Tord Lien, valgkampen 2009. Foto: FrpMedia/Commons wikipedia

«Vindkraft lønner seg, for utbyggerne, for Trøndelag, for klima og natur og for strømbrukere, og det skal vi være glade for, for uten sort bunnlinje blir det ikke noe grønt skifte.» forsikrer Frp-politikeren Tord Lien i et debattinnlegg i Adresseavisen 20. januar. Lien er også regiondirektør i det klima-nyfrelste NHO, som ikke anerkjenner premisset at kostbare klimaavgifter gir næringslivet dårligere konkurranseevne mot land som Kina, som jo er fritatt for slike kostnader. Da er det betimelig å spørre: Vet ikke Tord Lien bedre, kan han ikke regne, eller er han betalt for å villede?

Metodikken til Tord Lien er som alle EU-politikere: Det er mye store ord og løfter uten hemninger eller filter. Problemet er alt de ikke sier, og alt som forties, tåkelegges og skjules av ulemper og problemer rundt sol- og vindkraft. Og når det kommer til problemer, er det nesten ingenting som kan måle seg med vindmøller, som ødelegger både økonomi og energileveransene i land etter land. Dette begynner å bli vanskelig å skjule, men med så ubegripelig mange milliarder kroner i potten er det nødvendig å skrøne litt for å  holde luftslottet oppe.

Vindkraft virker ikke av en enkelt, innlysende årsak: Ingen vet når det blåser!

Man skulle tro at oppegående politikere med høye lønninger var i stand til å ta de enkleste fakta inn over seg: Når brosjyren sier at en vindpark vil levere 100 gigawatt strøm, så er det det bare teoretisk, og litt av tiden. Ingen kan si sikkert hva en vindpark vil levere, og når den vil levere det, for vindparker fungerer bare når det blåser sånn akkurat passe – og det gjør det ganske sjelden. Og enda verre: Når vinterens iskalde høytrykk legger seg over Europa, blir det ofte isingsforhold som ødelegger effektiviteten og driften, eller enda verre: Det blir vindstille over hele Europa, og det er nettopp da samfunnet trenger krafta mest. Derfor er vindparker helt ubrukelige. Et blindspor.

Slike innlysende fakta har ødelagt Angela Merkes fiktive «grønne skifte» i over ti år nå: Tusen milliarder er sløst bort på å bygge et helt nytt kraftnett med titusenvis av vindmøller, parallellt med det fungerende, effektive og rimelige kraftnettet Tyskland hadde fra før. Tyskland trengte ikke dette nye vind-kraftnettet. Det gjorde ikke Sveits, Sverige eller Australia heller, og det gjør ikke vannkraft-Norge heller, men likevel er byggingen i gang for fullt. Ikke fordi Norge eller Europa trenger krafta. Vannkraft, fossilkraft og atomkraft er fullt i stand til å gjøre jobben som før.

Nei, hele begrunnelsen for å bygge vindparker hviler på en politisk doktrine, som er fullstendig uten logikk, presedens eller fakta: «Vi må redde jordens klima». Derfor skal det lages grønne elektroner i stedet for vanlige elektroner. Det hjelper ikke det minste på kraftsituasjonen, og kutter ingen CO2. Det er bare vanvittig dyrt, dertil fullstendig meningsløst og forgjeves. Hele dette politiske prosjektet er basert på å få kontroll over et naturfenomen med naturlige endringer som er umulige å stoppe eller kontrollere. Så hvorfor har denne utopiske ideologien tatt over både Løvebakken, partiene, NHO, og energiselskaper som Statoil? (Nå tidsriktig omdøpt til Norsk Hest.) Svaret er enkelt: Gruppetenkning, dumskap – og vanvittig mange penger i potten.

Tusen milliarder sløst bort. Ikke et gram CO2 er kuttet

Uansett hvor mye penger tyske forbrukere melkes gjennom strømregningen på tredobbel «grønn» strømpris, så hjelper det ingenting på CO2 utslippene: Når vinden løyer, stopper vindmøllene, og da må kullkraftverkene gjøre jobben. Og kullkraftverk er ikke noe man kan skru av og på over natta. De må holdes i gang selv når det blåser en dag eller tre, uten at de får tjene penger. Slik skaper Merkels stupide «energiwende» bare rot i den tyske energiforsyningen som var sårbar nok fra før: Det er destabiliserende, virkningsløst og dertil vanvittig kostbart, og nøyaktig de samme problemene har Australia, så dokumentasjonen for at dette er en feilprioritering er bunnsolid.

Gigantsatsingen på vindmøller i Norge, vil gå akkurat like galt som i alle andre land: Strømprisen vil tredoble seg, og «nettleien» vil økes til det nødvendige for å bygge et helt nytt kraftnett som Norge ikke trenger, men som skal gi energi-ødelagte Tyskland vår stabile vannkraft. Så kan Ola Pottitt bare sitte i der i 20 minusgrader og vente forgjeves på at vindmøllene skal snurre. I Sverige har de fått en forsmak av dette gjennom varslede, roterende strømutkoblinger. Ja du leste rett: Strømutkoblinger som i U-land. Og ikke tro at du bare kan fyre opp parafinovnen i reserve, for den har de grønne geniene på Løvebakken gjort ulovlig. Målet er å skape et strøm-monopol for private interessenter, i verdens kaldeste og rikeste land, for å redde kloden fra harmløs plantenæring. Smart for pengefolka. Men ikke smart for Norge eller norske forbrukere.

Hvorfor er det umulig å stoppe kostbar sløsing på noe som beviselig ikke fungerer?

Er det en ting politikere er opptatt av, så er det å bruke penger. Og er de en ting de er livredde for, så er det å innrømme feil. Klimaindustrien generer milliarder av kroner og tusenvis av jobber gjennom subsidier og manipulering av tall, og mens pengene er fristende, så er det desto mindre fristende å innrømme at hele det «grønne skiftet» basert på vindmøller faktisk er svindel – etter bevis fra Tyskland. Hva ville velgerne si da? Hva vil velgerne gjøre? Derfor er det umulig å stoppe klimahysteriet: Svindelen har blitt for stor til å feile. Tord Lien sier f.eks:

«Sveitsiske aktører tungt inne, og nå får vi milliardinvesteringer fra en tysk kommunal energiaktør. Jeg er veldig glad for alle disse investeringene i trøndersk næringsliv … Tvert imot er det gledelig å vite at de velger å investere sin finans- og humankapital i Trøndelag fordi de vet at det er lønnsomt. Når det attpåtil investeres i en næring som vi vet vil være en viktig bidragsyter til sosial, økonomisk og økologisk bærekraft mener jeg det er ekstra hyggelig.»

Når NHO og Lien lirer av seg sånt tøv, og hevder at «uten sort bunnlinje blir det ikke noe grønt skifte», så forteller han ikke sannheten fra Sveits sine erfaringer med vindmøller. Han papegøyer noe han er dressert til å si av klimahysteriets mektigste aktør: Zero. (En organsisasjon vi skal se nøyere på etterhvert) Zero er nemlig interesseorganisasjonen som er betalt av staten, for å infiltrere både staten, politikken samt næringslivet med følgende løgn:

«Det grønne skiftet lønner seg».

Det gjør det ikke. Påstanden er absurd. De blodrøde tallene er manipulert til det latterlige, mens alle faktiske resultater blir oversett. Det gjelder ikke minst samtlige klima-dommedagsvarsler fremsatt de siste 20-30 årene: Alt var feil. Al Gore tok 100% feil. Så hvorfor hører noen på ham fortsatt? Hvorfor får denne svindelen fortsette uhindret av fakta? Svaret er igjen penger. Og makt.

«Det grønne skiftet»er en kostbar og ødeleggende fiksjon

Zero er en miljøvernorganisasjon med kjempesuksess, fordi den har valgt en helt ny strategi overfor samfunnet: I stedet for å lenke seg til trær i lusekofte, og si nei til alt som er mer moderne enn Maos Kina, er Zero en toppmoderne, glatt pressgruppe full av unge, velpleide mennesker fulle av salat og økologisk appelsinjucie som sier nøyaktig det næringslivet ønsker å høre:

Budskapet deres er ikke å avslutte fossilsamfunnet og bli fattige, men lykkelige med katt og kanin i skauen langt oppå Sjølberget. (Noe som er tåpelig, men hvert fall ærlig.) Zero hevder tvert om at vi «må» slutte med oljenæringen fordi klimaet er i ferd med å gå amok. (Jassågitt?) Denne trusselen er så stor og farlig at vi MÅ  bytte alt ut alt fossilt med «grønn energi» umiddelbart – noe som vil koste enorme summer, og bli en vond, vanskelig og kostbar «omstilling», men fortvil ikke: Bare alle gjør som Zero sier, og ingen mukker eller tenker, så vil næringslivet tjene milliarder, samfunnet vil blomstre, og titusenvis av nye grønne jobber vil skapes. Hurra! «Omstilling» er som kjent et nyttig power-ord som får både politikere og næringslivstopper til å løpe etter tørkerullen.

Problemet med Zeros grandiose og spektakulære narrativ, er at det er fullstendig uten dokumentasjon eller empiri – fra punkt til punkt, og fra ende til annen. Det finnes ikke fnugg av bevis for at dette er sant, er nødvendig, eller faktisk vil virke. Men næringslivet elsker det, ikke minst fordi næringslivet selv er infiltrert av globalistiske klima-friskuser uten livserfaring, men med masse karrierejag, entusiasme, maktkåthet og pengebegjær. Gruppetenkningen er dermed total, og alle innsigelser er uønsket.

Nuggen i matte og logikk

Zeros ensidige «vi-må-handle-uten-å-tenke-for-det-gjør-oss-rike» trolldom overfor næringslivet er ikke eneste problem. Det er drøyt mange logiske kortslutninger forbundet med hele «det grønne skiftet», som har forgiftet det offentlige Norge. Først og fremst står følgende spørsmål ubesvart:

«Hvordan kan et komplett nytt energisystem, noen sinne bli billigere og mer lønnsomt enn det eksisterende operative og nedbetalte energisystem landet allerede har?» Det gir ikke mening. Det er tryllematte.

Et annet paradoks, er hvordan man skal få til disse gigantiske, globale CO2-kuttene, når ingenting er oppnådd på 20 år, og både Kina, USA og mange, mange andre land fritar seg fra «klimakutt» og bygger anslagsvis 1.500 nye kullkraftverk? Det er snart bare Norge og andre vestlige land som skal redde jorden helt alene, mens de andre kan fortsette som før. Hvordan går det regnestykket opp?

Eller denne: Hvordan skal gigantiske havmøller med tilsvarende gigantisk vedlikeholdsbehov, energitap, kort levetid og sterkt varierende produksjon, kunne konkurrere med dønn stabil vannkraft eller rimelig kullkraft plassert i nærmiljøet? Det regnestykket går bare opp hvis man hever prisen på all strøm til det astronomiske, og det er akkurat det eliten har planlagt. De har jo penger nok til å betale strømregningen sin uansett.

Her er et spørsmål til: Hvordan man skal noengang få stabil strømforsyning fra ustabile vindmøller? Særlig når alle «løsninger» som er foreslått, er enten uøkonomiske, mikroskopiske, teoretiske eller ren science fiction – mens de kostbare vindparkene allerede er helt reelle og skaper helt reelle problemer? Burde man ikke ventet med satsingen til lagrings- og reguleringsteknologien for vindkraft var på plass?

Det grønne skiftet henger ikke sammen logisk. Men skepsis, logikk og matte har ingen plass i klimahysteriet eller vindmølleindustrien. Det er faktisk helt uønsket av næringslivet og NHO også, for grønn planøkonomi er en helt ny form for økonomi med nye regler for å skape sorte tall, og hvem husker vel hvordan det gikk sist gang da «new economy» hadde sin glansperiode under dot-com boblen på slutten av nittitallet? Det rammet jo bare fattigfolk det også, så who cares? Det viktigste er å ha et grønt image.

Klimahysteriet har skapt en ny form for økonomi: Grønn planøkonomi

Det er ingen som etterspør vindmøllekraft. Folk flest blåser i hva som lager elektronene i stikkontakten, bare de er billige og kommer strømmende når man trenger dem. Det er ikke noen naturlig etterspørsel etter elbiler som må lades i hytt og gevær. Etterspørselen er stimulert fram gjennom statlig regulering. Samfunnet etterspør ikke elektrifisering av oljeplattformer eller samferdselssektoren. Det er ikke noe naturlig etterspørsel for å kvitte seg med oljefyr og andre varmekilder, for å skape et strømmonopol. Alt dette er noe som presses på samfunnet gjennom politiske beslutninger og kunstig stimulans – ikke fordi det lønner seg eller er sunn økonomi, men fordi «jorden må reddes». Men tenk om den påstanden ikke er sann? Tenk om hele klima-narrativet er selvbedrag? Får vi CO2 avgiftene tilbakebetalt da? Dream on.

Norske politikere følger nå grønne «femårsplaner» for hvor hva markedet skal etterspørre, hvor mye som skal produseres og hvor mye forbrukere skal få, når og av hva. De skaper i realiteten en økonomi hvor sunne markedskrefter blir satt til side av planøkonomi, og en kunstig industri bygges opp, slik som stålverk i Sovjetunionen. Og som alltid med sosialisme, er det ikke måte på suksess og jubel i de offisielle rapportene og tallene: Alt går strålende!! Selvbedraget er komplett, og alle hensyn er satt til side – ikke av rød marxisme og hensynet til kommunistpartiet som før, men av grønn marxisme og hensynet til Gaia. Intet mindre. Resultatet blir imidlertid det samme.

En kostbar kløft mellom løfter og fakta

I et skriftlig svar til Ulf Leirstein skrev Søviknes følgende i 2017: «I følge NVEs kraftmarkedsanalyse mot 2030 vil de to nye kablene isolert sett gi en svak økning i kraftprisene … I dag har vi et historisk sett lavt prisnivå på kraft. Analyser av kraftprisutviklingen fremover må vurderes med dette som bakgrunn» Dette skrev Søviknes rett før Nei-Til-EU-landet Norge underla seg ACER, og avslutningsvis skrev han:

«Denne debatten må og bør preges av fakta, ikke følelser. Fakta er at denne saken verken er en trussel mot norsk suverenitet, eller noe som vil gi høyere strømpriser i Norge» Jeg vet ikke om Søviknes faktisk trodde på dette selv, eller var på jobb for Zero, Erna, eller begge to samtidig.  NVE-bestillingsrapporten som Søviknes støttet seg på, sa at kablene fra Norge til Tyskland og Storbritannia i snitt vil øke kraftprisen i Norge med rundt 2 øre per kilowattime i 2030. Men hva har skjedd? Vi kan jo se på hva NVE skrev nylig:

«I første kvartal 2018 steg prisen til kunde med hele 24 prosent fra året før, til 1,06 kroner per kilowattime. Årsaken var kaldt vær og høyt forbruk, samt høyere priser på kull og CO2-kvoter i Europa. NVE venter at strømprisen skal stige videre frem mot 2030. I tillegg skal nettleien øke med opptil 30 prosent frem til 2025 på grunn av sårt tiltrengte oppgraderinger av det norske kraftnettet.»

Sårt tiltrengte oppgraderinger av det norske kraftnettet? Hva slags oppgraderinger? Hvorfor det? Hva er galt med kraftnettet vårt? Det har jo nesten aldri strømbrudd? Hold den tanken et øyeblikk.

To øre på 30 år, ble til doblet pris på ett år

Visste de grønne gærningene i Regjeringen og på Løvebakken at dette ville skje? Løy de bevisst og og systematisk, fordi de visste at de har full kontroll over mainstream media som aldri skriver et eneste kritisk ord om klimahysteriet eller det fiktive «grønne skiftet»? Løp de klimaindustriens ærend, fordi de vet at strømkunder ikke har noe valg: Enten betaler du strøm og «nettleie», eller du kan sitte der i mørket og fryse ihjel. Sjakkmatt? Erna Solberg uttalte akkurat følgende til VG:

«Skal vi bevare Norge som et velferdssamfunn, må vi omstille Norge. Vi må skape flere og grønnere jobber. Vi må skape bedre rammebetingelser for landets bedrifter – og det jeg kaller det sosiale limet i det norske samfunn – små forskjeller, inkludering, få folk til å delta i samfunnet vårt»

Her ser vi hvor dypt vrangforestillingen stikker. Det er riktig at vi må omstille Norge hvis vi skal bevare velferdssamfunnet, men det er en omstilling i helt motsatt retning: Erna må slutte å gi hver enste privatperson høyere strømregning. Og hun må slutte å gi hver eneste lille butikk og bedrift i Norge høyere og høyere energikostnader som går rett på bunnlinjen, og ødelegger livsgrunnlaget og jobbene til folk. DET er jobben din Erna. Og samtidig må du slutte å importere kostbare lykkejegere og familiegjenforeninger av mennesker som aldri vil delta i samfunnet vårt, og som sprer en farlig og splittende ideologi fra oldtiden i samfunnet vårt, til en oljefond-truende kostnad. Start omstillingen i dag.

I stedet bygger myndighetene opp en helt industri som er basert på subsidier og en vanvittig økning i kraftprisene og avgiftene, og dette er ikke å skape nye jobber. Dette er å skape nye vanvittige utgifter, uten å oppnå noe som helst – for å stoppe et problem som er helt fiktivt. Den sorte bunnlinjen man snakker om, er løgn og selvbedrag fra ende til annen. Og det er ingen påstand eller visjon. Det er beinharde tall fra virkeligheten, som ingen andre vil skrive om.

Look to France: Stem grønt og ødelegg din egen økonomi og ditt eget samfunn

Søviknes skrev i sin tid som olje- og energiminister følgende:

«De lave kraftprisene gir i dag utfordringer for lønnsomheten innen investering og drift i den norske og nordiske kraftproduksjonen. Markedet forventer at det lave prisnivået vil vedvare også etter at de nye kablene til Tyskland og Storbritannia settes i drift på starten av 2020-tallet»

Dette fletter seg inn i narrativet fra NVE om «sårt tiltrengte oppgraderinger av det norske kraftnettet.» Men det er ikke noe galt med det nasjonale kraftnettet. Bakgrunnen for at det norske elektrisitetsnettet «må» oppgraderes og utvides for 140 milliarder kroner de neste ti årene, er et «sårt tiltrengt» nytt elektrisitetsnett med vindmøller og overføringskabler til EU…som vi trenger like lite som vi trengte et nytt DAB-nett. Det er Angela Merkel som trenger dette så sårt, for ellers risikerer hun å rulles i tjære og fjær. Samtidig er den nye regjeringen enige om at CO₂-avgiften skal trappes opp med fem prosent årlig for alle sektorer frem til 2025. Omstilling my ass!

Det var denne arrogansen som i utgangspunktet skapte «De Gule Vestene» i Frankrike – et land som ikke flyter over av oljepenger og bortskjemte snøfnugg, men hvor «energifattigdom» har blitt et reellt problem for arbeiderklassen, som myndighetene ikke vil forholde seg til. De har som sagt penger nok.

De «utfordringene for lønnsomheten til investering og drift» det snakkes om, finnes bare forutsatt at man er så dum at man bygger et helt nytt kraftnett som Norge ikke trenger, men som EU trenger for å få tak i fossekrafta vår til skyhøye EU-priser. Vi kan godt la være å bygge dette, og dermed spare forbrukerne i Norge for denne gigantiske utgiften – men det ville fordre politikere som setter Norge og nordmenn først slik de bør og skal. Det har vi ikke lenger. Det er EU, klimahysteri og Angela Merkel for alle penga nå.

Vindmølle-byggingen er egentlig bare en ny DAB-skandale på syre, som blir astronomisk mye dyrere, men er dertil like unødvendig. Sånn henger det sammen, og du skal betale.

https://www.adressa.no/meninger/ordetfritt/2019/01/20/Uten-sort-bunnlinje-blir-det-ikke-grønt-skifte-18272817.ece

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.