet, samtidig som oljeprisen synker på grunn av overproduksjon. Med dollartegn i øya har derfor Statnett adoptert slagordet «fremtiden er elektrisk», for det eneste grønne ved «energiwende» er strømmen av cash ut av lommebøkene til folk flest. Lundseng, Johnsen og Bergsmark skriver i sin kronikk:

I 2017 ble 344.000 tyske husholdninger frakoblet strømnettet. De kunne ikke betale. Året før var det 330.000. Hver åttende husholdning i Tyskland har problemer med å betale strømregningen og trues med frakobling. Alt dette viser at Die Energiewende er en tilnærmet katastrofe.

Europeere som allerede var plaget av offentlig fattigdom på grunn av masseinnvandring og finanskriser, har fått enda en kostbar krise i hodet fra Angela Merkel. I Sverige har befolkningen nå fått brosjyren som ber dem være forberedt på kontrollerte, roterende strømutkoblinger. Ja, du leste rett: Av tekniske årsaker sørger vindmøller for at man kanskje må koble ut strømmen fra store områder noen timer. Men det går på rotasjon, så du trenger bare ha noen stearinlys og en batteriradio mens du venter på at strømmen kommer tilbake – eller en viktig melding fra myndighetene om at det ikke vil ta noe tid. Internett og mobilnettet vil være dødt. Det blir som Albania i 1970, eller Baghdad 2018. Tilbake-til-naturen. Kjempekos!

Og dermed skjønner du hvorfor du nettopp fikk en brosjyre i posten som ber deg forberede hjemmet ditt på «kriser». Og da skjønner du også hvorfor «De Gule Vestene» river Paris og Frankrike i filler: De protesterer ikke mot høyere bensinpriser slik MSM forteller deg. De protesterer mot idiotpolitikk basert på klimahysteriet som river økonomien deres i filler med CO2 avgifter. De har fått nok av den mindre begavede eliten som styrer landet, og nekter å ta til vettet eller avsette seg selv når resultatene blir åpenbare og udiskutable. Det kan gå riktig ille.

Og indeed: Det er forskrekkelig å se hvordan velfungerende kraftsystemer ødelegges med vilje for å redde jorden fra en klimatrussel vi ikke har sett snurten av, selv etter 30 år med dommedagsvarsler. Og det blir ikke bedre av at beslutningene i denne prosessen tas av politikere som mangler enhver kunnskap om hvordan teknologi eller et elektrisk kraftsystem fungerer. «Det grønne skiftet» er ren galskap, så hvorfor stopper det ikke? Hvorfor kollapser ikke hele korthuset? Hvorfor blir dette tøvet helt ustoppelig?

Vel: Klimasaken sikres gjennom systematisk dommedagspropaganda fra hundrevis av aktører betalt av staten, som skaper massehysteri, som igjen blokkerer for skepsis og fakta. Folk mener det myndighetene vil de skal mene – og årsaken er ikke naturvern dessverre, men penger. UBEGRIPELIG mye penger.

Grønn planøkonomi innføres i Norge, og hele det norske næringslivet elsker det

Regjeringen (og alle partier på stortinget foruten Frp) er altså i gang med å bygge et komplett, nytt, norsk energisystem som vi ikke trenger, men som den tyske forbundskansleren er desperat etter – og derfor engasjerer det tyske Handelskammer seg i denne debatten mot de frekke ingeniørene.

Det handler om investeringer på hundrevis av milliarder, som aldri vil ha nubbesjans til å konkurrere med de lave strømprisene som et ferdig nedbetalt energisystem kan gi oss. (Do the math) Risikoen for næringsliv, investorer og pengefolk burde vært så himmelhøy at samtlige burde løpt skrikende vekk. I stedet samler norsk næringsliv seg rundt «Det Grønne Skiftet» og «miljøstiftelsen» Zero som hveps rundt ei saftmugge, og hvorfor? NHO, DNB og Storebrand er jo ikke miljøorganisasjoner? Likevel prater de som de er det.

Svaret er at byggingen av denne nye kraftforsyningen er helt uten risiko. Null risko. Mens oppsiden er hundrevis av milliarder og titusenvis av jobber. Og derfor kaster alle seg på den «grønne» bølgen, samtidig som kommunikatører ansettes i hundrevis så ingen skal få så tvil om fremtiden og det grønne skiftet. Lille Document har hundrevis rike kommunikasjonsavdelinger mot seg, og får ikke et øre fra staten. Det gjør Zero og alle de andre.

Null risiko rundt milliardinvesteringer? Hvordan? 

Risikoen for de private investorene er null fordi staten garanterer for subsidier – som hentes inn fra strømregningen din under nyordet «nettleie», som stiger jevnt og trutt. Samtidig garanterer staten for at energiverkene (Altså de nedbetalte billige, stabile vannkraftverkene, kontra de kostbare, ustabile vindmøllene) ikke får konkurrere fritt. Tvert om:

De nedbetalte vannkraftverkene som har gitt nordmenn billig strøm i 100 år, blir (gledelig nok for eierne) «tvunget» til å ta samme pris som de kostbare vindmøllene gjennom «klimaavgifter». Og som ikke det var kartellvirksomhet nok, vil staten ta fra oss alle alternative oppvarmingsmuligheter som gass, parafin, olje, kull og ved, og gjennom det skape et strømmonopol i Norge. Jepp: «Fremtiden er elektrisk». Og rik.

Og mistet du ikke pusten nå, så begynner du også å forstå den ENORME interessen næringslivet og NHO har av å forby fossilbiler, så alle biler blir elektriske i Norge.  Norge skal gjøres til et et totalitært strøm-monopol, til tredoble energipriser. – administrert og styrt helt fritt etter «markedspris» fastsatt av private interesser i tett samarbeid med hverandre. Konspirasjon? Tvertom. De innrømmer det åpent og ærlig. De gir hverandre klimapriser hele tiden, og er kjempestolte av prosjektet sitt. I mellomtiden stiger de globale CO2-utslippene, for de oppnår jo ingenting av verdi, men pytt.

Skjønner du nå hvorfor det tyske handelskammeret vil stoppe kjeften på ingeniørene?

Derfor er det umulig å stoppe «Det Grønne Skiftet» i Norge, Sverige, Tyskland, Danmark…samt hele Europa og Australia. Fordi hundrevis av milliarder flyr vegg-i-mellom blant folk som kjenner hverandre litt for godt. Det er Bonanza. Klondyke!

INGEN statlige, offentlige, eller offentlig støttede instanser og organisasjoner ivaretar bremsefunksjonen rundt klima eller vindmøllegalskapen. INGEN er det aller minste fnugg skeptiske eller betenkt, trass tallene fra Tyskland. Det er et enstemmig jubelkor. Det eneste som kan stikke kjepper i jula for pengekarusellen er små, modige, frie media som skriver sannheten – og folket som må betale for idiotien.

Og hvis du tror at strømregningen din vil eksplodere på grunn av den gigantiske vindmøllesvindelen basert på fiktive CO2 kutt for å stoppe en fiktiv katastrofe, så har du ikke tenkt langt nok: Høyre energipriser vil naturligvis gjøre absolutt alle varer dyrere også, siden strøm inngår i det meste rundt produksjon og handelsvirksomhet. Det er bare å glede seg til regningen.

Eller kanskje det er på tide å engasjere seg? Del denne artikkelen. Skriv ut og smell den i bordet til politikerne du stemte på, og be om en forklaring. Og send gjerne en skjerv til Document.no hver måned for å grave i sannheten og sammenhengene som ingen andre forteller deg.

 

https://enerwe.no/nyheter/sannheten-er-at-energiewende-er-i-ferd-med-a-mislykkes/

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.