1. april la NVE frem sin «Nasjonal Ramme for Vindkraft», hvor 43 områder i Norge er vurdert for vindkraft. Av disse anses 13 områder som egnet, og disse ligger i alle fylker foruten Oslo, Oppland, Troms og Akershus. Det NVE ikke vurderer, er om vindkraft overhodet er egnet for Norge. Norske myndigheter har nemlig avviklet all nasjonal energipolitikk og sperret seg selv inne i et grønt luftslott hvor klimapolitikk styrer alt – også fornuften. Her skal det bli vindkraft for alle penga, selv om Tyskland tydelig viser hvor risikabelt det er, og den globale klimaeffekten blir null og niks. Dette er IKKE god politikk. 

Eneste lyspunkt er at vindmøllefeberen ser ut til å ha dempet seg litt gjennom økende protester, i et folk som ellers er mettet av klimapropaganda: Ikke bare annonserte Statkraft plutselig at de avslutter byggingen av vindmøller i Norge – sånn helt ut av det blå. Nesten like oppsiktsvekkende er at de opprinnelige 43 utbyggingsområdene nå er redusert til «bare» 13 – mot de 20 som tidligere ble annonsert. Begrunnelsen for dette oppgir NVE til å være at man ønsker å «unngå konfliktområder». Samtidig sier NVE at det kan bli utbygging i områder som ikke er med på listen hvis det blir behov for det i den videre prosessen.

Det viktigste signalet her er vel at folk utenfor klimabobla som fortsatt bryr seg om ekte naturvern, bør skape så mye konflikt som overhodet mulig om hvert eneste mølleblad, så kanskje vi kan redde både norsk natur fra monstermøllene og lommeboka vår fra europeiske strømpriser? Vindmøller har nemlig ingenting å bidra med til Norge og Ola Nordmann – foruten gigantiske kostnader.

Vindmøller lager ikke det du trenger, når du trenger det, til priser du kan leve med. De lager bare kaos!

Norske teknologifrelste politikere kan ingenting om teknologi (jf. den nylige DAB-skandalen). Hadde de hatt et snev av teknisk innsikt, ville de vært langt mer skeptiske til vindmøller, som altså IKKE er store propeller som får vinden til å blåse når samfunnet trenger mer kraft (noe politikere flest åpenbart tror). Når industrien selger inn mølleparker som «vil produsere 10 gigawatt ren, grønn vindkraft», er det et glansbilde som vil få en «Snake Oil»-selger til å måpe av ærefrykt. Vindmølleselgere hører egentlig hjemme på alternativmessen.

Sannheten er at 10 GW-vindparken nesten aldri vil produsere 10 GW. I storm blir det for mye vind, og ellers blir det gjerne for lite. Og i vindstille vær vil den forbruke strøm. (Vindmøller trenger nemlig strømforsyning når de står stille, for å holde styringssystemer i gang til det begynner å blåse igjen; dét visste du sikkert ikke?) Ingen kan egentlig si hvor mye strøm som vil produseres, eller når. Kraftproduksjonen vil variere fra time til time, fra minutt til minutt, helt tilfeldig og uten fnugg av muligheter for å planlegge eller forutse noe som helst.

Dette er åpenbart helt håpløst i et system hvor forbrukerne bestemmer hvor mye strøm som må produseres til enhver tid: Skrur du på komfyren din, må en generator i kraftnettet produsere 2000 watt mer i samme øyeblikk. Det går fint med vann-, kull-, gass-, og atomkraftverk. Der har man full kontroll på hva generatorene produserer. Dette er komplett umulig med vindkraft, noe alle forstår hvis de tenker over det. Derfor er vindmølle-kraftnettet alltid avhengig av et ekstra kraftnett som «fyller i hullene», og naturligvis blir det dobbelt så dyrt å ha to kraftnett.

To av alt kan aldri lønne seg, og aldri fungere optimalt. Skjønner du problemet? Vel, det gjør ikke «grønne visjonære» politikere som vil go large og elektrifisere hele samfunnet med vindmøller, for å «redde jorden» fra en fiktiv klimatrussel, gjennom å kutte naturens egen plantenæring, CO2. Hører du gjøken?

Mot et elektrisk «år null» med Grønne Khmer

«Det Grønne Skiftet» handler imidlertid ikke om miljøvern, naturvern eller hva Norge trenger. Det handler ikke om å berge menneskeheten fra klimakatastrofen heller. (Noe Norge snart er alene om å forsøke.) Katastrofevarslene har haglet i 30 år, men ingen katastrofe kommer, for hele klimakrisen er fiksjon. Og det handler slett ikke om å «redde jorden» ved å skape det utopiske «fornybarsamfunnet», for teknologien og matematikken det samfunnet er bygget på, er luftslott og science fiction.

Nei: Dette handler bare om makt, penger og samfunnskontroll – gjennom kynisk moralisme og falske utopier.

Det grandiose, teknologiske luftslottet «Energiewende» er bygget på rene falsumer, fantasi-matematikk og teknologi som ikke eksisterer, skapt av uteknologiske fanatikere som kan absolutt ingenting om teknologi, men likevel vedtar fremtidens teknologi. Og det er ikke grønne verdier som ligger bak, men røde: Det er god gammeldags kommunisme kledd i grønne faner, hvor staten skal bestemme alt, alle skal bli kollektive gjennom «delingsøkonomi», og grønn planøkonomi skal styre hva du trenger og hva du skal spise.

Så hvorfor er Norges kapitalister med på dette sosialistiske prosjektet? Fordi den søkkrike klima-industrien ler hele veien til banken og tjener milliarder på det, mens de grønne kommunistene får deg til å betale regningen. Genialt, ikke sant? Og tro meg: Dette blir veldig, veldig dyrt for deg og bedriftene rundt, og du får absolutt ingenting igjen for det. It‘s all a scam.

Kan det stoppes? Tja … politikerne vil ikke dét. Media vil ikke fortelle sannheten. Folk flest er så lammet av grønn moralisme at de knapt tør tenke en skeptisk tanke høyt, av frykt for å miste jobb og venner. Og vindmølleindustrien har ikke tenkt å ta hensyn til hverken deg, natur, praktisk nytte eller folks økonomi: Deres lobbyister, fra Zero og nedover i maktstrukturen, er betalt av staten for å infiltrere staten, hele det politiske Norge, og alt av organisasjoner, så staten skal bruke enda mer penger på aktivisme som skaper enda mer klimahysteri. Systemet er selvgenererende, uten en eneste bremsefunksjon, så her koker det nesten ned til vanlige folk som skal betale for sirkuset. Det lukter Alta-aksjon og sivil ulydighet.

Så hvorfor forteller ikke media sannheten om vindmøller?

Mainstream media er like infiltrert som politikken og organisasjonene. Zero og klimahysteriske snøfnugg uten et skeptisk fiber i kroppen sørger for å paralysere hele journalistikken. NRKs dekning av de grandiose vindkraftplanene viser problemet med all tydelighet:

I Dagsnytt 18 deltok fire personer da NVE-rapporten ble fremlagt: Tre av dem var ukritiske tilhengere av vindkraft, mens den fjerde, fra Naturvernforbundet, var delvis tilhenger. Dette gjentok seg i Dagsrevyen: En entusiastisk tilhenger (fra Bellona) og en delvis positiv (fra Naturvernforbundet) var invitert. Ingen fra Document.no eller Klimarealistene var invitert. Det ble referert noen motforestillinger fra Turistforeningen, men samtlige debattanter tok det for gitt at vindkraftutbygging i Norge vil ha stor betydning for klimautviklingen, og at dette er noe vi «må» gjøre.

Men det «må» vi altså slettes ikke. Det er faktisk bare tull.

Vindkraftmotstanden øker. Men strømprisen øker raskere. 

Nordmenn har alltid hatt et litt romantisk forhold til vindmøller, ikke minst fra ferieturer til Danmark. Denne entusiasmen begynner nå å surne, for selv om mainstream media ikke sier sannheten om vindmøller, så kommer sannheten frem i sosiale medier: Inntil videre er det de massive inngrepene i urørt norsk natur som opprører folk, sammen med utallige bilder av flott rovfugl som er blitt til hakkemat. Det irriterer også at Oslo slipper unna: Hadde noen foreslått å bygge vindpark i Nordmarka, ville det vært politisk selvmord (uansett hvor mye eller lite det blåser her). NVE vurderer heller steder hvor det blir minst mulig motstand og bråk. Helt tilfeldig, altså.

Men vindmøller ødelegger ikke bare naturen. De ødelegger også økonomien til folk og bedrifter, og dét inkluderer vindmøller til havs: En bolig som før brukte 5250 kroner året på lys og varme (med strømpris på kr 0,35 pr. kWt), må nå betale 12.300 kroner (med kr 0,82 pr. kWt). Får Erna Solbergs «tilpasning til europeisk kraftmarked» fortsette, kan regningen komme på kr 38.100 i året (kr 2,54 pr kWt).

Vindmøller kan altså heve strømregningen din fra 5250 kroner året til 3175 kroner måneden! 

Og da har jeg ikke nevnt sekkeposten «nettleie», som kreves inn for å bygge alle vindmøllene og det ekstra kraftnettet Norge ikke trenger. Den posten øker også helt uten kontroll. Alle vil ha penga dine, for klimaindustrien sysselsetter titusenvis av mennesker og er «den nye oljen» gjennom offentlige subsidier og høyere priser. Hørt makan til sludder?

Jobber du i en fiskebutikk som forbruker f.eks. 100.000 kW strøm i året, blir tallene enda mer dramatiske. Fra kr 35.000 før via kr 82.000 nå til kr 254.000 pr. år med europriser. Det betyr konkurs, og at du mister jobben. Ser du problemet? Høyre strømpris går rett på ALLE bedrifters bunnlinje, så ingenting burde bekymre NHO mer. Det eneste som bekymrer NHO, er klimasaken. Sviket mot Bedrifts-Norge kunne ikke vært større, men akk: NHO er jo en miljøorganisasjon, ikke sant … eller vent ..? Så gitt alt dette: Hvor viktig er egentlig klimahysteriet for deg? Fortsatt like lysten på vindmøller?

Min konklusjon er derfor den stikk motsatte av NVEs: Ingen av områdene bør bygges ut!

Verken regjeringen, «miljøpartiene» eller miljøorganisasjoner har publisert tall som viser hvor mye elektrisitet som skal til for å elektrifisere Norge. Jeg har sett antakelser om at elbiler vil trenge 5–6 TWh (som lett vil kunne dekkes av vårt nåværende el-overskudd), men ellers er det syltynt med tall og fakta, og desto større mengder svada, bombastiske påstander, manipulerte tall og løsninger delvis basert på drømmeteknologi.

Norge egner seg ikke for vindkraft hverken på land eller hav. Vindkrafta har ingen fornuftige formål, og samfunnet får ingenting igjen for kostnadene: (Tyskerne blir kanskje glade, men hva skylder vi dem?) Det lille vi har igjen av noenlunde urørt natur, skal ikke ødelegges med vindkraft som Norge ikke trenger, og som har null betydning for klimaet og kloden. Kraftprisene er høye nok som de er, så utlendingene kan heller bygge ut vindkraft der de bor, og norske kraftspekulanter kan emigrere til Nord-Tyskland: Der kan de sitte og kose seg med utkoblinger, skyhøye strømpriser og myndigheter som har fått vindmølle-panikk. Lykke på reisen!

Vindmøller vil kanskje ha noe for seg i rike land i fremtiden? Kanskje, men det er langt frem: Møllene må bli langt mer robuste, få lengre levetid og mindre vedlikeholdskostnader. I tillegg må det finnes opp en økonomisk bærekraftig metode for å lagre og stabilisere strømmen, så kraften kan slippes ut når man trenger den, i mengdene man trenger – og der er batterier garantert ikke løsningen. Inntil disse løsningene (kanskje) finnes opp og blir billige nok i storskala, er det bare ødeleggende å bygge vindparker.

Men de sterke kreftene bak denne galskapen er ikke drevet av fornuft og fakta. De er drevet av penger og maktbegjær, for du verden så mye penger og makt man kan rake inn på grønn moralisme. Champagne, anyone?

 

Kjøp t-skjorten «for en bilfri & varmere by» her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.