I 2017 uttalte Støre at «vi skal leve av å redde klimaet», og i 2021 opphevet han vindkraft-konsesjonsstoppen fra 2019 som ble innført av Solberg-regjeringen. Vindkraft er altså «den nye oljen» basert på underskudd, svindel, falske tall, korrupsjon og enorme subsidier. Nå er den første auksjonen i det norske «havvindeventyret» avgjort, og belgisk-svenske Ventyr vant med laveste bud. De skal levere strøm for 115 øre pr. kWh fra den bunnfaste havvindparken Sørlige Nordsjø II, 14 mil fra land og på hele 60 meters dyp, og Stortinget vil gi dem opptil 23 milliarder i statsstøtte for byggingen, som kan koste opp mot 80 milliarder når det står ferdig i 2033. Kanskje.

Et særtrekk ved Støres regime er en total teknologisk faktaresistens, svakhet for økonomisk talltriksing og manglende vilje til å ta virkeligheten inn over seg: Den enorme risikoen blir ignorert. Den folkelige motstanden blir ignorert. De enorme problemene med havvind fra hele verden blir ignorert. At ustabil strømproduksjon ødelegger kraftbalansen, blir ignorert. Den korte livslengden for vindturbiner blir ignorert. Den norske naturvern-tradisjonen blir ignorert.

Urettferdigheten i at norske skattebetalere skal subsidiere et belgisk selskap for at Norge skal avhjelpe EUs selvpåførte energimangel, blir også ignorert. Både «fornybart»-profitørene, politikere og pressen er jublende positive, og Støre selv opptrer som om han var ansatt av den internasjonale vindkraftindustrien. Eller gjør han dette helt gratis?

En regjering som jobber for private profitører for å redde politiske prestisjemål

Etter at protestene mot å ødelegge norsk natur med vindmøller ekploderte, bestemte bransjen seg for å flytte svindelen ut på havet, og dette er nå blitt den nye løsningen for et «grønt skifte». Problemet er at alle tall, data og fakta som Støre-regjeringen & co. baserer sin havvind-optimisme på, er falske. De kommer fra vindkraftindustriens PR-maskineri. Hvis man vil ha mer nøkterne og faktiske tall, så finner du noen av dem her.

Finansavisen ser ut til så smått å forstå at det er noe som ikke stemmer mellom reklamen fra vindkraftselgerne og de faktiske resultatene. Likevel klarer avisen å hevde at «en rotasjon av en moderne havvindturbin kan gi nok strøm til en enebolig i en dag». Dette kommer også fra vindkraftens reklameavdeling. Sannheten er at ingen vet når eneboligen får strøm, og for hver havvindturbin må det bygges en backup-kraftstasjon for dagene og minuttene det ikke blåser akkurat passe sterkt.

Hvis man bygger de backup-kraftstasjonene, så er byggingen av havvind unødvendig og bortkastet: Skikkelige kraftstasjoner kan nemlig gi samfunnet stabil, sikker strøm døgnet rundt uansett vær, og da er det ingen grunn til å bygge ut vindkraft. Det er å bygge to kraftforsyninger til dobbel pris. Slike fakta truer vindkraft-svindelen, og derfor blir ikke de backup-kraftstasjonene bygget samtidig som kraftforbruket øker, noe som medfører økende kraftmangel. Og jo flere vindmøller man bygger, desto verre blir kraftmangelen.

Vindkraft-svindelen ble reddet av havvind

Offisielt er det kostnadseksplosjonen på havvind som har fått vindkraftindustrien til å bli mer forsiktig: Stål, jern, sement, kobber, balsa, kompositt, elektronikk, andre råvarer, transport og energi for å produsere og bygge vindmøller har eksplodert i pris, samtidig som renten har mangedoblet seg. Det har tatt knekken på norsk boligbygging, men ikke på vindkraftutbyggingen. Selv om landvind ikke lønner seg, fikk vindkraftselgerne politikerne til å åpne lommeboka for å bygge havvind, selv om det er mange ganger dyrere å bygge og drifte – og økonomiproblemet er det samme som på land:

Når det ikke blåser, produseres ingen strøm, og vindparkene tjener ingen penger. Når det blåser for mye, produseres heller ingen strøm, og vindparkene tjener ingen penger. Når det blåser akkurat passe, produseres det for mye strøm, prisene faller til null og vindparkene tjener ingen penger. Da må staten subsidiere dem 115 øre pr. kWt. Det er derfor vindparker alltid trenger subsidier, støtteordninger, skattefordeler, nettleie, grønne sertifikater, spøkelsesstrøm-kompenasjon og annen økonomisk triksing som ekte kraftverk ikke trenger. Og det er derfor denne svindelbransjen kan hevde at havvind blir lønnsomt – i fremtiden. Helt sikkert. Ja da.

Dumme politikere som har kortsluttet på «grønt skifte», er fortsatt totalt lojale mot reklamen som sier at et moderne samfunn kan drives av ustabil sol- og vindkraft – og de er villige til å ruinere sine egne samfunn for å bevise teorien. De tar feil. Mens ekte kraftverk kan levere strøm nær 100 prosent av tiden, kan «fornybart» levere strøm bare 30 prosent av tiden, og da skjønner alle at jo mer «fornybart» du bygger, desto strørre blir kraftmangelen – særlig når kraftforbruket skal økes dramatisk.

De smarteste gutta i rommet sier ikke sannheten

Men vindbaronene er som sagt de smarteste gutta i rommet, og de har alliert seg med andre klima-parasitter som trenger subisidier og «risikoavlastning» for å skape et «grønt skifte», og hele dette konglomeratet av tilkaringsindustri insisterer på at det de bygger, vil fungere og blir garantert lønnsomt. (Så hvor er risikoen?)

Målet deres er det samme som for alle kremmere: Selge mest mulig – og der er fremtidens «utslippsfrie» energiforsyning med et «smartnett» bestående av overføringskabler, batterier, hydrogen og ammoniakk en gullgruve – selv om kostnadene vil ruinere samfunnet og kraftmangelen ødelegge næringslivet. Heller ikke dét er fornybart-selgernes problem. Deres jobb er å selge, selge, selge og kare til seg så mye subsidier som mulig, så de kan bygge, bygge, bygge. At det aldri kommer til å fungere som reklamen lover, er ikke deres problem – akkurat som for batteribilselgere.

Det er vestlige strømkunder som skal betale for både byggingen, driften og strømmen fra dette fremtidige science fiction-energiprosjektet som fungerer i grønne teorier, men ikke i en kalkulator: Byggingen og den konstante fornyingen av utslitt materiell vil ruinere ethvert samfunn tilbake til steinalderen. Derfor er «karbonnøytralt-samfunnet» aldri testet ut i småskala, for det ville avslørt de sanne tallene: Og de tallene ville svimeslå borgerne, punktere klima-bobleøkonomien og drepe det «grønne skiftet» en gang for alle. Og sånt blir det jo ikke kortsiktig profitt av.

Alt lønner seg bare prisen på produktet blir høy nok

Selv om vindkraft er svindel, så er ikke bakmennene dumme. De kan regne, selv om norske myndigheter ikke kan det: Kostnadene for utbyggingen av bare Sørlige Nordsjø II er beregnet til mellom 60 til 80 milliarder kroner, og det er uten kostnadssprekk, driftskostnader, vedlikehold, avbrudd, avskrivning og rivingskostnader for å bygge nye møller om 10–15 år (som ingen selskaper har tenkt å betale for).

NVE har beregnet en lastfaktor (effektiv produksjonstid) på hele 55 prosent fra Sørlige Nordsjø II. Det mer realistiske tallet er under 30 prosent, og  strømmen vil komme i rykk og napp, uten forutsigelighet, uten forutsigelige mengder, og ikke når markedet trenger den. Derfor må strømprisene, subsidiene og klimaavgiften opp, opp, opp. Dét er bransjen helt tydelig på. Det blir aldri nok eller for mye.

Nikkedukken Støre sliter imidlertid med å gi løfter om enda høyere subsidier og strømpriser, og dermed gi norske skattebetalere, strømkunder og næringsliv enda større belastning. Arbeiderpartiet synker som en stein i oppslutning, og Støre er riktignok ikke det minste bekymret for å ødelegge Norges energiforsyning eller ruinere folk og bedrifter med sitt visjonære vanvidd om å «leve av å redde klimaet» – men han er bekymret for sin egen makt, posisjon og prestisje.

Skviset mellom løftene og lojaliteten til fornybar-svindlerne og virkelighetens vonde verden fortsetter han å lure nordmenn til å tro på «grønt skifte», mens han pumper gass og olje så fort det går for å holde luftslottet oppblåst. Men det kommer altså ikke til å fungere. «Grønt skifte» er teknologisk, fysisk, matematisk og økonomisk umulig. Det har aldri vært mulig – det er bare et fantasifoster og eventyr fra grønne drømmere og kyniske profitører.

Slike ubehagelige fakta er det ingen andre medier som vil fortelle deg – fordi klimahysteri. Bare Document har advart, og vært ærlige og åpne i årevis om selvbedraget og de ødeleggende problemene «grønt skifte» vil påføre alle land som forsøker galskapen. Politikerne skulle startet med spørsmålet «kan dette virkelig fungere i praksis?», for svaret har alltid vært nei. Men ingen fikk lov til å stille det spørsmålet. Hvorfor?

Fordi «grønt skifte» ikke handler om miljø og fremtiden. Det handler om å sikre mest mulig makt, penger og prestisje i nåtiden, før boblen brister. Da vil ingen bli trukket til ansvar, og nettopp derfor gjennomføres samfunnskuppet med slik selvsikkerhet.

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.